Maminky, zajímalo by mě, jak vám spí vaše 13ti měsíční děti? Náš malý se tak dvakrát třikrát, někdy i víckrát, za noc vzbudí s hrozným pláčem a vždycky si sedne. Stačí přijít, položit pohladit, ev. dudlík a spí dál. Spí ve svém pokojíčku už dlouho, zná to tam, přes den si tam chodíme hrát. I ze spaní přes den se budí hrozným pláčem, jak kdyb nevěděl kde je. Jsou to nějaké špatné sny nebo co? Nebo je to u dětí normální, že se vzbudí takhle vylekané? Zkoušela jsem už dávat Sedálii sirup, ale žádný efekt...
@verundice normál...😉 Mi teda dcera spí od osmi večer do osmi ráno, od mala nekojená. Spí celou noc, ale jsoui noci kdy se 4x probudí s pláčem, třeba půlminutovým a pak o ní zase nevím. Já za ní teda v takových případech nechodím do pokojíčku, takže nevím co dělá, ale myslímsi, že to je normální
Začínají u nich sny, z počátku bývají trochu divočejší, proto to buzení najednou s hrozným pláčem. Časem špatné sny přejdou, stačí jen pohladit, říct, že maminka je tu s tebou a dobrý. Hlavně nevytahovat z postýlky, dítě pak vidí plno zajímavých věcí a neusne už vůbec 🙂.
@no_title tak já ze začátku vytahovala z postýlky protože dudyn nezabral a v pohodě, hned mi usla na rameni, tak jsem ji položila a cajk 😉 ono spíš bych na něho nemluvila moc nahlas, aby se neprobralo....ale každé dítě je jiné. Naše druhá je spáč asi po tátovi 😎 ta i usne téměř sama, druhou musím uspávat 😉 ta je asi po mě 😀
@smallinka dělám to přesně tak, když není potřeba, nezvedám ho, ale někdy to jinak nejde, naštěstí se hned uklidní, za max. minutu ho dám zpátky a dobrý, spinká. Takže to vypadá, že je to normální u těch dětí...já se jen bála, jestli není nějak abnormálně vyděšený. Chápu, že jak roste a poznává nové věci,je to na ten mozeček nápor a nějak to asi zpracovává i v noci chuďátko
Tak mám dvojčátka, už nekojím. Normálně usínají teď jak se posunul čas kolem 18 hodiny a spí do 6 do rána na mlíčko. Jedna spí hezky, jen k ránu zabrečí o dudlík, ale druhá si o dudlík řekne tak 4krát za noc a taky sedí či stojí v postýlce....tak ji dám dudla položím a spí 😉 podle mě to nic neznamená 😉 Holky taky spí od narození ve svém pokoji....bych teda toto vůbec neřešila 🙂