Jak vykoupat neovladatelného kojence?

newwi
1. dub 2018

Ahoj,
prosim o radu - nasi male bude za par dni 5 mesicu a nastal problem pri koupani. Do ted slo vse dobre - koupeme ve vanicce, vodu ma rada a cely "koupaci ritual" zvlada bez vetsich problemu - posledni dobou vsak zacala byt (velmi jemne receno) neovladatelna :D. Kope nozickama, jak zbesila; propina se; snazi se otocit... kdyz ji otocim,tak mele nozkama tak, jako by chtela plavat :D vsemu se smeje a radostne "hyka". Jsem rada, ze ji voda "bavi", jen bych potrebovala nejaky typ a radu, jak vykoupat neovladatelne dite 🙂 jednou rukou ji uz neudrzim - macha sebou, jak posuk a ma skoro 7 kg -jednoduse receno - chybi mi treti ruka :D Peedem diky moc za rady...

cheetah_
1. dub 2018

Strčím dítě do vany, vlezu za ním, osprchuju oba, vylezu z vany, vyndám dítě. Pokud dítě nejeví známky toho, že by se mermomocí chtělo aktivně utopit, ve fázi sprchování zastrčím špunt. Pokud ho v průběhu cachtání přepadne touha se aktivně utopit, špunt vyndám a dítě vylovím.

newwi
autor
1. dub 2018

Tak partner ted nasel figl :D malou ve vanicce otocil :D kde ma mit hlavu - ma nohy - a je desne spokojena, pac vidi na kachnicku (obrazek nalepeny na vanicce) :D

hojda
1. dub 2018

Co zabalit do plenky a koupat v plence, má to děti zklidnit.

leneee
1. dub 2018

Nam pomaha koupat na brisku ve velke vane s minimem vody. Pripadne podavat hracky. Pripadne koupeme dva s partnerem nebo ja s malym na mem tele.

ela90
1. dub 2018

@newwi my jsme pro malou (v cca3m) dostali takovy kruh kolem hlavy. Jen to je blbe na spotrebu vody. Mit studnu tak to neresim, ale s vodou z radu bychom se asi nedoplatili. Kazdopadne jsme ji to obcas doprali a uplne to milovala. Plna vana vody a ona se mohla cvachtat neomezene a neutopitelne 😉

newwi
autor
1. dub 2018

@ela90 mrknu na to na netu!!!Diky 🙂

treasurka
1. dub 2018

@newwi Baby ring se to jmenuje, ale nase mala se otoci i v nem 🙂

newwi
autor
1. dub 2018

@treasurka aha :D tak to nase sidlo zvladne urcite taky :D je to mazec... takove "klidne" miminko to bylo..
A najednou je z ni takovy rarach :D

swetlusska
1. dub 2018

my jsme první rok jen dítě sprchovali, nesnášel vodu už od porodnice. Takže rychlý proces, sprcha, pak boj s oblékáním, no něco hrozného.

renatajaskovska
1. dub 2018

Kamarádka dává malé koupací kruh a ta se točí jak je libo a užívá si koupání beze strachu o ni.

newwi
autor
1. dub 2018

Tak jsem nasla Baby ring a Flipper... nejak nechapu,jaky je mezi nimi rozdil...

vladienka
1. dub 2018

@newwi na Babyring nie su dobre nazory od odbornikov.. my sme malej dali vzdy do ruky kacicku, aj ked ona bola vzdy kludna.. skuste hracky

newwi
autor
1. dub 2018

@vladienka diky, zkusim... prislo mi, ze je na ne jeste brzy... kdyz ve vanicce nesedi... ale asi ji musim necim rozptylit...

ivuska1986
1. dub 2018

Ahojky, mala je zvykla na lehatko, od peti mesicu ji koupu ve velke vane, tim jak je latkove, tak se do nej pohodlne zabori a nedovoli ji to pretocit se. Muze machat rucickama, kopat nozkama do vsech stran. Ted jsme dostali vodolepky-moc prima vec-vypada to jako polystyren, motivy zviratek z oceanu, malou to desne bavi, kdyz se to namoci, drzi to na vane, takze behem toho co malou omyvam, honi vodolepky po vaně😇

newwi
autor
1. dub 2018

@ivuska1986 vodolepky?No to si jdu najit :D to me zajima :D

aaa
1. dub 2018

Koupala jsem ve velke vane polozeneho na brisku, oblozeneho spoustou hracek.

adau
1. dub 2018

V peti mesicich jsme uz koupali ve vane, vody tak aby mohla lezet (na pline), takze bylo fuk jak moc sebou mlela😊

luj89
1. dub 2018

Ahoj, ja tedy kou uz od narozeni taky ze se koupeme spolu ve vane 🙂. U toho se koji, kope, caka, placa rukama a je spokojena 😉

anazuzzuzana
1. dub 2018

Už tak nějak kolem 3 měsíce jsem začala mýt ve sprše, protože ve vaničce strašně cákal...položila jsem ho na ručník do sprcháče a bylo... někdy na zádech, později spíš byl na bříšku, hrál si s kačenkou atd...

ivuse20
2. dub 2018

Já dávám malého s trochou vody. On si sedí, leze, leží co zrovna chce. Dávám na něj pozor. Protože taky kope nohama a prohýbá se. Zkrátka vše co dělá vaše malá

verunka_korunka
2. dub 2018

Nam teda z vanicky rychle vyrostlaa a koupe se ve vane, takze cakani nevadi. Kdyz byla na brisku, dali jsme jen malinko vody a nebo jen sprchovali. Jestli vam vydrzi na zadech a potrebuje na neco koukat takna doporucim zavesit nad ni hracky, nebo cely kolotocden. Meli to tak i na vanickovani 😉

simkrk
2. dub 2018

Tak bud koupat se s ni, anebo ji nechat v klasicke vane s trochou vody na brisku... Treba uz potrebujr vic prostoru a zjistovat okoli... 😊 nebo bez podlozky na zadech at si kope nohama do vody... 🙂

ivuska1986
2. dub 2018

@newwi jo, jo jmenuje se to vodolepky, ted jsme to kupovali i druhe neteri, maji to i v mallu, stoji cca 200

sobist
2. dub 2018

Alex se taky mele (6měsíců, skoro 10kg), takže koupeme ve velké vaně, kde se může pořádně cachtat podle svého. 🙂 Vody už dáváme víc, naučil se, co se stane když kopne víc, a začal mnohem svědomitěji držet hlavu, když je ve vaně na bříšku. Celou dobu je pod dohledem zmáčených rodičů, ale hlavně, že ho to baví. 🙂