Jaký je Váš denní jídelníček u 8měsíčního mimi?

ivetsiki
27. kvě 2016

Ahoj všem. Prosím jaký je Váš denní jídelníček? Mě malá moc nejí tak bych chtěla srovnání... váha nyní 6,840, 70cm
6h máme lipanka, nebo jogurt, případně infatriny 100ml
9h UM 110ml
13h 100-120 masozel.příkrm
16h 110 infatriny (vysokokal.mleko)
19h kaši 120 ,
Víc do ní nedostanu.
V průběhu dne ještě 120-150 vody
Je tady taky takový nejedlik?

elu
28. kvě 2016

jenom kojení, nic víc..76 cm 9kg

gnozka
28. kvě 2016

Ahoj . Zeptám se mezi tou 9-13 hod nic nedavate? My to mame takhle . Malé je 7 mes .
Vstává kolem 7:30
8:00 UM 90ml ( i kdyz jsem kojila vždy si jen cucla . Rano nema takovou potřebu )
10:30 ovoce ( banán, sparene jablicko)
12-12:30 oběd ( treba - maso, ryze, zelenina)
15:30 UM 150
18:30 kase
19:30 UM 150ml.

gnozka
28. kvě 2016

A jeste caj nebo vodu tak 150ml denne

ivetsiki
autor
29. kvě 2016

@gnozka
Většinou ne, zkusím třeba krupku, a nebo mrkev, suchý rohlík, to jsou spíše pokusy aby se naučila chtít kousat. S nama je to docela slozite a dlouhy příběh. V těch devět dávám nekdy UM, jindy Infantriny, to záleží co ma pred tím. To infantriny je vysokokaloricke, takže 4h do oběda neni vubec problém. A hlavne mala neprokazuje potřebu hladu. Každé jídlo do ni musím nacpat... doslova.

alyssa18
29. kvě 2016

Synovi už je téměř 14 měsíců, ale v 8 měsících to u nás bylo následovně:

6:00 - snídaně - kojení
9:00 - svačina - ovoce 150 g
12:00 - oběd - masozeleninový, případně zeleninový příkrm 220-230 g
15:00 - svačina - jogurt s ovocem 150 g
18:00 - večeře - kojení
20:00 - před spaním - kojení

Pije obyčejnou vodu, tehdy vypil cca 200-250 ml denně.

mablis
29. kvě 2016

Moje mala je taky nejedlik, v 10 měsících 7,1 kg a 69 cm. Přibírá málo, ale hlavně, že nehubne.
7 h UM
9-10 h ovoce s piskotama, jogurt
12 h masozel. většinou polévky
14-15 přesnídávka
17 h UM
19 h krupicova kaše
Přes noc někdy 1krat UM, někdy spí celou noc. Nikdy nic nedoji,nejraději by jen to mliko,taky ale nevypije celou flašku. Doktorka me uklidnovala, že hlavně že aspoň něco nabírá. Já byla jako mala absolutní nejedlik 20 ml mléka mi stačili na 3 hodiny. Ona se časem rozji, hlavně furt nabízet. Ještě ji zkouším dávat rohlíky, chleba, brumika, domácí buchtu. Kousat se ji nechce vůbec. Kolikrát sem z ni na prášky, že nechce jist. Aspoň, že s pitím nemá problémy.

ivetsiki
autor
29. kvě 2016

No já jsem moc vděčná za to že jí aspoň tak jak jí. Měli jsme ještě donedávna vyživovací sondu a vracet se k ní nechci..... Musíme to nějak zvládnout...prostě musíme.

gnozka
30. kvě 2016

Tak ji zkuste dat mezi tou 9 a obědem nejake ovoce nebo treba rozmixovane vločky s rozmackanym bananem a trochu jogurtu . Kdyz sní par lžicek taky super . A chuťové fakt výborný

ivetsiki
autor
30. kvě 2016

Nejí ještě kousky, a vločky už vůbec ne. Automaticky jí natahuje. Presnidavky zkouším, jsem vděčná za každé sousto... zkoušíme všechno pořád...

gnozka
31. kvě 2016

Ale ne celeee!🙂 ja je vždycky rozdrtim tycovym mixerem na takovou drt. To by mi mala taky jeste nedala cele vločky 🙂

hanourek9
31. kvě 2016

Ráno kojení, v 9h svačina-rozvařené vločky nebo jiná obilnina s ovocem nebo ovocnou přesnídávkou(bez mléka), kolem 10:30 kojení, 13h - oběd - masozeleninový příkrm s kouskem bramboru nebo rýže. odpoledne trochu kojení, navečer jogurt s ovocem nebo jen ovoce, před spaním kojení.
Váha 10,5 kg, 78cm.

