Ahoj, doteď jsem kojila - v poledne a večer na usnutí a v noci nonstop, proto jsem do toho teď ve 13m dcery hodila vidle. Malá nejdřív UM nechtěla, ale to trvalo dva dny a teď mám spíš opačný problém. Všude čtu, že má v roce mít cca půl litru mléka nebo mléčných výrobků za den. Dcera je ale jako bezedná. Večer vypije 180, ve tři v noci 200, ráno jsem v šest kvůli řevu udělala 150 a byla doslova vytočená, že už není. A to jsem chtěla dát ještě mléko před poledním spaním. Není to moc? A kolik najednou může vypít? Přijde mi, že snad nemá záklopku a prostě pije, dokud je.
@miba10 Díky, já právě vůbec nemám odhad, protože starší sice byla na UM, ale touhle dobou už ho odmítala a pila jen jednou, nad ránem a sotva decku. Teď mladší jsem naopak doteď kojila a na prsou jaksi nemám cejchované rysky 🙈 Pak všude čtu ten půl litr, tak jsem začala být nesvá...
Hele, je to na tobě. Když dáš, dítě to vypije. Když zmenšíš dávku, dítě se bude vztekat, ale zvykne si. Já v tomto nejsem zastáncem toho nechat to na dítěti, já osobně jsem chtěla, aby moje batolata v noci spala a ne se napájela, trávení jim jelo na plné obrátky, plínky plný...
V roce jsem odstavila (už jedli pěkně), mléko normálně do hrníčku v rozumném množství a spíš jsem se snažila o pestrost mléčných výrobků - jogurty, kefír, tvaroh, sýry...
Třetí dítě jsem odstavovala až v roce a půl a ten půl rok navíc byl zbytečný, místo spánku pila a pila. Po odstavu v noci spala a ve dne lépe jedla.
Je to na tobě, jaký určíš směr.
Matyskovi je 15m a přes den nepije už vůbec. Před večerním spaním vypije tak 120ml pak si dá kolem půlnoci 120ml a pak k ránu 120ml. On si prostě tu jednu dávku rozdělí do dvou. Me to nevadí, napije se, otočí se a spí dál. Bez mléka to ještě nedá. Podle mě žádná hrůza u vás. Na tabulky se vyprdni.😊
@barumat a davas UM do flasky s dudlem? Tohle by bylo asi to prvni, co bych zrusila. Proste hrnek s klasickym tvrdym pitkem ve vicku. A jako druhe bych zrusila UM ve 2 rano. A dala jen vodu. Jo, bude se ze zacatku asi vztekat. 😃 Ted je otazkou, co je pro tebe snesitelnejsi cesta. To uz je na tobe.
@alcar přes den pije z hrnečku, v noci to bez dudlíku nedá. Právě dávám nejdřív vodu, když jí to stačí, otočí se a spí. Když ne, fakt vyvádí, a pak vypije třeba dvě deci do dna. Zase na úplný odstavení přes noc mi přijde malá, navíc moc nedá večeři, kaši mi vůbec nejí, takže má obvykle chleba s něčím nebo zbytek z oběda.
@barumat no nevím,ale synovi je 16mesicu a za noc vypije 2-3 mlicka po 210ml, takže mi basteni tvé dcerky nepřijde nijak abnormální