Ahojky chci se zeptat,zda má někdo stejný problém jako já. Naši Adélce bude za měsíc rok. Strašně ráda jezdila autem a z ničeho nic jakmile jí tam posadíme a rozjedem se začne plakat a skoro se až dávit. Přitom nejezdíme dlouhé trasy. Mohu jí čím chci zabavit a stejně to nepomáhá. Vůbec nevíme jak to řešit. Budu ráda,když mi někdo poradí.
My jsme měli podobný problém, když jsme s 10ti měsíčním prckem absolvovali dlouhou cestu autem. Cestu tam jakž takž zvládl, cestou zpátky se v autě pozvracel (protože jsme na dálnici neměli kde zastavit v ten moment, kdy si usmyslel, že chce ze sedačky). Zůstali jsme na noc na půl cesty v hotelu. 🙄 Pak byl problém dojet i do 10 km vzdáleného města. Postupně to odpadlo, když jsme jeli do města, jeli jsme nejdřív někam, kde se prckovi líbilo a odměnou za sezení v sedačce bylo hraní, hračkářství, atd. Trvalo asi měsíc než se srovnal
aja9, my teda problémy s autem nemáme, malej je zvyklej jezdit dost... ale známým pomohlo když koupily takové ty přenosné TV co se pověsí na opěrku sedadla a můžeš jim pustit DVD - co mají rádi. No ale v roce je to asi brzo, Fílu začala TV trochu zajímat až teď a to jsu nám skoro 2... jinak prodávají takový kapsáře na sedačku, kam se dají hračky atd... u nás pomáhá když jedeme dlouho zpívat v autě... je to blázinec ale zabírá to
Aja, mohlo by to souviset se separační úzkostí/krizí. V této době jsme ji měly a Adélce by mohlo vadit, že musí být připoutaná, když by chtěla být u tebe. My máme s autem problém od narození. Aničce evidentně vadí to, že musí být připoutaná a sedět v sedačce...zabavit jde na chvilinku...takže mi autem jezdíme maximálně 1/2 hodiny, to je maximum, kdy ji jakžtakž zabavím písničkama a básničkama. Takže výlety autem, dovolená autem, návštěvy příbuzných...to prostě u nás nehrozí 😀 . Jestli je to u vás separačkou, tak ji podle mne ničím nepřesvědčíš...budete holt muset pár měsíců necestovat 😉
nevyměnili jste třeba autosedačku?
Moc děkuji za rady. Hold momentálně nikam nebudem cestovat a necháme tomu volný průběh. Snad se to časem změní. 🙂
Je zvláštní, že ta změna nastala tak najednou... Nezlekla se něčeho? Nebo se jí možná nelíbí být uvázaná bez pohybu? Pak jedině něčím zabavit, ale asi neporadím čím☹ Možná zavěsit oblíbené hračky, přenosný DVD přehrávač, celou cestu mluvit... Ale to už tě asi napadlo samotnou 😉
Naši kluci většinou spí, pozítří jedeme poprvé na delší trasu (3 hodiny jízdy), tak jsem sama zvědavá, jak to dopadne🙂