Ahoj mám 7tydenniho chlapecká. Byl plně kojeny ale ve čtvrtek při hospitalizaci do nemocnice sestry uznaly za vhodné že by bylo dobré ho přikrmovat nutrilonem protože furt plakal . Pomohlo to. Prvně ho vždy nakojim a pak dávám ten Nutrilon. Někdy chce a vypije třeba celou sedesatku i víc a někdy nechce Nutrilon po.kojeni vůbec. Moje otázka zní. Mám mu dávat čaj? Celou noc se budil a fnukal ...i teď . Říkala jsem si jestli nemá žízeň.
@kejcvil ahoj já jsem obou dětem čaj dávala už cca od 2 týdnů, ale já jsem bohužel nemohla kojit ani jednoho čaj sem dávala fenikl a ulevoval i od prdíku. Ale vždy jsem mezi krmením dala trochu napít
ne, pokud kojíš, tak má dost tekutin od tebe (když v létě nejsou venku čtyřicítky). Na žízen nabídni prso. Spíš bych postupně zkusila omezit to UM, časem i vysadit.
Určitě ne! Zaplácne si žaludek vodou, dokrmí se UM a tobě půjde laktace do háje úplně!!! Zažili jsme to v rodině, sestřenice se pak divila, proč ji mizí mlíko...
Z prsa je jiná technika sání, mnohdy si musí máknout. Flaška je pro ně "jídlo za darmo" tak proč se namáhat.
Takže pokud ještě chceš kojit, tak nedávej nic, i kdyby ti měl na prsu viset furt. Zatím je maličký.
Čaj určitě ne.
Mně teda sestry v nemocnici daly úplně jinou radu. Skončili jsme tam na dva dny když měl 8 týdnů a taky dost plakal. Kojit kojit podle chuti miminka. Klidně několikrát za sebou. Klidně dlouho. Klidně nakojit a po třeba 10-15 minutách dokojit. Mlíčko není jen na hlad. Když jsem to tak začala dělat, eliminovalo se tak 80% pláče. Takhle malé mimino může být na tobě a u prsa pořád.
Teď mám třetí dítě, um ani dudlík nevedeme, čaj dávám až od asi 7-8mesicu. Kojím stále, malý má rok. Dávat ditku dokrm a čaj zavání průšvihem, pokud kojit chceš.
Neni potreba..ani kdyby byl plne na UM neni potreba..vodu staci zaradit az s prvnim prikrmem.
@kafr tazatelka nejdřív nakojí a až pak dává UM, neříká nic o pití místo kojení.takže bych to nezatracovala. kdyby dítko MM nechtělo,tak to je pak jiná.
@leniczka23 při plné UM se pití dává
@veronikav31 ne nedava..mozna za dob krale klacka..ale delej si to jak chces samozrejme.😉
@leniczka23 plně na UM jsem měla obě dvě děti(4r a 2r), takže za krále klacka opravdu ne.a ano,dává se.když se kojí tak nemusí nic dávat,ale plně na UM ano.nebo myslíš,že hutná sladká sračka jako je UM je na žízeň?ne,to je na hlad.ale samozřejmě ať si každý dělá co chce
@veronikav31 precetla jsem prvni vetu a dal uz necetla..sorry..nemam potrebu se tu dohadovat.
Staci trosku googlit a budes i ty chytrejsi😉 Hezky den.
Spis mu bylo tezko po tom Nutrilonu. Proc mas dokrmovat? S cim byl hospitalizovany? Kdyz kojis, mleko mu staci. Plakat mohl i proto, ze se bal jineho prostredi. A sestry to hned vyresily umelym, ach jo :(
@leniczka23 3 nezávislé doktorky mi to potvrdily včetně porodnice Baby Freindly,takže jsem si to nevycucala z prstu.A ano UM se připravuje z vody, ale dává se tam sušené umělé mléko,které je samo o sobě sladké,husté a to fakt žízeň nezažene.Zkus celý den pít Nutridrinky,tak je to stejné,je to tvořené převážně vodou,ale je to sladké a potom je žízeň
@veronikav31 já číst umím. Pokud jsi postřehla, tak problém nastal v nemocnici, takže při nějaké výjimečné situaci. Takže ještě jednou pro tebe: Pokud se tazatelka chce vrátit k plnému kojení, je potřeba aby kojila a nedávala nic dalšího a už vůbec ne čaj. I to UM se dá postupně ubírat a přejít zpět na úplné MM.
@veronikav31 co doktor to názor. Mě zase dva doktoři řekli že to není potřeba jen když jsou vedra, nebo pokud má teploty , ale můj malý je celý měsíc na UM a myslím že dehydratace by se už dávno projevila. Ale je to spokojené miminko a přijde mi tedy zbytečné mu bříško zatěžovat ještě tímto.
@andelka Presne tak to delam. Syn sice moc dudlavy neni, zato tulivy. Takze kdyz v noci poplakava, chce se pomazlit, prso mu nestaci. Obejdeme byt v prituleni a vracime se do postele (spime spolu, ale potrebuje uklidnit ve svisle poloze). Dcerka byla na prsi zavisla, dudlala porad, tu zase jinak ani uklidnit neslo. Plac nezname, snazila jsem se mu zabratit, nez propukl naplno. Nemam rada, kdyz miminecka placou.
@anett2490 mela jsem obě děti skoro od narození do skoro 2let na Um,oba zimní,dávala jsem čaj.i jsem byla na několika vyšetřeních se synem a vždy se ptali jak na Um,tak i pití,kolik toho sní a vypije.krom toho pití chladnější vody je super při bolestech zubů,že alespoň trochu zchladí dáseň-argumentovat nemá smysl že dětem rostou zuby později,syn měl ve 3m už první zub,brečel kvůli zubům od 1,5 měsíce(dudlík nechtěl,kousatka odmítal).takze toliko k pití
nepíšeš, proč jste v nemocnici, ale pokud dosud nebyl problém s kojením a přibíráním, tak se na UM i na čaj vykašli. Můžeš kojit klidně 2 hodiny v kuse, klidně po 10 minutách, dítě se tím uklidní a nenadělá mu to paseku v bříšku
@veronikav31 je to opravdu věc názoru 😊 ale pokud paní kojí, tak ať se o to snaží co nejdéle a to prckovi opravdu stačí. Pokud ji bohužel už kojení nepůjde její lékař ji řekne co a jak 😊 ale ke kojení bych určitě žádné jiné tekutiny nedávala.
Nečetla jsem ostatní komentáře, ale za mě bych první vyřešila to kojení - buď mm nebo um, obojí dohromady za mě ne. Pokud bude kojené, jiné pití nepotřebuje, pokud bude plně na um, může dostat trochu např. feniklového čaje nebo vody.
@anett2490 ke kojení by se podávat jiné tekutiny neměli,to vím,psala jsem že při plném dávání Um ano
Určitě bych podávala i jiné tekutiny (vodu či čaj) po troškách.
@kejcvil Ted se to tady zrovna resi, Kdyz se podivas na hlavni stranku MK 🙂. “Zizen” bude spis hlad a nebo bolesti briska...a nebo neco uplne jineho. Ja bych takhle miminko vubec nezatezovala.