Jak zabalit do látkové pleny u doktora?

10. črc 2022

Zdravim dámy. Byla jsem na kontrole kyčlí na ortopedii s mimčem a chtěli, abych ho svlíkla v čekárně a dovnitř přinesla jen v látkové plence. Můj dotaz zní: jak mám miminko do ní vhodně zabalit? Jsem prvorodička a vůbec netuším, jen jsem mu to úplně nemotorně nějak dala přes pinďu🙈 Tak bych příště byla ráda líp připravená

kubesovaadelka
10. črc 2022

Nevím jak ve vašem kraji, ale u nás na kyčlích to nějak neřešili,ano, vyslect, ale nemysleli jako přehodit přes něj látkovou plenu jak u Doktorky na kontrole, aby nebylo nahaté úplně? My dokonce mohli mit i bodycko oblečené,jen rozeple a přes nožky právě byla plinka

felixfelicis
10. črc 2022

Je to jen ochrana pred pocuranim, prehodit pres pindu staci🙂

elesse
10. črc 2022

Staci prehodit. Nebo na trojuhelnik, jeden cip mezi nohy, jeden pres kycel, druhy pres druhy

martulka88
10. črc 2022

U nás (Trutnov nemocnice), tak tam jen rozepnout mezi nožkama body a nechat plenku. Oni si ji jen rozepli při UZ. A ještě, že ji měl, protože, když jsme tam byli ve 3měs., tak se tam pokadil a doktor se nejen strašně smál, ale bál se jí jen pootevřít 🤣 A pokud tedy musíš do plenky, tak nějak zabal tak, aby se nestala nehoda.

cilkat
11. črc 2022

U nás je pokyn "látkovou plínu podat lékaři do ruky ve dveřích" (on si ji vezme a hodí přes vyšetřovací stůl, na ni pak pokládá víceméně nahé dítě) a "dítě od pasu dolu jen v plíně" (kterou pak stejně rozepne, aby mu nepřekážela pod sondou... takže problém by byly možná "pants" kalhotky, které nejde na boku rozepnout a zas zapnout... ale to se snad na tyhle prcky ani nedělá ) .
Takže myslím, že pokud máte pokyn "dítě v látkové pleně", tak je postup "volně hodit přes pinďu, aby nezčůral půlku místnosti" úplně správný 😉 . Pokud potřebujete, aby to chvíli drželo, nejsnazší je udělat trojúhelník, protáhnout jeden cíp mezi nožičkama a zbylé dva kolem pasu... ale na vyšetření kyčlí je možná praktičtější prostě protáhnout čtverec mezi nožičkama, aby mělo dítě ty kyčle úplně volné...

prejeta_zaba
11. črc 2022

Prostě rozložit látkovou plenu na přebalovák, na to dítě, vysléct jen do rozeplého bodýčka a i s tou plenou vzít na vyšetřovací lehátko, trochu mu tím přehodit nožičky, aby dítěti nebyla zima a nepočuralo jim vyšetřovnu. Nenapadlo by mě, že to má mít nějaký správný postup. 😀

jucy693
14. črc 2022

@felixfelicis přesně tak 😁