Ahoj,
prosim o radu - nasi male bude za par dni 5 mesicu a nastal problem pri koupani. Do ted slo vse dobre - koupeme ve vanicce, vodu ma rada a cely "koupaci ritual" zvlada bez vetsich problemu - posledni dobou vsak zacala byt (velmi jemne receno) neovladatelna :D. Kope nozickama, jak zbesila; propina se; snazi se otocit... kdyz ji otocim,tak mele nozkama tak, jako by chtela plavat :D vsemu se smeje a radostne "hyka". Jsem rada, ze ji voda "bavi", jen bych potrebovala nejaky typ a radu, jak vykoupat neovladatelne dite 🙂 jednou rukou ji uz neudrzim - macha sebou, jak posuk a ma skoro 7 kg -jednoduse receno - chybi mi treti ruka :D Peedem diky moc za rady...
Tak partner ted nasel figl :D malou ve vanicce otocil :D kde ma mit hlavu - ma nohy - a je desne spokojena, pac vidi na kachnicku (obrazek nalepeny na vanicce) :D
Co zabalit do plenky a koupat v plence, má to děti zklidnit.
Nam pomaha koupat na brisku ve velke vane s minimem vody. Pripadne podavat hracky. Pripadne koupeme dva s partnerem nebo ja s malym na mem tele.
@newwi my jsme pro malou (v cca3m) dostali takovy kruh kolem hlavy. Jen to je blbe na spotrebu vody. Mit studnu tak to neresim, ale s vodou z radu bychom se asi nedoplatili. Kazdopadne jsme ji to obcas doprali a uplne to milovala. Plna vana vody a ona se mohla cvachtat neomezene a neutopitelne 😉
my jsme první rok jen dítě sprchovali, nesnášel vodu už od porodnice. Takže rychlý proces, sprcha, pak boj s oblékáním, no něco hrozného.
Kamarádka dává malé koupací kruh a ta se točí jak je libo a užívá si koupání beze strachu o ni.
Tak jsem nasla Baby ring a Flipper... nejak nechapu,jaky je mezi nimi rozdil...
Ahojky, mala je zvykla na lehatko, od peti mesicu ji koupu ve velke vane, tim jak je latkove, tak se do nej pohodlne zabori a nedovoli ji to pretocit se. Muze machat rucickama, kopat nozkama do vsech stran. Ted jsme dostali vodolepky-moc prima vec-vypada to jako polystyren, motivy zviratek z oceanu, malou to desne bavi, kdyz se to namoci, drzi to na vane, takze behem toho co malou omyvam, honi vodolepky po vaně😇
@ivuska1986 vodolepky?No to si jdu najit :D to me zajima :D
Koupala jsem ve velke vane polozeneho na brisku, oblozeneho spoustou hracek.
V peti mesicich jsme uz koupali ve vane, vody tak aby mohla lezet (na pline), takze bylo fuk jak moc sebou mlela😊
Ahoj, ja tedy kou uz od narozeni taky ze se koupeme spolu ve vane 🙂. U toho se koji, kope, caka, placa rukama a je spokojena 😉
Už tak nějak kolem 3 měsíce jsem začala mýt ve sprše, protože ve vaničce strašně cákal...položila jsem ho na ručník do sprcháče a bylo... někdy na zádech, později spíš byl na bříšku, hrál si s kačenkou atd...
Já dávám malého s trochou vody. On si sedí, leze, leží co zrovna chce. Dávám na něj pozor. Protože taky kope nohama a prohýbá se. Zkrátka vše co dělá vaše malá
Nam teda z vanicky rychle vyrostlaa a koupe se ve vane, takze cakani nevadi. Kdyz byla na brisku, dali jsme jen malinko vody a nebo jen sprchovali. Jestli vam vydrzi na zadech a potrebuje na neco koukat takna doporucim zavesit nad ni hracky, nebo cely kolotocden. Meli to tak i na vanickovani 😉
Tak bud koupat se s ni, anebo ji nechat v klasicke vane s trochou vody na brisku... Treba uz potrebujr vic prostoru a zjistovat okoli... 😊 nebo bez podlozky na zadech at si kope nohama do vody... 🙂
@newwi jo, jo jmenuje se to vodolepky, ted jsme to kupovali i druhe neteri, maji to i v mallu, stoji cca 200
Alex se taky mele (6měsíců, skoro 10kg), takže koupeme ve velké vaně, kde se může pořádně cachtat podle svého. 🙂 Vody už dáváme víc, naučil se, co se stane když kopne víc, a začal mnohem svědomitěji držet hlavu, když je ve vaně na bříšku. Celou dobu je pod dohledem zmáčených rodičů, ale hlavně, že ho to baví. 🙂
Strčím dítě do vany, vlezu za ním, osprchuju oba, vylezu z vany, vyndám dítě. Pokud dítě nejeví známky toho, že by se mermomocí chtělo aktivně utopit, ve fázi sprchování zastrčím špunt. Pokud ho v průběhu cachtání přepadne touha se aktivně utopit, špunt vyndám a dítě vylovím.