Jak zrušit noční láhve?

alpakovo
10. únor 2023

Maminky potřebuju tipy jak v noci odstavit syna od láhve s UM..... V prosinci měl syn dva roky, v noci se neustále budí na mléko, které doslova vyžaduje,náhrada čajem nepomáhá.... Jenže já jsem od ledna v práci a noční vstávání mě už poměrně vyčerpává, když ve čtyři ráno musím vstávat a pak fungovat zas až do večera. Už sme zkusili snížit dávky, víc unavit ať spí, nahrazovat čajem. Hlad podle mě nemá, sní přes den opravdu dost

jjasmina
10. únor 2023

@alpakovo třeba je to jen návyk, to bude chtít prostě tu láhev vzít a nedat, což pár nocí se může vztekat no

verka86
10. únor 2023

@alpakovo řešila jsem u dcery, když měla necelý rok a místo lahve jsem si ji vzala do náruče a chovala, stačilo pár nocí a bylo to pryč. S dvouleťákem bude chování asi těžší, ale zkusila bych na pár noci zatnout zuby a vydržet, jak píše @jjasmina

mysh_me
10. únor 2023

Dvoulete dite uz pochopi vysvetleni. Dala bych s nim rec, ze mlicko uz nebude. V noci vysvetlit, ze je noc a spi se a najime se zase az bude rano. Nabidnout napit vody, pochovat, pohladit, chytit za ruku, co vam vyhovuje. Vydrzet par noci… je to opravdu nejspis uz jen navyk, jist v noci nepotrebuje.

alpakovo
autor
10. únor 2023

@jjasmina jenže on řve tak, že budí zbytek rodiny

@verka86 má skoro 13kg, je i dost vysoký,ten už se špatně chová a tulení nebo vzít k sobě do postele právě taky nepomohlo 😔

alpakovo
autor
10. únor 2023

@mysh_me že chápe vím, ale tím že vůbec nemluví je domluva s ním strašná

hanyzka11
10. únor 2023

Řešila jsem nedávno. Malej 2r teda chtěl hlavně na usínání, v noci už jen jednou za cca 2dny (jak kdy) a někdy ráno. Takovej ten rituál. Jenže s tím dělal kraviny. I před tím spaním dudlík vyloženě žužlal, kousal a politej celej i s postelí (v noci to teda vypil a hned usnul). Tak jsem si řekla, že takto ne. Ukázala jsem mu, že flaška je rozbitá ( měl prokousanou tu savičku) a že mlíko jedině do hrníčku. Zlobil se,ale pochopil během pár dní, když chce, dá si před spaním z hrnku a je to. I to v noci jsme vylezli, řekla jsem flaška je rozbitá, mlíčko do hrníčku. Samozřejmě se zlobil i to v noci a z hrnku nechtěl a brečel. Ale dali jsme to. Myslím 3x to vypil z hrnku a pak už se na to vykašlal.
Chce to vydržet, chlap mi taky to v noci říkal, však mu to dej, má 2 roky, tak má ještě nárok. Ale u nás to bylo fakt do týdne vyřešeny. Zkusit třeba na víkend. Ty první 2-3dny budou nejhorší. Držím palce.

jjasmina
10. únor 2023

@alpakovo to já chápu, to tak prostě je než si na to zvykne no, je to potřeba vydržet a nedat.

merope
10. únor 2023

@alpakovo Dala jsem k postýlce lahev s vodou. Když měl žízeň, naučil se, že se prostě sám napil. Sem-tam má láhev u postýlky i teď (skoro 4) a pokud jsme někde, kde je sušší vzduch nebo má před spaním ještě zízeň, tak se normálně napije (sama pokud je někde suchý vzduch, tak to taky nedávám a v noci se musím napít). Snažím se, že po vyčištění zoubků už jenom voda, takže pije jen pokud má opravdu žízeň.

alpakovo
autor
10. únor 2023

@merope takto láhve u postele má a bere v noci když se nevzbudím, problém je když si vzpomene že chce mléko

michaela666
10. únor 2023

U nás pomohlo, že viděla jak dělám poslední mléko ( na usínání) a pak prázdnou krabici. Sama jí vyhodila do koše, že mlíčko už není a do láhve si nalila vodu. První dvě noci se klasicky budila ve 3 ráno, mrčela, ale stačilo připomenout že je vypité a dát láhev s vodou.
Ráno dostala do nového hrnku s pejskem mléko jako máma a tím na UM úplně zapomněla.

hannyss
10. únor 2023

Ukaž mu prázdnou krabici, že UM došlo, už večer.. a v noci zas.. chce to vydržet

dasipe
10. únor 2023

A co místo um postavit k postýlce láhev s normálním mlékem? Ať si ji prcek sám najde a vypije a tebe by třeba ani nevzbudil? Jen nápad 🤷

merope
10. únor 2023

@alpakovo Vyčištěné zoubky = žádné mléko.

