Zdravím... Je dobré nosit po šestinedělí dítě v klokánku? Myslím tím krátkodobě samozdřejmě... Nákup a hotovo...
Klokanka není zdravá pro nošení jakkoliv starého dítěte jakkoliv dlouho 😉 - https://www.modrykonik.cz/klokanka
Já jsem mela na první klokanku, a na druhy baby vak, a ten baby vak byl pro me i mimco lepší a pohodlnější a klidné i na delší dobu.
Miminko by se mělo nosit v tzv. klubíčku, takže v manduce atp. tak malé mimčo ještě ne, i když k tomu dělají vložku pro miminka, tak to není prý úplně ono. Až tak od 4. měsíce, až miminko aspoň drží hlavičku.
Klokanku prosím ne... Pořid šátek nebo ergonomické nosítko a v něm se dá nosit téměř pořád 🙂 Je to pro dítě i tebe výrazně pohodlnější...
Otázkou je, co je myšleno po pojmem "klokanka". V ergonomickém nosítku či šátku nosit můžete ihned po porodu. Já nosila 4.den, tj. první den doma. V klokance bych nenosila nikdy.
Myslím,že pro Tebe by byl nejlepší babyvak,když potřebuješ "nakoupit a hotovo";),tak je to jednodušší,než šmodrchat šátek 😉,ale na druhou stranu si myslím,že víc škody se dá napáchat běžným nošením(nesprávným)na ruce,než dvaceti minutami párkrát do týdne v klokance;)Babyvaky se dají pořídit taky sekáčový a myslím,že až uvidíš,jak se v něm prckovi hezky dajdá,tak využiješ i mimo nakupovací dobu 😉
podstatné info si dostala, klokanku určitě ne, ergonomické nosítko ano, šátek je nejlepší, baby vak moc nedoporučuji za 1.-nenapolohuješ tam dítko správně, to se ti do vaku prostě nepodaří 2.- ani do šátku už se nedoporučuje vázat kolébky, ale rovnou vertikál za A. pro správný vývoj kyčlí za B. udušení miminka , 3.- nedokážu si představit nakupovat s miminkem ve vaku, je to nepohodlné, stejně ho přidržuješ jednou rukou 4.- je to jednostranná zátěž a po chvíli ti bude nepohodlný, v šátku můžeš nosit od narození, klokanka je naprosto strašná, představ si že visíš za rozkrok a chce se ti čůrat
Myslíš klokanku? Jakože ta klokanka jako nosítko? V nosítku je možné nosit děti už takhle malé, pokud jsou na to konstruované (nosila jsem 5 týdenního v manduce s novorozeneckou vložkou). ALE musí to být opravdu ergonomické nosítko, ne vyloženě jen klokanka, kde dítě visí za rozkrok. Něco si o tom načti. Sice to chceš jen na chvíli, ale i tak by se mělo dítě nosit ve správné poloze která mu neublíží. Zas tak velký výdaj to není, dají se koupit i bazarové a pak zas prodat. Je tady i přímo skupinka Nošení dětí.