ivetsiki
autor
31. kvě 2016

No ona ani ty rozmixovane nechce. Ale samozřejmě budu zkoušet. Stačí maličký kousíček něčeho a už má tendenci natahovat a zvracet. Asi to hold u nas bude trvat, než si zvykne ma kousky v jídle a než začne používat dásně a žvýkat... uvidíme. Takhle je to pořád dokola ty jidla. Dneska výjimečně snědla domácí dyni s bramborem a do toho kupovane maso. Jinak domácí stravu odmítá... ani nevím co už vymýšlet...

gnozka
1. čer 2016

Nekteré deti maji s kousky problem :/ držím Vam palce !!!! Ja malé taky vse hodne mixuji ale treba ryze kdyz uz je jen rozmackana vidličkou tak tu da .

pavlina212
1. čer 2016

Taky mám doma nejedlíka. Honzík teď v 10m 6900g a 72 cm (v 8m měl 6430g, 69cm). Kojím, ráno si dá tak 100g mixovaného ovoce zahuštěného kaší, dopoledne jogurt, polední masozeleninu pár lžiček, domácí nejí vůbec, dávám skleničky (aspoň je mi to míň líto, když je vyhazuju), odpoledne zas ovoce s kaší, večer před spaním také. Po každém jídle dokojuju, kolik si dá, nevím. To ovoce je jediné, co do něj jakžtakž dostanu ☹ Infatriny máme předepsané potřetí. Samotné to nechce, míchám mu to do kaší. Dáváme jedno denně, první měsíc po něm přibral 450g, další měsíc to bylo jen 80g. Je to vyčerpávající. Snažím se, aby se pro něj a i pro mě jídlo nestalo problém. Moc se mi to nedaří. Udělala jsem dost ústupků ohledně stolování. Jídlo je pro něj ztráta času, neumí chvilku vydržet v klidu, krmím u televize ☹ Štve mě to, ale jde to líp.

ivetsiki
autor
2. čer 2016

@pavlina212
Tak to nejsem sama, díky. U nas to je tak, že jsme v 1,5 měsíci byli na operaci žaludku. Od té doby až do 7měsíce na vyživovací sonde a hrozil nám PEG. Začali jsme lžičkou už ve 3,5 měsících, postupně pomalu, ona nechce totiž flašku ani videt. Taky zpivani, povídání, velká televize, knížky, casopisy, hračky, cokoliv jí zabavi. Dnes to vypadá tak že jsem to vytáhla a vše lžičkou. Infantriny máme od pocatku a taky už pi něm nepribira, a to do ní dostanu i 3porce zhuštěné nemlecnou ryzovou kaši tak 110, 120ml. Ráno dáváme bud Lipanka, ale to tak 1x týdně, nebo jogurt od Nestlé(chutna jako puding), ale v poslední době spíš infatriny a nebo kaši. Masozel jí, ale jen některé a to max když se zadaří 130., jinak těch 110 vždy nějak zvládneme. Kaši vždy večer před spaním a to se daří už těch 120-130ml. Ale i tak mi nepribira. Zkoušíme kousky, nechce, automaticky jí natahuje a klidně vyvrací i zbytky posledniho jídla. Presnidavky a jogurty vubecr, tak lžičku a dost. Taky už nevím co vymýšlet a zkousim porad dokola. Výhra by pro nás byla, kdyby zacla už snášet ty kousky v jídle.... ale zatím bez úspěchu, ach jo. A to má už 8měsíců... tak snad se to brzy zlomí. A snad bude chtít i domácí... časem. Uvidíme... ale je to drina a porad se vše točí kolem jídla.

pavlina212
2. čer 2016

@ivetsiki Ty jo, to je hrůza ☹ Máte to těžší než my. Zajímá se třeba o tvoje jídlo? Narazila jsem na zajímavý článek. Možná by ti byl užitečný. Určitě ti ho neposílám proto, abys nechala jídlo na dcerce, když jak píšeš, hrozí opět sonda a zdravotní problémy, ale třeba tě malinko uklidní. Ona to z tebe obavy a stres určitě cítí a to může situaci zhoršovat.
https://psychologie.cz/vyhra-na-cely-zivot/

ivetsiki
autor
2. čer 2016

Určitě si to přečtu. Ale já už nestresuju, už to do ní vždycky nějak dostanu, a dlouho se nestalo že by nechtěla vůbec. Na nás když jíme cuci pořád, ale my jíme dost nezdravé věci, to jí dát nemůžu...

ivetsiki
autor
2. čer 2016

@pavlina212
Článek je to zajímavý a pravdivý. Proto jsem psala že až bude sama sedet v jídelní zidlicce, bude to o neco snad lepší. Bude jist s nama a to bude chtít snad i to naše a my budeme konečně jist taky zdravější věci a ne jenom smažené a pod...
Ale pozor, my si třeba vyhladoveni nemůžeme dovolit. To jsme zkoušeli a chradla před očima a stejně nechtela jíst. To bylo ještě v nemocnici pod dohledem lékařů. Teď je na to ještě malá, pak uz jí do jídla nebudu tak nutit, ale jíst se prostě musí...