Je to diagnóza nebo je to normální?

aselluska
10. říj 2020

Ahoj, jdu si pro radu sem, protože už jsem zoufalá. Mám 4tydenni miminko. Pořád pláče. Celý den mi probrečí, od rána nespí. Pokud usne, spí 10 minut. Probudí se, pláče, usne a spí 10 minut. Takhle je to dokola celý den 2 týdny. Spí prohnuté do C, hlavičku dává jen vlevo. Ze spaní se strašně leká a cuká až třepe ručičkami. V zavinovačce se prohýbá. Nemyslím si, že je "normálně" ustavičně plakat. Před jídlem, po jídle, před spaním, po spaní, opravdu pořád. Na internetu jsem našla KISS syndrom nebo Hypertonii. Než budu doktorce tvrdit nějaké své pochybnosti, poradíte?

malytlustyhroch
10. říj 2020

Lekat se ze spani a rozhodit u toho rucky je ve ctyrech tydnech normalni, spoustu deti to v tomhle veku dela i kdyz jsou vzhuru, je to myslim Mooruv reflex. Ten zbytek mi ok neprijde. Podle mejch zkusenosti s detskejma doktorama si myslim, ze nejlip asi bude doktorka slyset na to, ze dava hlavicku jen na jednu stranu. Tim bych zacala a pak teprve jmenovala ty ostatni trable.

kachna_b
11. říj 2020

Ak máš podozrenie na kiss syndrom, a mala si špatný pôrod, doporučujem kraniosakrálnu terapiu a dobrého fyzioterapeuta. Kukni na bruško, či nemá veľkú diastázu, tá ovplyvní strašne veľa, ale pediatri ju neriešia väčšinou po narodení ale až už je neskoro (ovplyvní celkovú motoriku mimnka, trávenie atd)

mishell56
11. říj 2020

@aselluska Rozhodně vám tady nikdo nic neřekne, řekněte to u lékaře, ten bude vědět. Ono to nemusí nic být, ale může, ale žádná z nás nejsme lékařky

simcakoc
11. říj 2020

Ahoj, pokud máš podezření na KISS syndrom určitě vyhledej odborníka, nikdo ti tu neřekne jestli to je ono nebo ne. Nám se to povedlo odhalit až v půl roce. Neměla jsem špatný porod a ani při něm nebyla žádná komplikace. Malý byl od dvou měsíců hodně uplakaný. Začali jsme mít velké problémy s kojením a začal šíleně slintat. Ve třech měsících začal dávat hlavičku jen na jednu hlavu a nedokázal ani pořádně pást koníčky a doktorka nás poslala na RHB. Po třech měsících cvičení se malý doktorce z RHB stále nezdál a řekla mi ať zkusím vyhledat osteopata, že ona s tímto nemá žádné zkušenosti. Až doma jsem sedla k internetu a narazila na KISS syndrom. Když jsme to později řešila s dětskou tak mi taky řekla, že se s tím ještě nesetkala. Nás tedy čeká návštěva osteopata teprve teď v týdnu v 8 měsících, tak ještě nevím názor odborníka, ale toto je naše zkušenost.

lida9
11. říj 2020

kdyz ma podezreni a doktorka te nenapise fyzio ( na ty statni placene bych stejne nesla, jsou o nicem, vlastni zkusenost), nasla bych si zkuseneho fyzio sama soukromehi a zasla s miminkem... pry uz po prvnim fyzio je poznat u miminek veelky rozdil a fyzio urcite neublizi, tak bych to vyzkousela tak jako tak... kazdopadne velmi peclive vybirej, musi byt opravdu dobry a specializovat se i na deti... at je lepe!

modra_zizala
11. říj 2020

@aselluska A place takhle i u tebe v naruci nebo se u tebe zklidni? Od toho bych asi vyvozovala dalsi zavery. Je normalni, ze miminka placou, kdyz u sebe neciti maminku. Pokud ale place i u tebe, muze to byt nejaky zdravotni problem, at uz alergie nebo ten kiss syndrom. To uz snad poradi doktorka 🙂

rencinka87
11. říj 2020

Ja doporucuju rovnou zavolat/napsat dobry fyzio. Koukam, ze jsi z Kralup, tak jestli by ti nevadilo dojet do Prahy, doporucuju Lucii Alblovou. Najdes ji na netu. Rezervace ma ted uplne plny, ale verim, ze kdyz ji napises (treba pres fb, reaguje rychle), nebo zitra zkusis zavolat, tak se bud nejak domluvite na navsteve nebo ti doporuci nekoho jinyho, vyslechne, poradi.
A jinak neprijde mi normalni, ze place skoro cely den a nespi vic jak deset minut, taky jsem mela neklidnejsi deti, ale tohle uz mi prijde moc, hlavne ve spojeni s tim prohnutim do C a davanim hlavicky na jednu stranu, to spravne neni stoprocentne ani jedno. A lekavost je sice do urcity miry normalni, ale nemel by to byt zadny extrem a obzvlast ve spojeni s tim ostatnim..
Kazdopadne navstevou dobry fyzio nemuzes zkazit vubec nic.
Doktorce bych to urcite rekla, ale necekala bych a sama zacala resit.

lentilkah
11. říj 2020

@aselluska Nas maly taky porad brecel, ale u nej to bylo kolikama. Predilekci hlavy jsme take resili, protoze se narodil pomoci klesti. To vyresila vojtovka.
Chapu tvoje zoufalstvi a hledani nejake diagnozy, u nas opravdu pomohlo az kdyz z toho vyrostl. A to nas dr honila vsude mozne.

herminka
12. říj 2020

Zkus to řešit s lékařem nebo fyzioterapeutem, my tady na dálku nic nediagnostikujeme.
Nicméně můj syn byl velmi podobný, tehdy zase tolik informací nebylo (o KISS syndromu jsem četla teprve před pár lety), postupně se to zlepšovalo a dneska je z něj normální, velmi inteligentní 9letý kluk.