Jaký je váš den maminky?

7. zář 2024

Ahoj, jak probíhá váš den, nebo probíhal, s půlročním špuntem? Chodíme hodně ven, výlety, ale když je manžel v práci, což je skoro pořád, nevím co s Nelinkou doma dělat. Sama na podložce nevydrží, když si s ní hraju baví ji to chviličku, když jsem tam s ní tak max 15min vydrží neplakat..baví ji nošení v náručí a koukat po bytě,a to už mi síly nestačí jelikož i uspávám večer v náručí. Pořád by se jen nosila, jakmile ji člověk položí tak začne řev. V houpátku vydrží také dlouho, když uklízím či vařím, ale četla jsem že to není ideální pro vývoj, ale ona prostě nevydrží na podložce ikdyž na mě vidí.
Máte nějaký program co děláte aby se zabavili? Přijdu si jak hrozná máma, ikdyž se jí věnuju co den to noc, každý den, ale nemůžu ji přeci jen nosit.

malytlustyhroch
7. zář 2024

U jednoho ditete jsem mela pocit, ze ho furt jen nosim asi do dvou let 🙈
Ted mam snadneho pulrocniho, ktery se hodne zabavi sam, ale to je proste o stesti. A vic nez tech par minut clovek moc cekat nemuze. Ten muj nejmladsi frajer vydrzi i dyl, kdyz ma dobrou naladu, ale to uz je extrem. Vynahrazuje mi to tim, ze potrebuje jist od narozeni co hodinu, to si nevyberes.
Kazdopadne pokud se jeste neplazi, mas velkou sanci, ze se to zlepsi az zacne. Mozna je nevrla z toho, ze by chtela, ale zatim to nejde. To pocatecni obdobi, kdy se deti pohybuji pomalu, jeste nikam nevylezou, ale uz se zabavi muze byt docela fajn (kdyz do toho neprijdou zuby, bojkot kojeni nebo nejake jine nadeleni)
Nicmene s pulrocnim se uz daji delat ruzne veci. Nektere deti uz bavi prohlizeni knizek, zpivani nebo basnicky, zvlast kdyz je u toho hladis nebo jim mavas do rytmu rucickama/nozickama. Pomaha obmenovani nekterych hracek, ty ktere nejsou uplne nejoblibenejsi, tak schovat a vydavat jen kdyz potrebujes dite zabavit "novou" veci. U nas je ted hit schovat malou hracku pod velkou plastovou krabicku na jidlo a nechat dite, at ji vynda, takovy mimi hlavolam.
Za me: snaz se do vaseho dne propasovat co nejvic veci, co te bavi. Jestli je to chozeni po galeriich, po pamatkach nebo po kramech, uklizeni, nebo omalovanky, hudba, audiokniha, kniha nahlas... kazdy obdobi s ditetem ma svoje fajn stranky a svoje min fajn stranky. Promen tu nevyhodu, ze si dite nerekne, ho by ho bavilo a ze na tebe jeste nemluvi, ve vyhodu a vyber program podle sebe. Na vylety muzete urcite i bez manzela a jestli ma rada noseni po byte mohlo by ji vyhovovat jezdit v kocaru na brise a koukat ven (okynkem nebo rozepnutou boudickou). Pokud chces delat neco doma, pujc ji neco co s tom souvisi a neni nebezpecny, svoje triko pri veseni pradla, plastovou krabicku pri uklizeni nadobi atp.

martinka_33
7. zář 2024

Co já bych bývala dala za houpátko, jedno z mých deti nechtwlo být ani v nem, jen v šátku a jen kdyz jsem chodola byl klid.

ruzova_pastelka
7. zář 2024

Dám tipy na naše top aktivity. S respektem k tomu, že každé dítě je jiné a co miluje to moje nemusí to tvé zajímat.

Do vany dát pár cm vody, dítě na břicho a přidat plastové rybičky či jiné předměty na lovení - to dá i 30-60 min, když se otepluje voda.

Blikací deka - podobný princip.

Postavit ohrádku, dát do ní dítě a míček (pokud má míček rolničku uvnitř, máš body navíc 😃)/ případně kutálet si.

emillyhk
7. zář 2024

Kolem toho půlroku jsem syna dávala na pěnové puzzle, přišlo mi že oproti podložce ho to zaujalo víc. My teda kvůli kočce pořád skládali a rozebírali, tak to bylo pokaždé trochu jiné. A i díky tomu, že mě u toho syn viděl, tak začal sám skládat hodně brzy. Ale já měla pohodové dítě, jak mohl někde být a koukat, později něco rozebírat, tak byl v pohodě. Jinak jsem ho (právě i kvůli kočce) dávala občas do ohrádky, to když jsem potřebovala na pár minut odběhnout. Měli jsme klasickou šprušlovou, tak tahal věci dovnitř a ven, u toho se taky zabavil. Ale třeba v cestovní postýlce řval okamžitě, to nešlo. V houpátku byl kromě jídla asi jenom když jsem šla do sprchy, to byl v koupelně se mnou. Jinak jsme chodili po okolí, spíš teda ráno, v té době byla podobná vedra jako letos 🙈😅 Někam jsme došli, tam jsem hodila deku, dítě na ní a bylo taky na chvíli o zábavu postaráno 😄
Doma jsem měla nějakou knížku s aktivitami od narození do asi jednoho roku, něco jsem podle toho zkoušela, ale příprava obvykle zabrala víc času než to syna bavilo 🤷‍♀️

95newmommy2020
7. zář 2024

No, to bylo před 4 lety, malej se ještě ani neplazil. Byl hodně na břichu. Jinak kočárek/nosítko do parku/na zahradu.
Ten program byl hodně flexi, když se mi chtělo být doma, byla jsem doma, když se mi chtělo někam zajít, tak jsem zašla. Abych se nenudila, tak jsme byli často v bazenu i na kojeneckým plavání.