Syn začal lézt. Vzhledem k tomu, že máme v bytě spíš dlažbu, držím prcka v obýváku, kde je koberec. Po 14 dnech šmejdění už se nudí. Navíc teď válčíme s nachlazením, takže už týden jsme jen doma. Prcek je už otrávenej jak svítiplyn. Navíc se od něj nemůžu moc hnout, hned křičí.
Hrazdička ho nezajímá, hračky má okoukané. Nejradši by jen šplhal po mě, chce samozřejmě nosit, aby viděl okolo - to odmítám.
Potřebuju taky něco udělat, nemůžu si sním jen hrát. Navíc večer je už otrávený, unavený, spinkat nechce, nic nechce ..... co s ním? Děkuju za tipy.
Potrebuje volnost, tskze ho poradne oblec a at se vyda na pruzkum. 😉
Když ona je ta dlažba fakt studená :( Byt je malý, defakto taková nudle. Na jedné straně obývák, na druhé ložnice (tyto 2 pokoje mají koberec), uprostřed je dlouhá chodba a kuchyň a tady všude je právě dlažba.
@hankaros zateplovací pásy? prosím, dej mi odkaz. Má na sobě bodýčko a mikču s tepláčkama. jenže to mi neřeší studené ručičky. Ještě pár dní to musíme přežít, než bude z nejhoršího venku, tak asi vytáhnu ponožky, nebo já nevim .... 🙂
Nosím ho v ruce, když je nejhůř. Nosítko mám (KIBI), ale nosit nesmím, mám problémy se zády. Ono i to tahání v ruce by mi asi doktorka pěkně vyčinila.
Můj syn miluje pračku, když ji zapnu, vydrží u ní celej program. 😀 Takže když je nejhůř, posbírám všechno špinavý co doma najdu a jde se prát. A pak taky to vytahování oblečení z šuplíku. Ponožky a tak, něco co tam zase rychle naházím. Z hraček ho baví hudební nástroje (taková ta tyčka s rolničkama, nebo bubínek.. sice jen na chvíli, ale aspoň něco.) Televizi mu moc nechci pouštět, ale má rád hudbu, tak u nás docela jede youtube, je u toho klidnější.
@nugetka20 neco takoveho - http://www.plazicidite.cz/index.php?route=produ...
Maji tam toho vice..
https://www.slevomat.cz/sleva/972305-decka-pro-...
Sleva už je neplatná, ale obnovují ji každý měsíc, tak se na to koukni a myslím, že by to šlo i lehce vyrobit. Já si dečku koupila a malý mi plazení úplně přeskočil 😀
@nugetka20 studene rucicky nicemu nevadi, tak ho dejte do flisoveho overalku, at mate jistotu ,ze ma teplo. Jinak s tim nositkem, pokud mate problem se zady, je stokrat lepsi satek, vahu rozlozi nejen na ramena, ale po cele delce. Mam takep roblem se zady a v satku zadny problem, jen je treba od 5, 6 kil nosit na zadech a ne v uvazu na batoh
Děkuju za tipy - no, plazička mě teda vyloženě dostala 🙂 to je fakt kravina.
@bamishop flísovej overálek jsem právě vyáhla ze skříně, tak zítra mu ho nandám a frajer pošupajdí ..... už je tu vážně úplně otrávenej. A ani se mu nedivím. Konečně může lézt a zase je za mřížkou. Jinak já šátek měla - prodala minulý týden. Úvaz na břicho byl katastrofa, po 5 minutách jsem nemohla nic. Na batoh jsem si netroufla. Takže radši nenosím (jakože cíleně hodinu a vic vůbec).
Studenou dlazbu jsem vyřešila takovým tím zeleným kusovým kobercem co mívají např v lidlu. 1,2m x2m vychází myslím kolem 200Kč. Koupila jsem 4 a jednu dobu jsme měli všude zeleno😀
Malyho hrozne bavi vytahovat veci od nekud. V loznici jsem mu nachystala malou otviraci skrinku co je uplne u zeme, v ni jsou nehracky (neotevreny vlhc.ubrousky,nejaky oblecky, petlahev atd.), ktery muze vytahovat a je z toho uplne stastnej vzdy a dost ho to drzi. Stejne tak v kuchyni ma jeden suplik kde mame dreveny varecky atd a vyndavani a zandavani jich mu vydrzi na uvareni rychloobeda,nekdy mu pujcim i misku a on si v ni micha. Taky mu pulku hracek zabavuju a tak po 14ti dnech je prohodim aby mel pocit, ze ma novy.
