Holky..dcera (bude mít 7m) začala lézt, tudíž nám večer několikrát houká monitor dechu. Dnes jsme se rozhodli, že ho přestaneme zapínat, protože to teď postrádá smysl a navíc já mívám infarktní stavy. Dcera se narodila po termínu, zdravé, prospívající miminko, ale pro klid duše jsme monitor používali. Teď jsem z té změny úplně neklidná, pořád ji kontroluji.🙄 Zajímá mě, kdy jste přestali monitor požívat vy? 🤷🏼♀️
Někde kolem 5m začal malý spát s náma v posteli, tak jsem monitor dala pryč. Ale už předtím jsem párkrát přespávala u babičky bez něj a jako měla jsem trochu nervy, takže tě chápu. Ono si zvykneš, co jiného ti také zbyde 😁 🙂
Přestali jsme používat právě když se tam začaly děti dakhle šmrdolit, aby to zbytečně nehoukalo. Člověk se musí smířit s tím, že prostě nemůže mít všechno pořád úplně pod kontrolou, dělej všechny ty ostatní věci, co slouží jako prevence SIDS, a šance, že by se neco po... je mizivá 🙂
Ja ho dala pryc dele, synator se nejak nestavel a nebyl problem, byla to zmena, ale proste musis si rict, ze jednou to tak jako tak prijde, takze jednou se s tim stejne budes muset naucit szit tak jak to je, bez nej🙂
V podstatě jsme ho používali tak první dva tři týdny, občas. Všichni tři mi spali nakonec v posteli.
Taky jsem ho neměla. Pár nocí a zvykneš si 😉
My ho používali až asi do roka a kus. Ale máme menší postýlku, takže to chytalo spolehlivě + malý byl nedonošený, takže riziko SIDS tam bylo.
Zarid si serizeni monitoru a druhou desku k tomu. My jsme pouzivali az skoro do roka, syn byl v postylce extra akcni a monitor nehoukal NIKDY.
Nikdy jsme nepoužívali a vše v pořádku 👍
U prvního nedonošeného půl roku, půjčený z porodnice, u druhé jsme ho už neměli
Asi taky kolem půl roku. Ale kontrolovala jsem ho ještě dlouho potom, jestli dýchá.
Mám půjčený z porodnice na 6 měsíců a příští měsíc vracím. Pokud jedeme někam na noc nebereme ho s sebou, takže už jsme si zvykli kontrolovat pokaždé když se vzbudíme.
R měl monitor do roka a kousek.byl narozený o měsíc dřív,byla jsem víc v klidu.od narození spí sám.
ty první noci po vyndání monitoru jsem se furt budila,pak už ok.
Dcera nedonosena, používali jsme doma asi mesic, pak ležel ladem monitor i postylka. Já ho stejně zapominala zapínat nebo naopak vypínat, takže u nás moc neposlouzil. Nijak nervózní jsem nebyla.
Já ho přestala používat před měsícem a půl (to byl malé rok). Ze spaní se bouchala o dřevěné tyčky od postýlky, takže z normální postýlky jsme ji museli dát do cestovní postýlky, kde nemá šanci se praštit. Tam nejde dát monitor, byla jsem z toho hlavně ze začátku na nervy, ale už jsem si zvykla. Ale stejně malou několikrát za noc kontroluju jestli je v pořádku.
Mame doma petitydenni dvojcata. Doma monitory mame, ale kdyz jedeme k moji mamce na barak na vikend, tak tam spi dvojcata v jedne postylce spolu a monitory nemame. Byvame tam i nekolik noci.
Nebojim se, to je asi zaklad toho, jak dat monitory pryc 🤷🏼♀️😀.
Nebo spis takhle… pokud je clovek zmatkar a zacne plasit a neumi spravne podat prvni pomoc, tak to, ze zacne houkat monitor je k nicemu.
Pokud jste z toho ale vystrasena, ze byste ho meli uz prestat pouzivat, tak co zkusit ty monitory za plinku? Pro klid v dusi.
Dlouho jsem nad ním uvažovala, nakonec jsme do něj nešli. Takže od narození spí syn (skoro 3 měsíce) sám v postýlce bez monitoru. Než usnu, tak ho kontroluju a pak se ještě občas v noci probudím a kouknu. Pár nocí ze začátku jsem byla možná trošku ve stresu, ale teď už jsem si zvykla.
Do 13. Měsíců, ale já jsem hodně úzkostlivá.
Ted v 8 měsících jelikož se se postýlce točí ráno ji najdeme úplně jinde a nechtěla jsem dostávat infarkt z toho zvuku 😀
Koupila bych druhou desku pokud je to pro tebe stresující. Mám ho od narození a teprve teď kolem půl roka spala bez a byla jsem nervózní. Koupila jsem si chůvičku s kamerou a když jsem v jiné místnosti alespoň jí sleduji. Bohužel u nás po epizodě s dušením jsem víc na nervy a nechám monitor dokud to půjde..
Syn je nedonošený s nízkou porodní váhou. Monitor jsme sice měli, nicméně syn za žádou cenu nespal v postýlce, jen s náma v posteli. Radost jsem z toho neměla, nicméně všechno naštěstí v pořádku. Teď (8m) už někdy po přenesení v postýlce vydrží, ale monitor už ani nezapínám. Po 6m je riziko SIDS minimální, největší riziko je mezi 2.-4. měsícem.
Do roka.
My používali skoro do roka, líp se mi spalo... Ale pak jsem si zvykla hodně rychle, že tam nic nemá a vše ok, teď spí často i s náma v posteli 🙂
Nemeli jsme. Obe deti zdrave a donosene (to ze prakticky hned spaly s nami, postylka prirazena k te nasi zela prazdnotou na to nemelo vliv). A stacilo mi v porodnici, kdy jsem uz mela mimco u prsu a teprve ten monitor spustil, vzdycky jsem ho zapomnela vypnout... 🤦♀️ Na to bych nemela nervy.
U prvního nedonošence do roku a půl, s druhým donošeným do 4 měsíců, od té doby spí se mnou v posteli.
Nikdy jsem ho neměla, dvojcata. Snažím se vše si ulehcovat a pro mě je to prace navíc. Kromě detí hlidat ještě monitory. Už v porodnici mě to obrezovalo.
Taky jsme ho nemeli ani pro jednu dceru. Zdravym a v terminu narozenym detem ho nedavaji ani v porodnici kde jsem rodila.
Nikdy jsem ho neměla. Nějak v tom u donošených a zdravých (srdce, plíce) děti nevidím smysl.
Nikdy jsem ho neměla, zbytečný.. nu pro vlastní klid, to je spíš v podvědomí, ono pokud by se jednalo a náhle úmrtí , tak je,stejně už pozdě
Nikdy jsem ho nemela