Zdravim. Jak si hrat, jak zabavit 6ti tydeni mimino? Zda se mi za dcera place s nudy.
@anny87 Pláče protože chce kontakt 🙂
Pochovej, pomazli, mluv na ní, zpívej jí... Takhle malé miminko chce jediné, být u mámy.
Co potom s dvojrocnym :D zlate 6 tyzdnove mimino :D
😉 6 týdnů staré miminko nemá nudu. Jak už tu zaznělo takhle malé miminko potřebuje kontakt, kojení.
No tak to sbirej sily na to, az ji bude tak rok a pul. Myslim si, ze nudit se nebudete ani jedna 😀 v dobrym mysleno 🙂...... Ja dnes 21 mesicni certici zatlacovala bouli kdyz si nedala rict a skakala na posteli a ja nemohla za ni honem utect z wc, pak rozsypala susene mliko po zemi a do suplete, takze jsem si poluxovala, no a pak se rozhodla na navsteve, ze mi bude mezi nohy vylivat horky caj. Ja s pupkem v 38 tt. No kde jsou ty casy, kdy brecela, ale nebyla tak nebezpecne radioaktivni 😀 a potrebovala jen pochovat, pomazlit, utesit
Sestitydenni miminko jeste nijak kloudne nezabavis, je rado, ze ti zaostri na oblicej... Muzes zkusit kontrastni karticky, kolotoc nad postylku, hraci deku, hrazdicku, ale u niceho ti nevydrzi dyl nez par minut. Takhle male dite se zabavuje nosenim, kojenim, spanim. Nezoufej, utece to jako voda a bude lip.
Paci sa mi jak pisete ze 6 tyzdnove miminko chce kontakt. No moj teda kontakt nechcel a plakal aj tak.... nie vzdy chce kontakt 🤦🏻♀️
Autorke: Takto male dieta ale fakt z nudy neplace, ono este nema rozvynute take myslenie, place kvoli nejake fyziologickej potrebe, kludne moze aj kvoli tomu ze ho nieco svrbi.. ale z nudy tazko.. ;)
Když potřebuju něco udělat a malá nespinká tak ji dám do houpacího lehátka tam si hoví a já na ní mluvím nakonec tam většinou usne. Je jí 5 týdnů a to letátko je do 9 kg takže zatím mám vystaráno, ale je pravda, že na to houpání musí mít náladu
Šátek, nosítko, houpačku.... Ten šátek je nejlepší, máš ho furt u sebe, můžeš být aktivní, mimino tě cítí, bude v klidu a ty taky🙂
co zkusit černobílý věci? obrázky zalaminovat, vyrobit knížku, pořídit černobílý leporelo, tzv. montessori mobil.
jinak viz. výše, no. dost možná to bude spíš o kontaktu. kromě mazlení atd. můžeš zkusit třeba zpívat, jestli to zaujme🙂 nebo říkanky a tak
Nase mala brecela prvni 3 msice nonstop, mela trimesicni koliku, nevydrzela sama v postylce vubec, navic je od narozeni nespavec, pres den max 2x20 minut. Od 6 do 10 tydne jsem nonstop doma obihala stanoviste ( jak si z toho delal muz srandu) nakrmit, houpatko, hrazdicka, mic, pohadka, masirovani briska a nanovo u kojeni aspon chvilku vydrzela, ale jinak kazde stanoviste max 5 minut. Nejdele vydrzela nebrecet v kocarku, takze dvouhodinova prochazka, kdy sice neusnula, ale aspon nebrecela, byl nejlepsi relax. Jsem rada, ze to mame za sebou. Ted sice taky buci, ale ted to jsou zoubky a na hraci dece si sama vyhraje i hodinu.
Určitě se nenudí - jen má potřebu kontaktu - mazlit, nosit, zpívat, povídat - klidně si zalezte společně do postele a nedělejte nic - je to paráda a nabije to i tebe
Hodně se líbilo zrcadlo
U nas fungovalo taky houpatko, kocarek (ale jen v pohybu) a zpivani. Nejaky kolotoce, cernobily obrazky a podobny voloviny ji zacaly mirne zajimat az ve 3 mesicich (a zahy prestaly,protoze objevila zajimavejsi veci). A v satku se ji nelibilo,to plakala jeste vic.
@anny87 🤣🤣 tak to mne fakt pobavilo. Pardon. 6ti týdenní miminko stačí mazlit, chovat, kojit... vždyť ještě ani pořádně nevidí 😁