Já si třeba s dcerkou aktivně hraju s jejimi hračkami- na každé se něco najde. Takže vydrží 30-40minut dávat pozor a pak skoro tu samou dobu zvládne být sama. A takhle nějak fungujem😀 šátek je super věc. Spoustu věcí Vám to umožní, a studený ručičky dle mého nevadí...ale každý to vnímáme jinak.
@nugetka20 batoh ale ani neni vhodny, to mas stejne rozlozeno jako v kibi a takhle velke miminko na bricho taky ne,pro nas s problemy se zady je dobry spis dvojity hammock a podobne. Nositko je ti k nicemu, v tom si zada oddelas, muze v nem nosit tak maximalne tatinek... Jinak je fakt dobre to fakt nechat, at se nauci hrat si sam, jinak si s nim budes muset hrat furt a jestli bude nekdy sourozenec, tak to bude dite hur psychicky snaset - vlastni zkusenost. Plus musim rict, ze dite , ktere je samostatnejsi je pak vsestranne sikovnejsi. S prvorozenou sem si hrala vecne atd a je nejmin sikovna a samostatna ze vsech mych 3 deti, je bazlivejsi atd a neni to jen povahou, proste sem ji svoji peci ponekud omezovala v rozletu 😀
Tak i s rymou se urcite da (a doporucuje) jit ven, pokud nema teploty. At se nadycha cerstveho vzduchu 🙂
Jinak ja jsem pak se zdravym ditetem hodne chodila do kavaren s detskym koutkem, do heren nebo na navstevy ke kamaradkam, do materskeho centra, na plavani miminek,.. nebo jsem treba jezdila za manzelem na obed do prace, syn se koukal v MHD na lidi a pak jsme ho v restauraci nakrmili v jidelni zidlicce..
Mam podobny problem s 6 mesicnim synem. Ma pres 9 kg a z noseni uz mam zdravotni problemy. Zrovna dnes s tim jdu k doktorovi. Hracky ho po kratke chvili nezajmaji, stejne tak kdyz obevi v byte neco noveho, tak ho to zabavi na chvili. Volnost plazeni ma po celem byte a v otevirani supliku mu nebranim. Vcera mi bylo skoro do breku. Prezila jsem jen neustalym stridanim mistnosti, kocarku, nositka, chozeni od okna k oknu a chozenim ven. Casto mu zpivam nebo ctu, televizi mu poustet nechci. Ta ho na chvili bavi, ale tu uz mu pousti manzel, kdyz nekdy hlida a uz to mi neprijde vhodne. Nestezovala bych si, ze nemuzu ani uvarit apod. kdyby aspon furt neknoural nebo nerval, kdyz se tak snazim. Vecer videl manzela a byl cely vysmaty, jak kdybych delala neco spatne nebo ho mel radsi. Manzel me uklidnuje, ze ja jsem jen proste okoukana. Co jsem u nas zatim vypozorovala, tak syn neumi pres den sam usnou, i s pomoci je to boj a pritom vyspany ma mnohem lepsi naladu. Tak se snazim treba 40 minut v kocarku uspavat, aby aspon na 5 minut usnul a dalsich 5 minut byl pak usmevavy... Bala jsem se s nim chodit na navstevy, ze by to byla ostuda, ale tam je to mnohem lepsi. Tak ma rada, snazit se uspavat a zvat navstevy, jinak si taky necham rada poradit.
@petabn Máme to stejně - syn prostě těká od jedné hračky k druhé, u ničeho cíleně nevydrží dýl, než pár minutek,a ni to ne. Snažím se mu věnovat - to je ještě horší. Když jdu třeba žehlit, tak chvilku kouká a za chvíli ho mám na noze a kňourá. Naštěstí uspávání a denní spaní je docela v pohodě - uspávání jsme naučili samostatně v postýlce. Někdy se hned otočí, zavře očíčka a spinká, jindy tam musím třeba 10x dojít, otočit na zádíčka, pohladit a odejít, než pak na 11. pokus spinká. Ale naštěstí vše v klidu, bez křiku, spíš naopak, vždycky má ohromnou radost, že mě vidí, což je strašně kontraproduktivní 🙂
@karlajasmine jsme na vesnici, kamkoli musím jet autem, což je teď v zimě šílenej opruz. Syn je plně kojenej (teprve začínáme s mrkví a bramborem), takže nikde dýl než hodinu být nemůžeme.
Včera přítel koupil odsávačku na vysavač a zdá se, že rýma dnes mnohem lepší. Takže jen co přestane pršet, půjdeme na krátkou vychajdu.
@nugetka20 u odsávání nezapomínej zvlhčovat třeba sterimarem (mořská voda).
Ke kojení - tak kojit se dá kdekoliv, to můžeš být celý den pryč, ale chápu, že někomu to není příjemné, taky jsem kojila raději v klidu doma.