@dasipe Záleží na teplotě, co je doma a konkrétní lahvi či situaci - ne vždy to do ráda vydrží nezkyslé. Syn si někdy k posteli postaví, co mu zbylo - a někdy to do rána už není dobré. Teda teď už se to myslím i naučil a sám to večer dá do ledničky, už rozumí, že to do rána prostě nebude dobré.

te_reza
10. únor 2023

Ve dvou letech už by v noci pít um neměl. Já to rušila někde kolem roku, prostě pár nocí vopruz no.

elis_elis
10. únor 2023

Taky jsme to taky měla a trochu mám i teď, nepije sice v noci mléko, ale neslazeny caj. Přechod na čaj byl celkem dobrý. Z čaje přejdu na vodu a budu doufat, že po půjde také v klidu, jak píšeš, nás je také moc hlučný a všechny by vzbudil. Přejít na vodu planuji o prázdninách, kdy dcerka nebude chodit do školky.

jerrabina
12. únor 2023

Nám se hlady někdy začala budit čtyřletá (sice jen výjimečně, ale občas se to stane), nikdy se v noci nekrmila ani jídlem ani mlékem, i jako miminko spala celou noc. Já mám taky někdy období, kdy mě v noci vzbudí hlad(asi ve 3 ráno) a je to dáno rychlým metabolismem a je to většinou když mám velký výdej přes den - a naveceret se můžu klidně k prasknutí.
U nás to řešíme tak, že dcera ví kde je pečivo a vezme si třeba suchou housku. Když to není uprostřed noci, čistíme znovu zuby (dost často už skoro spí a pak přijde po desáté dát manželovi hladovou pusu), v noci holt nečistíme. (Když jí nic nedám, neusne a budí ji to pořád)
Tak mě napadá co to zkusit nahradit takhle třeba pečivem, nebo kukuřičnými krupkami? A tím by se i zjistilo, jestli má fakt hlad, nebo je to jenom návyk.
Jinak večerní UM z lahvičky jsme tehdy nahradili hrnečkem s mlékem večer před čištěním zubů a to fungovalo, pochopila, že "už je velká" a nový Sunar kupovat nebudu.
Ale zkusila bych to až kdyby nefungovalo třeba pritulit, pustit písničky, nebo něco jiného náhradního.

alpakovo
autor
13. únor 2023

@jerrabina už jsme UM zkusili nahradit klasickým mlékem,ale po tom se budil ještě víc. Právě že přes den má poměrně velký výdej, teď už začíná i bojkot spánku po o. Ale když nespí po obědě, spí líp v noci a nevstává ani na tu flašku, max.1. tak já už nevím

jerrabina
13. únor 2023

@alpakovo tak to možná fakt zkuste v noci rohlík jestli to pomůže... Teda ideální na zuby to není, ale zas přece máma nemůže být v práci zombík a je to asi totéž co mléko

hanyzka11
13. únor 2023

A v kolik večeří? Já třeba zjistila, že se musí před spaním najíst a v noci líp spí. Jakože večeřet v 6 a pak jít spát v půl 9 bylo špatně.

hanyzka11
13. únor 2023

Jeee, teď koukám, že podobně píše
@jerrabina 😊

alpakovo
autor
13. únor 2023

@hanyzka11 to záleží na tom ,kdy ji ostatní.... On je schopný jíst s každým, je opravdu jedlík. V pátek měl svou večeři,kterou jsem s ním jedla já (bábovka a Caro). Chvilku na to už u jednoho bratra loudil párek a rohlík(snědl půl párku a kus rohlík). Pak u dalšího zkoušel rizoto a nakonec s tatínkem jedl ještě chleba se sýrem. A to nevím, jestli ještě neměl s klukama před spaním ovoce a něco u babičky 🤷 na zuby jdeme až dojí všichni, ať je nemyjeme stále dokola

michaela666
13. únor 2023

@alpakovo Možná zkusit přidat víc bílkovin na večeři, ať ho to zasytí.

mysh_me
13. únor 2023

@alpakovo mozna se zamyslet i nad slozenim veceri. Babovka a caro byla nejspis stravena a ze zaludku pryc, nez se vubec po jidle dostal do postele… tezko cekat ze ho neco takovyho zasyti na noc, mozna mu to ani nestacilo a proto jeste dojidal u ostatnich. Urcite bych dala na veceri nejake bilkoviny, vajicko, syr, klidne neco s lehcim masem (kureci vyvar s masem a nudlemi treba).

dasipe
13. únor 2023

@merope tak já nevím, ale normální trvanlivé mléko by přece mělo vydržet v lahvičce v pohodě pár hodin 🤷 na noc stejně není dobré v místnosti topit. My navíc větráme do chladna, dokud nevystydne topení. V teple se nedá spát 🙄

merope
13. únor 2023

@dasipe Většinou vydrží, problém je spíše v létě. A někdo bere, že na UM je napsané, že vydrží max 2 hodiny.

alpakovo
autor
13. únor 2023

@mysh_me ono je jedno jestli má vajíčka, šunku a sýr, toust, nebo polévku či jídlo co bylo na oběd. On totiž i obědvá více méně s každým, co dojde domů 😔 Jí rád od malá a na to já moc zvyklá od starších synů nejsem,ti až tak moc nejedli. Navíc on hodně sní,ale nepřibírá, takže spalování musí mít fakt super