Jak v zimě trávíte den se svými dětmi?

lusinek12
3. únor 2017

Ahoj maminky jak travite den se svymi detmi..? Tedka jak je zima tak se toho venku moc delat neda.. snazim se neco pro malou vymyslet ale nejak me nic nenapada jak ji zabavit mam 19m holcicku a je hodne akcni a spolecenska.. jsme vetnou porad sami doma pritel chodi domu az tak cca 6-7 hod vecer.. Nemam tu ani moc kamaradek takze jsme porad sami ani si nemam skym poradne pokecat jen s pritelem kdyz prijde domu mamku mam 100km daleko a jeho mamka ta bydli hned naproti v bytovce ale malou my sama od sebe nepohlida jen kdyz ja potrebuji..

magicbook
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
jjustyna
3. únor 2017

Mám malou 20 měsíců. U nás teď frčí navlékání těstovin, vhazování do čehokoliv, vodové omalovánky, modelína play doh s tvořítky, jednoduché puzzle, do misky trošku luštěnin nebo obilí, nádobíčko a vaříme, krmíme kačeny na rybníku, zapneme písničky, vytáhnu dva šátky a tančíme do zbláznění. Zkus pohledat inspiraci na strankach jako napadyproanicku.cz, sikovnycvrcek.cz ....

lusinek12
autor
3. únor 2017

Puzzle mame take ty velke sice od 3 let ale nas zatim moc nezajimaji.. navleni koralku nas docela bere ale jen na chvilku kdyz zjisti ze j to nejde tak to strci me a navlikej mamo... :D mame tu spoustu hracek ale malo ktere ji zajimaji.. a to navlekani testovin to stim delate co..? ale zkusim se podivat na nejake ty stranky a jinak moc dekuju..🙂

jipe
3. únor 2017

18m - z hraček ho pořád baví různé zatloukačky, navlékání kroužků na tyč a stavění věže z kostek + knížky, hlavně ty zvukové, tak si prohlížíme a ukazujeme, jak dělají zvířátka, top je ted dřevěné krájecí ovoce a dřevěné rybičky na magnet, dál rád kouká z okna, pomáhá mi u vaření (přesypává zeleninu z misky do misky, míchá nebo mi hází věci do dřezu :D ) a když je nejhůř tak youtube. Jinak taky nevydrží u ničeho extra dlouho. Ven chodíme bobovat, na procházku nebo když je dobrý sníh, tak házíme koule. Já jsem asi nespolečenská, tak taky trávíme většinu času jen spolu :(

jipe
3. únor 2017

jo a ještě mi strašně rád pomáhá např. s prádlem, vyndavá s pračky, podává, abych pověsila na sušák, sbírá ze sušáku, nosí mi konev na zalévání kytek, mop před ním vytahovat nemůžu, to je nejlepší hračka, i když má svůj dětský, tak ten normální je prostě nejlepší, s tím by tady vydržel vytírat hodinu

lusinek12
autor
3. únor 2017

tak ja taky nejsem zrovna moc spolecensky typ.. ale obcas se sejit z kamoskou a pokecat ale jinak nekam vyrazit za zabavou neni nic pro me pritel me obcas nekam vytahne ale jak to vzdicky u me dopadne vsude sedim jako pecka a posloucham a koukam jak se ostatni bavi..:( takze asi tak.. ale jinak moc dekuji za ty napady na strance sikovnycvrcek.cz tak je hodne napad 🙂

lusinek12
autor
3. únor 2017

@jipe to ma mala taky rada vytahovani z pracky pradlo, podava mi kolikcky, rada zameta ale mame jen ten velky smetak to ji pak musim dokoupit maly aby mela svuj.. hlavne rada vysava.. dokonce mi uz take pomaha s nadobym... ale to jen kdyz jsme byli na prazdninam u babicky tedka si meju nabodi kdyz jde mala spat.. 🙂

eviczka85
3. únor 2017

22 M - nejradši by pořád vysával nebo utíral prach. U hraček sám nevydrží, musím asistovat 🙂 Máme třeba Mega blocks, malou Tatru, plastové vláčky Wader, dřevěné vkládací puzzle. Na nočníku rád prohlíží zvukové knížky z Lidlu. 1x týdně chodíme na dětské cvičení a občas do dětské herny, tam by mohl být pořád a já jsem vlastně taky spokojená, vyřádí se tam.

lusinek12
autor
3. únor 2017

@eviczka85 a jestli se mohu zeptat do te detske herny to je i s kavarnou.. nebo jen detska herna a tam chodite sama nebo z kamaradkou..? jednou jsme byli v kavarne kde mely velky detsky koutek abych pravdu rekla atm mala tak se vyradila... ale to jsem tam byla s kamaradnou jednou...