Jsem ted přemýšlela, co jsme ještě dělali, když prcek začínal lézt a pak mi došlo, že nejdřív obcházel nábytek a pak až lezl, předtím se jen plazil a to mu zabralo nějaký čas z bodu A do B, přelézání hraček, atd., pak si kleknul a šplhal po mně nebo po nábytku, až si stoupnul
@jipe zvlhčuju před, aby se mu to uvolnilo - nebo mám i po odsátí? mám Quixx.
Kojení jako takové není problém, to kdyžtak zvládáme, spíš jsem docela ráda, že se mi malej naučil spinkat v postýlce, docela hezky pravidelně 2-3x denně (podle toho v kolik ráno vstane). Když jedeme nějak dál (doktorku máme 30km daleko), tak v autě se nevyspí dobře a je pak mrzutej ... všechno špatně. Snažím se, aby v těch 2-hodinových intervalech mohl být ve své postýlce.
Můj prcek zase úplně přeskočil válení sudů - začal se otáčet kolem pupíku, pak už naklekával, tulenil a šup, teď začal lézt. Tento týden už mi leze nahoru po nábytku a snaží se postavit .... a to mu teď bylo 8 měsíců teprve.
@nugetka20 já zvlhčovala většinou i po odsání, aby se zklidnila sliznice.
No tak to se ted bude bavit stoupáním u nábytku a ty ho budeš chytat, když bude padat 🙂 Jen by se neměl vytahovat rukama, ale nakračovat přes pozici rytíře (jako když se žádá o ruku). Nám to trvalo asi 14 dní, než to vypiloval
Jen k tomu zabavování, já myslím, že je to cesta do pekel. Mám dceru 10m a když potřebuju něco dělat, samozřejmě jí dám k dispozici nějaké hračky, dvě tři ukážu (třeba začneme prohlížet knížku, nebo jí podám dva kroužky, udělám pár jů a jéje a podívej), ale pak prostě dělám. Samozřejmě když naváže oční kontakt tak s ní mluvím, ale když řve, tak prostě řve. Však si plíce nevyřve. Je to někdy o nervy, ale děti musí pochopit, že maminka tu není od toho, aby jim 24/7 dělala zábavu. Samozřejmě to chce, mít to vyvážené a k tomu si také najít čas s dítětem doopravdy hrát. Ale pak to taky podle mě chce obrnit nervy a prostě to řvoucí dítě, rumplující nohavicí, z mozku odfiltrovat. Čas od času zopakovat "Ale maminka teď nemůže, tak si hraj s tou knížkou, už to jen dožehlím a pak si půjdeme hrát." Neříkám, že to úplně pochopí, ale něco mu říkat musíte, tak proč ne pravdu (samozřejmě pak dodržet, i kdyby to mělo být jen na pět minut!). Já osobně nemám problém s tím, když něco dělám, protože mám aspoň pocit, že se to "musí". Když je dcera hodně otrávená a protivná, dám jí doma do jídelní židličky nebo golfek (ty teď a zimu máme doma) a kouká na mě, v golfkách ji i můžu popovézt, když třeba vytírám, aby na mě viděla. Ale jinak si jí nevšímám, maximálně udělám obličej nebo pazvuk a jedu dál. Když vařím někdy to zkusí a začne kňourat, ale pak jí obvykle něco zaujme a chvíli se zabaví. Větší problém mám s tím, když si chci v klidu dát třeba kafe nebo přečíst dopis od kamaráda, projet koníka, časopis... To je mi pak takový vnitřně blbý, že si nestavím hrad z kostek nebo nedělám kutululů... 😀
@barumat Je pravda, že on už si chlapec docela občas vymýšlí - když žehlím, tak to na mě kouká, cupuje mi ponožku, nebo něco, co si vytáhne z prádla a je hodnej. Stejně když vařím, nebo věším prádlo atd. Ale jakmile si jdu na chvilku sednout, najíst se, nebo něco, tak je jak meluzína 🙂 Takže jím s ním na zemi a stavím mu kostky .
Jinka dneska jsem mu zpřístupnila byt a až se vzbudí, tak jdeme ven (je tam hezky a sluníčko k tomu) - takže je hoooodnej a tichej (obzvlášť, když v ložnici objevil kabel od nabíječky, co se dá báječně baštit, že) :D
Mala se vetsinou zabavi vytahovanim cehokoli odkudkoliv- smotane ponozky z pradelniho kose, vicka z krabicky.. davam ji kramarit rychle ukliditelne veci. Kdyz je hodne zpruzela a chce na me viset,davam si ji do ergonositka a delam, co potrebuju. To jsi ale rikala nechces. A co ho tepleji obleci a nechat plazit? Existuji i zateplovaci pasy na brisko..