Ahoj holky, chtěla bych se zeptat těch maminek, jejichž dítka v roce ještě neseděly, jak je k tomu motivovat.
Syn bude mít pozítří rok a místo sedu používá tzv. brankářský sed - mezi kolínky. Občas si sám sedne do šikmého nebo překážkového, ale povětšinu "klečí" . Nevím jak to zlomit. Motivuju kutálením po zadečku, opravuju xkrát denně, ale zatím si stále vede svou. Jinak je šikovný obchází nábytek.... Díky
@evelina75 ja bych si tim taky hlavu moc nelamala 🙂 (se to lehko rekne, ze jo 😉 ) Ale muj maly taky nejradej sedi bud mezi kolinky nebo ten prekazkovy sed, to uz nej jasne vede 🙂 Jako obcas ted sedi i s nohama pred sebou... ale rekla bych, ze v srpnu, kdyz mu byl rok, sedel rozhodne jen v prekazkovem sedu 🙂
a po čtyřech leze? ono je to těžko takhle podle popisu soudit
Moje dite (to starsi 😀 ) tak sedi doted... Ale my nejsme zrovna prikladnej pripad, takze radit nemuzu...
vafle, leze jak drak, mám ještě dvě starší děti, tak má pořád koho honit 🙂)
Jak psali holky, něřešila bych to, dcera si kolem roku už občas sedla i "normálně" na zemi, jinak taky na kolínkách, doteď to preferuje. Dokonce do 18ti měsíců po kolínkách i "chodila". Děsila jsem se, že nás bude čekat zase rhb a nakonec i dětská i fyzioterapeut řekli, že by jí nechali být, pokud dělá pokroky 🙂
@evelina75 já bych si s tím vůbec nedělala starosti, když celkově motoricky určitě pozadu není. Syn si taky dlouho sedal mezi paty, ani nevím, kdy začal sedět i normálně s nohama před sebou.