Jak uspáváte Vaše miminko?

zrzinda
23. čer 2021

Hezky den, zajímá mě, jak uspavate Vaše děti. Mate nějaké rady a triky, jak to zvládnout bez pláče?
My máme tříměsíční holčičku - v noci je to pohodicka. Spi od 8 - 8 a budí se většinou jen jednou na kojení u kterého hned zase usne.
Přes den je to horší. Když se snažím, aby usnula při kojení, tak je šílený řev. Jedine co funguje vždycky, je kočárek. Ale uprimne nechci si ji naučit jen na kočárek, protože bych se ještě ideálně chtěla věnovat domacnosti 😄 Asi dvakrát se mi povedlo ji uspat na míči, ale taky rvala jako když ji na noze berou. Mě to pak akorát stresuje, což ze mě ona asi pravděpodobně cítí a je to jen horší 🙈
Tak mě zajima, jak to mate vy 😊

emillyhk
23. čer 2021

@zrzinda No, nám kolem těch tří měsíců malý přes den taky moc nespal.🤦‍♀️ Teď je mu skoro 5m a je to jak kdy... Já teda uspávám většinou až když vidím, že začíná být unavený. Jinak je to ztráta času, stejně spát nebude 😂 Ale zhruba od těch tří měsíců jsem přes den uspávala v kočárku. Ani nemusel být venku, prostě jsem drndala po chodbě a když usnul, šla jsem něco dělat. U nás teda platí, že se nesmí udržovat oční kontakt, protože to prostě neusne i kdyby byl sebevíc unavený 😉. Teď už spí i přes den většinou v postýlce, v kočárku málokdy usne i když jsme venku. Takže já bych se asi až tak nebála, že ho naučíš na něco a on pak jinak neusne. Spíš počítej s tím, že si na něco zvyknete, a v tu chvíli se to změní 😂😂😂

olga_
23. čer 2021

Na domácí denní spaní zkus hacku/hojdavak. Uspávala jsem tak i dvojčata a super je to, že když se dítě trochu probírá, pohoupeš a často spí dál.

michaela666
23. čer 2021

Když uklízím a malá si hraje v postýlce zabírá vysavač. Jak ho slyší do 5 minut usne. Potřebuje kolem sebe přes den ruch, aby usnula bez pláče. Někdy pomáhají zvuky deště, vody, bílý šum. I nosítko/ šátek je fajn. Zvládám drobný úklid, malá kouká kolem a zachvilku spinká.

petulkadodo
23. čer 2021

@zrzinda U nás spolehlivě pomáhá vysavač nebo pouštím ukolébavky na kolotoči nad postýlkou.

krupka3
23. čer 2021

Casem to prejde. U nas to taky neslo kvuli refluxu. Ale ani v kocarku nespala. Zachranilo nas nositko.

janinasm
23. čer 2021

@zrzinda Ona ti přes noc spí tak dobře? Jak to děláš? 😁

zrzinda
autor
23. čer 2021

@janinasm Hele, sama nevím 😄 Spi tak už od narození. V sestinedeli se budila třeba třikrát maximálně, ale taky se mi stalo, ze sem se ráno vzbudila s hysterii, jestli dejcha, protože mala spala moc dlouho na můj vkus 😄 Asi to je dědičný, s manzelem jsme oba spáči 🙈

jjasmina
23. čer 2021

@zrzinda u nás jsem přes den uhoupala v lehátku, super pomocník 🙂