jjustyna
3. únor 2017

@lusinek12 ty těstoviny koupím aby se daly navlékat a děláme korálky, nebo zapichnu špejli do plastelíny a návleka na to. Nebo udělám díry do krabičky, ona tam hází a zkouší jak to hrka. Nebo dáme plastové zvířátka, misky a traktorem jim vozime krmení. Puzzle máme od dvou let, jen vkládá zvířátka, ale zvládne to. Taky dárkové tašky u nás frčí. Dává si tam věci, přenáší, skládá...My teda jim věnujeme absolutně všechen víkendový čas. Pátek, sobota, neděle jsou samy výlet, akce, návštěvy, cvičení, lyže, bazén herny, oni pak dva dny pěkně věnují hračkam. Ale každý podle moznosti a hlavně, záleží na dítěti. Je každé jine

kacbal
3. únor 2017

@lusinek12 máme chlapečka 21 měsíců. Ráno si většinou hraje rád sám s autama, na tatru si nakládá dřevo od krbu, převáží je zase na traktor. je to autový typ, má svoje nářadí, pořád něco opravuje. pak mi asistuje u vaření, když ho to nebaví, tak mu taky povytahuju hrnce a sype si do toho něco a míchá. nebo mu nasypu mouku na plech a on si do toho kreslí, nebo tu mouku všude možně přesypává někam jinam. někomu by to asi vadilo. mně to nevadí. v pohodě si uvařím a pak to prostě jenom vysaju. velká zábava je i náš pes. hodně si prohlížíme knížky a vyprávíme si. máme v obýváku houpačku, takže i ta ho hodně zabaví. hrajeme si s plastelínou a celkem ho baví lego, musím ovšem stavět já a on pomáhá. odpoledne jsme venku, bere si tam tatru a bagr a nakládá sníh, hází lopatou, nebo chodíme na rybník se klouzat. každý týden se potkáváme s kamarádkama, které mají podobně staré děti a občas chodíme do cukrárny s dětským koutkem, nebo do herny.

petrasipkova1
3. únor 2017

Tak mi s dcerou 19 měsíců, pondělí, středu, pátek máme skupinové aktivity ( hudební škola, montessori kroužek, plavání), takže jsme tam, pak domu nají se, jde spát, odpo bud jdeme na chvilku ven, zajdeme k babičce, podívat se na koníky a jdeme domu, sníh jí moc nebere, bobu a sáněk se bojí, ve sněhu se jí špatně chodí, takže nic moc, odpoledne čteme, to jí baví nejvíc, pak různé hudební hračky, malování fixama, modelína ta jí zatím nic neříká, miminka, kočárek, kostky, jezdí na odrážedle, vkládačky se zvířátkama, různé doma vyrobené montessori pomůcky,stavěnění komínu, ale dost jí musim asistovat, nerada si hraje sama, taky když něco dělám tak jsme spolu, luxujeme spolu, vytíráme, vaříme, ona míchá, váží, sype si mouku apod, dává prádlo do pračky, podává mi ho do ruky při věšení, ráda kouká na pohádky, hlavně když je unavená. Také volné dny, nebo odpo k nám chodí návštěvy, kamarádky s dětma, děda co jí čte knížky, nebo my jedeme k někomu atak. Volné dny jezdíme taky na nákup, to se jí taky moc líbí, nebo se jedeme jen tak projít do města, když je hezky, protože bydlíme na vesnici kde nic není. Volná dopoledne si taky musíme uvařit oběd, na dny kdy jsme pryč, takže ty dny tak rychle utíkají a nic nestíhám, až se někdy nestačím divit. Naštěstí ty aktivity pořád přibývají, tak je to čím dál větší zábava, moc se těším až jí bude bavit různé tvoření, ale to si ještě minimálně rok asi počkám.

eviczka85
4. únor 2017

@lusinek12 Někdy se domluvíme, že jde někdo s náma, ale chodíme i sami. Je to i kavárna, takže si relativně v klidu dám kafe, než se malej vyskáče. Horší je jít odněkud domů, když se mu tam líbí. To se pak vzteká a nechce se oblékat. To zase nevím, jak mám řešit já...

kika_21
4. únor 2017

@lusinek12 Podle toho, co se blíží, tvoříme-teď masku na Masopust-já vystříhnu, malý maluje-třeba jen fleky vodovkama. Řídíme se lidovými zvyky. HODNĚ ČTEMA. sBÍRÁME ŠIŠKY, KAMÍNKY-MALUJEME NA NĚ. hÁZÍME KLACKY DO POTOKA. dOMA VYNDAVÁ BRAMBORY, JÁ JE OŠKRÁBU A ON JE HÁZÍ DO VODY-UŽ OD 1,5 ROKU. pODÁVÁ KOLÍČKY-TEĎ UŽ I VĚŠÍ NA SUŠÁK PONOŽKY..slight_smile:Omlouvám se za písmo.Hlavně neděláme, co nebaví mě-nepořádám dlouhé závody aut-chvíli ano, ale pak raději brácha-ten si hraje s auty a ještě k tomu postaví domy. Baví ho to-ač mu je 11.Více než maminku...