Je to reflux?

nikitka2323
26. srp 2018

Mile maminky vsimla jsem si ze se mymu synovi (3mesice) vraci mliko kdyz spi. Budi ho to ze sem tim zakucka. Ne pokaždé mi odrihne ale prece ho nemuu drzet hodinu aby si odrihl ne? Mohl by to byt reflux mebo se to deje kazdemu ditku? Popr mate nejake rady jak ditku pomoci odrihnout? Diky za nazory

calvac
26. srp 2018

@nikitka2323 Muze a nemusi to byt reflux. Dite by se melo drzet ve vzprimene poloze pul hodiny. Ja teda takto syna drzela i dele cca tri mesice,mela jsem strach. Jinak mi taky blinknul vleze. Byt tebou,tak ho podrzim dele,chudak,at se netrapi. Navic jsem mela obavy z duseni. Kdyz uz jsem drzet z nejakeho duvodu nemohla,dala jsem aspon do zvysene polohy do takoveho toho miminovskeho kresilka/lehatka. Odrihnout by si mel.

martinakosnerova
27. srp 2018

@nikitka2323 zkus mu taky podlozit postylku, aby mel hlavicku vys jak nozky a ja bych davala spat na bok a podlozila, aby se mi neprevratil na zadicka.

zelenaesmolda
27. srp 2018

Moje mala si skoro nikdy neodrihla prvni dva mesice,zacala si odrihavat az pak.Nekdy kdyz ji krmim nez jdu spat tak se ani neprobudi tak ji pokladam na bok,mam v postylce kojici polstar nebo muzes pouzit ten klinek do postylky

nikitka2323
autor
27. srp 2018

Postylku mam podlozenou na bok davam ale moc se mu to nelíbí takze se většinou stejne prevrati ma zada...myslite ze bych mela davat nejale leky na ten reflux? Doktorka uz mi doporucila ale nevim jestli je to tak nutne v teto situaci....nejsem priznivec leku

linee
27. srp 2018

Je to reflux.Pomuze davat na bok,pokud se ti prekuli,zkus mu oprit zada o kojo polstar nebo kraj hnizdecka nebo srolovat perinku.Pres den pomaha manduca.Maly mi v ni odrihne klidne i po dvou hodinach.Prvni dva mesice byly ok,zacal az ted ve 3 mesicich. Muzes mu pred kojenim dat svatojansky chlebik (Nutriton),u holkyale nezabiral.

martinakosnerova
27. srp 2018

@nikitka2323 syn mel sirup myslim gastrotuss baby..? Pouzila jsem ho parkrat, nechtel ho a pomohlo to jen malokdy, takze jsem ho nedavala. Chce to fakt nechat odrihavat, spani na vyvysenym a davat na bok. Malyho to preslo s prikrmama a tuzsi stavou. Jestli prospiva, myslim ze se to ani jinak neresi.

zelenaesmolda
27. srp 2018

@linee nemusi jit nutne o reflux,hlavne pokud si predtim neodrihl,manduca neni pro novorozence vhodna,ani s tou vlozkou,nejdriv od 4m

linee
27. srp 2018

@zelenaesmolda ja si to nemyslim, pokud ho nebude mit 24 hod. denne kazdy den, pak take zalezi, jak velke je dite. Nektere maji ve 3 mesicich 4,5 kg a nektere 6,5 kg...navic, pokud je horko, tak siroke baleni plen neni vhodne davat detem, ale treba manduca nebo satek (pokud se spravne pouzije) kopiruje prirozene postaveni deti nohou do M. Takze za mne, pokud se pouzije obcas, urcite nejsem odpurcem. A i kdyz jsem ze zacatku byla skepticka, tak treba manduca u mne nejlepsi vec, jak pomoci detem od prdiku nebo brichobolu po jidle. Pokud ma nekdo jedno dite, tak mozna ma vice casu nosit dite pul dne na rukou, ale pokud mas vice deti, tak ruce mit potrebujes volna. Je to muj nazor a zkusenost, pisu ho takto mamince, prispevatelu bude tady vice a zakladatelka se urcite rozhodne sama, co vyzkousi a co ne.

zelenaesmolda
27. srp 2018

@linee tak ja nejsem proti noseni celkove,sama nositko mam,na satek bych nemela nervy,a chapu ze je to jednodussi mit dite v nositku nez na rukach.
delaji se ruzne nositka podle veku a vahy i pro novorozence,v tom problem neni ale zrovna konkretne manduca pro novorozence vhodna neni,pak uz neni problem.
jinak pozor,manduca se hodne padela tak kdo kupuje z druhe ruky mel by si poradne overit co vlastne kupuje 🙂