Ahojky, chci se Vás zeptat na spánek vašeho miminka.
Mojí holčine jsou 3 týdny a bylo mi řečeno, že by měla vnoci alespoň jednou spát víc jak 2-3 hodinky. Ona se ale pořád budí po 2-3 hodinách na papání. Pak se nám taky stává, že se v noci probere, nabumbá se a oči jak baterky a jen čumí a nechce spát a nehrozí ji jen tak položit do postýlky okamžitě spustí řev ☹ . Takhle ji pak musím nosit na rukou kolikrát víc než hodinu než konečně usne.... A to se už blíží čas kdy má zase papat takže za chvilinku je opět vzhůru. Tohle čumění a pobrekování (spíš řev 🙄 )jen co ji položím má jednou v noci a jednou přes den. (jen ať to nezakřiknu!) 😅
Jak je to u Vás???? 😕 Jak Vám miminka spinkají?
Náš malý co je přikrmován UM před spaním (od 2,5 měsíce), tak spí velice pěkně 🙂 Obvykle od 21hod. do 04.hod., pak se jen vzbudí na kojení, nabaští se v polospánku a spíme dál tak do 7hod, a to už pak vstáváme. 🙂
Náš malý má 3 týdny a usíná kolem 18 hod a spí do 23 hod, pak se nají a budí se co 2 hodiny až do rána. Mezitím ho musím 1x uspávat na rukách a jinak usne sám. Když jsem měla malou, tak jedla co 2 hodiny po celý den i noc s uspáváním na rukách, sama neusnula. Od 4 měsíce jsme začali přikrmovat a pak už spávala celou noc. Neboj, za chvilku se to zlepší a intervaly se prodlouží.
@duppe takhle se budil i můj malý.Tak do tří měsíců se budil jak hodinky po 2-3 hodinách a potom se to začalo zlepšovat a někdy kolem šesti měsíců začal spát celou noc.První týden doma mi takhle řval každou noc a já byla úplně hotová!Jak jsem ho položila do postýlky,tak sputil 🙂 jak píše mihaulka,nechat tmu,nezapínat televizi....
Ahoj, to jsme meli u prvni dcerky taky, hruza, vubec ti to nezavidim. Musi se to holt vydrzet, asi. Nevim, jestli to nesouvisi s mlickem...Ja dcerku kojila rok a dva mesice, pribirala pekne, ale bylo to spis za to, ze jsem ji holt porad kojila, v noci trikrat,4x, vzbudila se, 30min kojeni, hodina uspavani a za 1,5 zase vzhuru a dokola 😠 ☹ . Tezko rict, co by pomohlo. Mozna zkusit i vecer udrzet vic vzhuru a dat pozdeji spat...Nebo davat pravidelne ve stejnou hod. spat a zavest ty ritualy, o kterych se vsude pise. V noci pak pri kojeni nemluvit, nerozsvecet...Ja to nakonec resila tak, ze jsem si malou dala k sobe do postele...Ale neni to taky vyhra...U syna to bylo jine, budil se, najedl a hned spal. U Amalky, te jsou ted dva mesice, je to nej, ta spi uz par tydnu skoro celou noc, od prijezdu z porodky se budila jen jednou v noci (az k ranu), nejdriv jsem mela strach, neverila jsem svym ocim, ale pribira krasne a spi vkuse i 9hodin 😵 ...Tak vydrzte! Bude lip!
Myslím, že interval kojení po 3hodinách je ve 3týdnech naprosto normální a běžný a může být i častěji... než si zvyknete trvá to těch 6týdnů, udivuje mě spíš to bdění po jídle, většinou miminka usnou u jídla. To že se chce chovat, to je normální, v bříšku se taky ,,chovala"🙂 doporučuju nošení ve vaku a klidně spinkejte spolu zatím, možná je to jen tím, že Vás potřebuje nablízku. Takže ne nošení a chování na rukou ale lehněte si spolu, tak aby to bylo pohodlné oběma. Nejste otrok, jste maminka 😉
nas malej se taky budival.. oni proste ti malinci asi to tak uz maj..; jsou malo ktera miminka ktera proste spi.. tohle musis prekonat.. ono bude lip uvidis.. zkousis treba dudlik na zklidneni?
Ahojky. Moji 6-ti týdenní holčičku obvykle nakrmím kolem osmé-deváté večer a vždy tak nějak po půlnoci se vzbudí na další krmení. Uspávat jí nemusím - vždycky totiž usne u prsa a pak jí jen přenesu do postýlky 😀 . No a ráno se vzbudí nějak po té páté...
nezbývá ti než to s malou protrpět..až bude mít 6 měsíců, tak už je správný čas se pokusit zavést nějaký systém, ted je ještě potřeba jí poskytnout co bude potřebovat a to kdykoli- bohužel pro tebe ☹ ale neboj, bude to jenom lepší..kojíš?
Lituju vsechny maminky co jim deticky nespi. Me malicka spala od narozeni cca 20:30-4:00 po kojeni. Od sedmy tydnu jsme na UM (ted jibudou tri mesice) a budi se stale kolem te ctvrte, ale to staci dat dudlika a spi do 6, napapa se, vratim do postylky a nekdy usne nekdy ne, ale je hodna a necha me spat aspon do osme, kdyz se podari tak i treba do pul 10 🙂
Naše Domča spinkala krásně od 5 týdnů celou noc (od 19 do 6-7 ráno)! Byla spáč i přes den, jen spala, pak se napapala a spala dál 🙂 A přibývala krásně, takže jsem ji ani nemusela budit, jak to někdy doktoři radí! Ale změna nastala v půl roce - asi růstový spurt. Najedou se malá začala budit i 5x za noc ☹ Trvalo to asi měsíc. Naštěstí pořád ještě i kojím, takže jsem ji dala trochu "cucnout" a spala dál. Teď už je to lepší, ale pořád se budí okolo 2-3hodiny v noci a má hlad. Už by to tak prý být nemělo, už prý podle věku nemůže mít hlad, ale jak já říkám, každé dítě je jiné....
Tritydenni miminko je jeste moc male na nejaky rad a system 🙂 Muj maly, kdyz mu byl mesic, tak take jedl ve dvou hodinovem intervalu, ve dne v noci. Pak se ty noci zlepsily, ze spal kolikrat i od 20.00 do cca 3.00 a pak jeste do pul sedme treba (takhle super spaval kolem 2. a 3. mesice), pres den se kojil co dve hodiny az do ukonceneho 6. mesice, kdy jsem pomalu zacinala s prikrmy. Noci se ale postupne zase zhorsovali, az se budil v noci zas kazde 2 hodiny. Az ted, co je mu rok jsem zrusila nocni kojeni a spi zas o neco lepe 🙂 Takze neboj, ono se to vsechno bude jeste vyvijet a menit a neni nic, co by bylo nenormalni, jsou to proste deti, zadne stroje 🙂
@duppe Zdravím 🙂 Naší malé je 8 měsíců a budí se pravidelně co 2-3 hodiny 😉 Když byla malinkatá, bylo to někdy i horší a taky - jak píšeš - jsem s ní kolikrát seděla v noci i dvě hodiny a mazlila ji 😀 Neztrácela bych kvůli tomu hlavu, myslím, že se to bude jenom zlepšovat (u nás se to zlepšilo kolem 2.měs. a pak opět zhoršilo kolem 6.měs. 😀 ) hlavně platí, že v noci nechat tmu, nezapínat televizi a ták - aby si prďola nemyslela, že se vstává 😀