Jaký byl spánkový rytmus čerstvého novorozence?

luj89
4. črc 2017

Ahoj holky, mame doma tydenni mimco, ktere se chce dost casto kojit. Jaky jste meli spankovy rytmus v tomto veku vy a jak se menil v case? U nas je to tak, ze spi cca hodku a 20 minut, kojeni necela pulhodka (trochu u toho usina, tak nam to trva dyl) a interval mezi kjenim je pak necele 2 hodky.
Prijde mi, ze spi kratce, upravi se to?
Dekuji

ewulinecka019
4. črc 2017

Ahoj, já teda nekojila ale Malej se mi srovnal ohledně spánku až kolem 6 měsíce 😊 Ale každopádně nic není věčne. Ono se to srovná neboj 😉

ifapifa
4. črc 2017

Mám 14denní mimi,máme to podobně,žádný ,,pevný,, režim zatím nemáme,každý den je to jinak,ale postupně vydrží déle vzhůru,více se unaví a potom i déle spinká.Přes den jsou intervaly kratší,v noci spí lépe,i to kojení se nám spravilo,taky u toho zkraje hodně usínal,po týdnu už baští hladověji-vypije jedno prso,potom odbrkne,přebalíme,vypije druhé prso a je klid a zhruba po hodině si znovu cucne a usíná.Ale za měsíc už to bude zase jinak🙂

chimneysweeper1
4. črc 2017

Náš syn spal vždy 3 hodiny, nakojil se a znovu spal 3 hodiny. To trvalo tak první dva týdny jeho života, pak samozřejmě ve dne měl víc bdělého stavu a v noci naopak prodlužoval spánek. Už v šestinedělí byl na 4 hodinách v noci a ve dvou měsících na šesti, nyní má tři měsíce a už několik týdnů spí v noci 8 hodin a přes den tak 4-5 hodin zhruba po hodinách. Každé dítě je jiné a hlavně se to časem mění.

hanve
4. črc 2017

Tak nase mala ma 10 dni a prvni tri dny pila ve Dne v noci co hodinu. A u prsa travila hodinu. Ted travi u prsa jen pul az trictvrte hodiny a v noci ma nekdy i 4 hodiny,jinak pije po dvou max dvouapul hodine. Ale meni se to každý den skoro...

luj89
autor
5. črc 2017

@hanve meni, jakoze se ty spankove cykly prodluzuji? Uprimne receno, kdyz spinka moje mala hodku - 2, tak mi prijde, ze nedelam nic jinyho nez kojim :-\

luj89
autor
5. črc 2017

@ifapifa Uz aby ty delsi spanky a vetsi bdelost prisla 😀. Ale verim, ze jednou i na tohle obdobi budu vzpomínat v dobrem 🙂

hanve
5. črc 2017

@luj89 prave ze to neni pravidlem,ze by se to prodluzovalo.. Treba dneska ji mam u prsa s kratsima prestavkama uz dve hodiny a dozaduje se zas. Ale v noci spala tri a ctyri hodiny,tak to beru jako dan,ze me nechala vyspat.😉

chimneysweeper1
5. črc 2017

@luj89 urcite to prijde...mimi ma taky rado svuj spanek😉

luj89
autor
5. črc 2017

@chimneysweeper1 dekuji za povzbuzeni 🙂
@hanve ja mela dneska malou u prsa hodinu, porad u toho usinala. Vzdycky jsem ji ulozila a za 5 minut plakala hlady, to se opakovalo 2x. Proste byla hladova i ospala zaroven 😀.