Zdravim dámy. Byla jsem na kontrole kyčlí na ortopedii s mimčem a chtěli, abych ho svlíkla v čekárně a dovnitř přinesla jen v látkové plence. Můj dotaz zní: jak mám miminko do ní vhodně zabalit? Jsem prvorodička a vůbec netuším, jen jsem mu to úplně nemotorně nějak dala přes pinďu🙈 Tak bych příště byla ráda líp připravená
Je to jen ochrana pred pocuranim, prehodit pres pindu staci🙂
Staci prehodit. Nebo na trojuhelnik, jeden cip mezi nohy, jeden pres kycel, druhy pres druhy
U nás (Trutnov nemocnice), tak tam jen rozepnout mezi nožkama body a nechat plenku. Oni si ji jen rozepli při UZ. A ještě, že ji měl, protože, když jsme tam byli ve 3měs., tak se tam pokadil a doktor se nejen strašně smál, ale bál se jí jen pootevřít 🤣 A pokud tedy musíš do plenky, tak nějak zabal tak, aby se nestala nehoda.
U nás je pokyn "látkovou plínu podat lékaři do ruky ve dveřích" (on si ji vezme a hodí přes vyšetřovací stůl, na ni pak pokládá víceméně nahé dítě) a "dítě od pasu dolu jen v plíně" (kterou pak stejně rozepne, aby mu nepřekážela pod sondou... takže problém by byly možná "pants" kalhotky, které nejde na boku rozepnout a zas zapnout... ale to se snad na tyhle prcky ani nedělá ) .
Takže myslím, že pokud máte pokyn "dítě v látkové pleně", tak je postup "volně hodit přes pinďu, aby nezčůral půlku místnosti" úplně správný 😉 . Pokud potřebujete, aby to chvíli drželo, nejsnazší je udělat trojúhelník, protáhnout jeden cíp mezi nožičkama a zbylé dva kolem pasu... ale na vyšetření kyčlí je možná praktičtější prostě protáhnout čtverec mezi nožičkama, aby mělo dítě ty kyčle úplně volné...
Prostě rozložit látkovou plenu na přebalovák, na to dítě, vysléct jen do rozeplého bodýčka a i s tou plenou vzít na vyšetřovací lehátko, trochu mu tím přehodit nožičky, aby dítěti nebyla zima a nepočuralo jim vyšetřovnu. Nenapadlo by mě, že to má mít nějaký správný postup. 😀
@felixfelicis přesně tak 😁
Nevím jak ve vašem kraji, ale u nás na kyčlích to nějak neřešili,ano, vyslect, ale nemysleli jako přehodit přes něj látkovou plenu jak u Doktorky na kontrole, aby nebylo nahaté úplně? My dokonce mohli mit i bodycko oblečené,jen rozeple a přes nožky právě byla plinka