Dobre rano,
chtela bych slyset vase zkusenosti s kremama na opruzeniny?zatim jsem mela hipp a rossmann a bepanthen,vsechny v pohode.mala se neopruzuje,na noc pouzivam sudocrem.S cim jste byly spokojene vy?Je lepsi tuzsi krem nebo vic mastny?Diky vsem za rady 🙂
Každý krém na něco jiného a na různé opruzeniny sedne každému taky něco jiného.
Mudr nám kdysi na zadek dala Imazol, Sudokrem mám taky. Když je to mokrá opruzenina tak na noc slabě máznu ten Imazol a do rána je pryč (pod krkem, když moc slintala, pod kolena, totéž u loktů- zpocené, zapařené) když má opruzená bříško, nemažu ničím, nechám ji nahatou a větrám a suším.
Na zadek Bepanthen a jen sem tam, taky ho používám na hodně vysušenou kůži.
Po koupání měsíčkovou Weledu, ale taky jen občas.
Většinou méně je více.
Top je sudocream.
Ze začátku jsem jako prevenci mázla trochu bepanthenu, pak už nic. Když byl občas trochu zarudlý, tak jsem mázla sudocremem nebo weledou.
Používám WELEDA MĚSÍČKOVÝ KOJENECKÝ KRÉM, složením je oproti ostatním šetrnější. Naštěstí naši malou opruzeniny moc netrápí, ale když se objeví nějaké podráždění, stačí máznout a je po všem 🙂
@zelenaesmolda U nas jednoznačně Imazol krempasta.
@zelenaesmolda imazolna velke opruzeniny, jinak sudocrem. S bepanthenem jsem nebyla vubec spokojena, dcera se po nem hrozne opruzovala.
@zelenaesmolda my pouzivame weledu a za nas super a ted mame i tubu Hippu a zda se byt taky dobrej
@zelenaesmolda Stadelmann (kupuju z devaterokviti). Mám srovnání s Weledou a Stadelmann je lepší, ale bohužel hůře dostupné (pouze online nákup, pokud se nepletu). Dokonce ten krém občas použiju sama na nějaký pupínek, sobě i malému, protože to rychle a pěkně vyhojí.
@zelenaesmolda Za me jsou nejlepsi Zitenax, Sudocrem, Nivea S.O.S. a na vetsi opruzeniny Imazol.
@35_a_budu_mamka Ten Nivea S.O.S. je mastnejsi a dobre se roztira.
Mám skvělou zkušenost s balzámem Babyphoria. Když se malá v těchhle vedrech zapařila na bocích, kde je na pleně suchý zip, stačilo máznout na noc a ráno nebylo po zarudnutí ani stopy. Navíc je organický a nádherně voní 🙂 Jinak používám jako prevenci a opruzeniny jsme zatím řešit nemusely.
Já můžu taky dopručit Weledu kojenecký krém na opruzeniny. Přírodní a vždycky zabral.
A ta Weleda je tuzsi jako sudocrem nebo spis mastnejsi?Myslite,ze je dobre to kombinovat?Pres den mastnejsi krem a na noc sudocrem?Muze to kombinovani pomoct pri prevenci?
@zelenaesmolda ahojky, ja od narozeni male pouzivala Rybilku neo a nikdy zadne opruzeniny nebyly, popravde fakt nevim, jak vypada opruzeny zadecek😇 sudocream pouzivam na potnicky, dcera je burtik a tady v tech vedrech je ma snad v kazdem spekacku😰
@ivuska1986 mala taky opruzena neni ale kamaradka me varovala,ze v tehle vedrech se muze zacit opruzovat a rada bych tomu predesla.sudocrem pouzivam nekdy i sama na sebe kdyz mam treba ekzem ale na potnicky to me nenapadlo 🙂
Welda je hutnější, než bepanthen, hůře se roztírá, ale složením je daleko šetrnější. Pokud chcete používat něco jako prevenci kvůli pocení, ještě mě napadá pudr. Pořídila jsem si ho na doporučení, že se nám bude v létě hodit, ale malá se pod plenku moc nepotí, tak jsem zatím nemusela použit. Zkuste se poptat, třeba bude mít někdo s pudrem zkušenosti.
My máme klasický sudocrem a na cestu Olinku
@zelenaesmolda ja nedam dopustit na sudocrem a dokonce tatka ho pouziva na rty (zimy (opary), suche a podobne) a to jen tak neco nevyzkousi, nepouziva. A ja ho mam vyzkouseny na bolavy, odreny nos a a do rana mi pomohl.... Takze za me jedine ten 😃😃 a nevim jak na malem baleni, ale na velkem je vypsane na co vse se da pouzit. A kdyz se mala oprudila, tak doktorka jmenovala, co vse muzu pouzit a sudocrem rekla jako prvni aniz by vedela, ze ho pouzivam.
@drdovi pudr co vim,se uz nedoporucuje,ze to deti vdechavaji
Já používala rybilku neo a nebo kterém od Hippu a oba vždy pomohli, ale je fakt že malý mi nějak na opruzeniny netrpí vždy to měl jen maličko a do dvou dnů to bylo pryč.
Koupila jsem nakonec tu Weledu tak uvidime jaka bude,zatim se mi libi,krasne se roztira 🙂
@zelenaesmolda mi je líto, že jsem ji neměla hned od narození. Teď s ní zachraňují úplně strašný ekzém a po prvním namazání bomba 👍 zítra prikoupím ještě olej do vody.
Sudocrem je no.1
@lisianne sudocrem mam a pouzivam na noc 🙂
těch kremu proti opruzeninám je hodně, jen tochce vybrat ten správný, musí se zkoušet, který vyhovuje hlavně miminku
@pavla555 nevím zda jsem to pochopila správně, natíráš tím zadeček miminka?
@emilkamilka ano zadecek 🙂 Je tokrém přímo na zadeček, ale máme i na pusinku (jeden na léto a jeden na zimu). A taky má weleda aspoň za mě nejlepší olejíček 🙂. Hipp není špatnej, ale ta weleda nám sedí víc 🙂.
@zelenaesmolda ja jsem pouzivala sudocream a kdyz byla hodne opruzena tak pytiol