Maminky potřebuju tipy jak v noci odstavit syna od láhve s UM..... V prosinci měl syn dva roky, v noci se neustále budí na mléko, které doslova vyžaduje,náhrada čajem nepomáhá.... Jenže já jsem od ledna v práci a noční vstávání mě už poměrně vyčerpává, když ve čtyři ráno musím vstávat a pak fungovat zas až do večera. Už sme zkusili snížit dávky, víc unavit ať spí, nahrazovat čajem. Hlad podle mě nemá, sní přes den opravdu dost
Dvoulete dite uz pochopi vysvetleni. Dala bych s nim rec, ze mlicko uz nebude. V noci vysvetlit, ze je noc a spi se a najime se zase az bude rano. Nabidnout napit vody, pochovat, pohladit, chytit za ruku, co vam vyhovuje. Vydrzet par noci… je to opravdu nejspis uz jen navyk, jist v noci nepotrebuje.
Řešila jsem nedávno. Malej 2r teda chtěl hlavně na usínání, v noci už jen jednou za cca 2dny (jak kdy) a někdy ráno. Takovej ten rituál. Jenže s tím dělal kraviny. I před tím spaním dudlík vyloženě žužlal, kousal a politej celej i s postelí (v noci to teda vypil a hned usnul). Tak jsem si řekla, že takto ne. Ukázala jsem mu, že flaška je rozbitá ( měl prokousanou tu savičku) a že mlíko jedině do hrníčku. Zlobil se,ale pochopil během pár dní, když chce, dá si před spaním z hrnku a je to. I to v noci jsme vylezli, řekla jsem flaška je rozbitá, mlíčko do hrníčku. Samozřejmě se zlobil i to v noci a z hrnku nechtěl a brečel. Ale dali jsme to. Myslím 3x to vypil z hrnku a pak už se na to vykašlal.
Chce to vydržet, chlap mi taky to v noci říkal, však mu to dej, má 2 roky, tak má ještě nárok. Ale u nás to bylo fakt do týdne vyřešeny. Zkusit třeba na víkend. Ty první 2-3dny budou nejhorší. Držím palce.
@alpakovo Dala jsem k postýlce lahev s vodou. Když měl žízeň, naučil se, že se prostě sám napil. Sem-tam má láhev u postýlky i teď (skoro 4) a pokud jsme někde, kde je sušší vzduch nebo má před spaním ještě zízeň, tak se normálně napije (sama pokud je někde suchý vzduch, tak to taky nedávám a v noci se musím napít). Snažím se, že po vyčištění zoubků už jenom voda, takže pije jen pokud má opravdu žízeň.
U nás pomohlo, že viděla jak dělám poslední mléko ( na usínání) a pak prázdnou krabici. Sama jí vyhodila do koše, že mlíčko už není a do láhve si nalila vodu. První dvě noci se klasicky budila ve 3 ráno, mrčela, ale stačilo připomenout že je vypité a dát láhev s vodou.
Ráno dostala do nového hrnku s pejskem mléko jako máma a tím na UM úplně zapomněla.
Ukaž mu prázdnou krabici, že UM došlo, už večer.. a v noci zas.. chce to vydržet
A co místo um postavit k postýlce láhev s normálním mlékem? Ať si ji prcek sám najde a vypije a tebe by třeba ani nevzbudil? Jen nápad 🤷
@alpakovo Vyčištěné zoubky = žádné mléko.
@dasipe Záleží na teplotě, co je doma a konkrétní lahvi či situaci - ne vždy to do ráda vydrží nezkyslé. Syn si někdy k posteli postaví, co mu zbylo - a někdy to do rána už není dobré. Teda teď už se to myslím i naučil a sám to večer dá do ledničky, už rozumí, že to do rána prostě nebude dobré.
Ve dvou letech už by v noci pít um neměl. Já to rušila někde kolem roku, prostě pár nocí vopruz no.
Taky jsme to taky měla a trochu mám i teď, nepije sice v noci mléko, ale neslazeny caj. Přechod na čaj byl celkem dobrý. Z čaje přejdu na vodu a budu doufat, že po půjde také v klidu, jak píšeš, nás je také moc hlučný a všechny by vzbudil. Přejít na vodu planuji o prázdninách, kdy dcerka nebude chodit do školky.
Nám se hlady někdy začala budit čtyřletá (sice jen výjimečně, ale občas se to stane), nikdy se v noci nekrmila ani jídlem ani mlékem, i jako miminko spala celou noc. Já mám taky někdy období, kdy mě v noci vzbudí hlad(asi ve 3 ráno) a je to dáno rychlým metabolismem a je to většinou když mám velký výdej přes den - a naveceret se můžu klidně k prasknutí.
U nás to řešíme tak, že dcera ví kde je pečivo a vezme si třeba suchou housku. Když to není uprostřed noci, čistíme znovu zuby (dost často už skoro spí a pak přijde po desáté dát manželovi hladovou pusu), v noci holt nečistíme. (Když jí nic nedám, neusne a budí ji to pořád)
Tak mě napadá co to zkusit nahradit takhle třeba pečivem, nebo kukuřičnými krupkami? A tím by se i zjistilo, jestli má fakt hlad, nebo je to jenom návyk.
Jinak večerní UM z lahvičky jsme tehdy nahradili hrnečkem s mlékem večer před čištěním zubů a to fungovalo, pochopila, že "už je velká" a nový Sunar kupovat nebudu.
Ale zkusila bych to až kdyby nefungovalo třeba pritulit, pustit písničky, nebo něco jiného náhradního.
A v kolik večeří? Já třeba zjistila, že se musí před spaním najíst a v noci líp spí. Jakože večeřet v 6 a pak jít spát v půl 9 bylo špatně.
@hanyzka11 to záleží na tom ,kdy ji ostatní.... On je schopný jíst s každým, je opravdu jedlík. V pátek měl svou večeři,kterou jsem s ním jedla já (bábovka a Caro). Chvilku na to už u jednoho bratra loudil párek a rohlík(snědl půl párku a kus rohlík). Pak u dalšího zkoušel rizoto a nakonec s tatínkem jedl ještě chleba se sýrem. A to nevím, jestli ještě neměl s klukama před spaním ovoce a něco u babičky 🤷 na zuby jdeme až dojí všichni, ať je nemyjeme stále dokola
@alpakovo Možná zkusit přidat víc bílkovin na večeři, ať ho to zasytí.
@alpakovo mozna se zamyslet i nad slozenim veceri. Babovka a caro byla nejspis stravena a ze zaludku pryc, nez se vubec po jidle dostal do postele… tezko cekat ze ho neco takovyho zasyti na noc, mozna mu to ani nestacilo a proto jeste dojidal u ostatnich. Urcite bych dala na veceri nejake bilkoviny, vajicko, syr, klidne neco s lehcim masem (kureci vyvar s masem a nudlemi treba).
@mysh_me ono je jedno jestli má vajíčka, šunku a sýr, toust, nebo polévku či jídlo co bylo na oběd. On totiž i obědvá více méně s každým, co dojde domů 😔 Jí rád od malá a na to já moc zvyklá od starších synů nejsem,ti až tak moc nejedli. Navíc on hodně sní,ale nepřibírá, takže spalování musí mít fakt super
@alpakovo třeba je to jen návyk, to bude chtít prostě tu láhev vzít a nedat, což pár nocí se může vztekat no