Ahoj, chtěla bych se zeptat. Mám půlroční holčičku od narození jsem uspávala v zavinovačce na rukou, potom jsem přešla na uspávání na skákacím balónu. Když už začala být těžší a nešlo to ji půl h nosit na rukách tak jsem ji položila do postýlky. Máme takovou menší postýlku která je pro děti do 1 roku takže s ní jde trochu houpat. Ale neusne mi bez toho houpání. A potřebovala bych ji to nějak naučit než ji budu muset v roce přendat do klasické postýlky. S tou už houpat nepůjde. Prostě jinak neusne než že ji čtu nebo zpívám ale u toho musím houpat s tou postýlkou. Ráda bych se dostala k tomu, že ji budu číst nebo zpívat nebo držet a hladit po ručičce ale bez toho houpání. Předem píšu že na nějaké vyřvávací metody nejsem. To dělat nebudu. Máte nějaké rady? Děkuji
Normálně si s ní lehni a vydrž. Hlad ji, zpívej. Číst ji můžeš už teď, nebo jen zpívat. Pár dní bude asi trvat než si zvykne na něco nového a bude hůř spát.
@monivi2001 na prvního syna zabralo držení za ruku a druhou jsem mu jakoby zakryla ouško... No je mu pět a doteď chodíme spát tak, že ho držím za ruku a druhou zakrývám ouško 🙈😂
Vsechny deti jsme houpali a pak jsme presli na uspavani u prsu a nakonec jen lehnout do postele a oni casem usnou. Pokud nekojis, preskoc fazi prsa a proste s ni lehni, zatemni, pust bily sum, dej dudlik nebo nejakeho muchlacka a za par dni se to nauci.
Já houpala tak, že jsem ležela s dítětem v posteli, ono mělo hlavou na mém lokti a já prostě lepala tou hlavou... Ale to spali se mnou, což asi nechceš.
U mladšího jsem pak přešla na drbání ve vlasech (starší tenhle typ doteku nesnese).