Nemáte někdo zkušenosti se škrábáním, kdy se mimčo škrábe jen když je nahé (ne trošku, ale dost - má pak celé červené břicho a hrudník)? Moje malá se jinak přes oblečení neškrábe (teda až na vyjímky), ale jakmile jí jdu přebalovat, nebo jí svléknu, tak se škrábe. Na kůži nic nemá, má jí pěknou. Teď jsem se o tom bavila s doktorkou a ta si myslí, že je přesušená. Takže už nekoupu v žádném mýdle, mažu mlékem z lékarny pro alergiky. Krevní testy žádnou alergii nepotvrdili. V rodině také nic nemáme.
Nevím, čím to může být, ale příjde mi to divný. Bojím se atopického exemu, ale kůži má fakt hezkou. 😒
ale je fakt ze nekdy si to skrabou uz i jen ze zvyku 😅
naše malá dělá to samé co popisuješ, ale žádný ekzém nemá ani nikdy neměla, přijde mi, že prostě jak ji vysleču tak se škrabká tak jako ze zvyku, že ji to na tom vzduchu začne lechtat, dělá mi to už dlouho, ale je fakt, že nemá rozškrabané břicho ani hrudník, jen tak lehce. vždycky jí pořádně namažu a hned přestane. já sama se kolikrát taky přistihnu jak se škrábu, protože mám přesušenou pokožku. určitě to nebude atopák. promazávej a bude to OK uvidíš 🙂
Určitě to bude vysušení, já používám olejíček od Bubchen, Hipp a nebo modrou indulonu, je fakt, že nám vyhovuje všechno, zatím jsme neměli s žádnou mastičkou problém. Jo a na koupání jsme měli taky bubchen a teď mám z Oriflamu koupel pro děti. Tak držím pěsti! Hezký večer 🙂
@klara.t nas ma atopak a i kdyz ho ma v klidu, kuzi peknou tak se pri svleceni skrabe.. zkus znemit praci prostredek, poradne machat pradlo a zehlit a do koupele Oilatum, Linolu nebo neco podobneho na promasteni...