Ahoj maminky😊..Vím že toto téma tady už bylo ale přesto se zeptám. Naší princezně jsou 4 měsíce a stále musím uspavat 😐..Někdy když je unavena staci dat dudlik , poplacat po zadečku a dat do postýlky a spinka. Ale jsou dny kdy proste tam neusne a stále kojím a neumím si představit ji dát třeba ve 2 ráno do postýlky aby tam plakala a usla. Asi jsem si to zavinila sama😯😯
Malá má od porodnice dudlíček a usínáčka, ve 4 měsících většinou stačilo jen nakojit a šup do postýlky, dát dudlík a usínáka, ona se s ním šmrdlala, objala ho a spinkala. V kočárku jen s dudlíkem, ale tam usnula vyjímečně. Naštěstí chápala, že se v postýlce spinká, a když jsem vychytala dobře čas, kdy byla unavená, tak tam usnula hned. Někdy jsem jí přejížděla usínákem po obličeji 🙂
@zdenina24 jsou jí 4m je maličká a jediná její potřeba jsi ty a kojení, nic si si nezavinila, jsi středobod nic jiného než ty není....uspávej, koj, bud tu pro ni a neřeš to, až bude větší budeš číst pohádky 😝 , pořid si šátek a pamatuj si že dítko nerozmazlíš chováním a láskou, ale nedůsledností (v pozdějším věku, ne u mimča) a materiálnem
Moje děti obě měly "šmudlací" plenku. Vyzkoušejte nic za to nedáte. Jim to pomáhalo, syn si ji vždycky hodil kolem hlavy a za chvílí chrněl.
Jak pise terezas, uspavej, koj a mazli. Ne kazde miminko je spokojene tak ze usina samotne. 9mesicu s tebou byla neustale v kontaktu a ty jsi jedine co zna. Vsechno je pro ni nove a ty jsi jedina jistota. Neres to, rozhodne ji tim nerozmazlis a rozhodne nebudes zadnym otrokem.
Kolikrát to tak máme, že staci dat dudanka, posimrat. Někdy to zabere někdy ne. Taky máme rituál, vzdy kolem te 6 je už unavena a nic ji nebavi , taj jdeme koupat, papat a spinkat😊. To bych že už ví že je stejný a te na spinkat. Právě spousta maminek kolem mě mají podobne Stare miminka a když jim řeknu že neumí usinat sama ze musím houpat nebo plácat přes zadeček tak na me koukají jak na blázna a radi ať nechám vyplakat😯
Jinak vám moc děkuji za Vaše odpovědi a zkušenosti, u druhého už budu vědět 😊. Metoda vyplakat mi přijde drasticka , zkoušeli jsme ale po pár minutach jsem to vzdala 😀..
@zdenina24 to znam taky, vyplakat jsem zkusila jednou hned na zacatku a muzu rict, ze jsem z toho byla jeste hodne dlouho spatna. Pak jsem precetla par knizek a clanku o kontaktnim rodicovstvi a muzu rict, ze od te doby se citime obe mnohem lip. Staci se ridit svym instikntem a tim nic nezkazis.
Jsem ráda že v tom nejsem sama, bala jsem se abych si tim pak nezavarila a mala si na to nezvykla😊..
Začínám řešit to samé u dvouměsíčního... posledních několik dní odmítá spát jinak, než v náruči nebo na klíně... a to i v noci. Ale uznávám, že dvouměsíční je prostě maličkej.
Uspávala jsem obě děti a do dneška se mnou dcera ráda spí (možná jsem radši já než ona 😉 ). Syn spí rád sám. Nevadí mi děti uspávat, povídat si s nima, číst jim pohádky nebo je jen hladit. Za pár let už to vyžadovat nebudou tak si toho chci užít dostatek. A
Ahoj maminky, tak uspavani už zvladame na výbornou. Zkusili jsme tu metodu jak se chodí k miminku a říkáte mu že musí spinkat a spinkat. Bála jsem se toho,protože spoustu maminek psalo jak jim miminka pláči třeba 4 dny atd. My to takhle děláme cca 5 dni a musím říct že nám to jde bajecne. Trvá ji tak 15-20 minut než usne ale je to bez pláče😋 Takže já jsem už spokojena
Večer ukojím, ale ve dne nechce jinak než v kočárku. Řeším to dvěma výletama ven nebo udrncávám v garáži přes klacky. Spí do pár minut, pak odcházím a nechávám otevřené dveře z garáže do domu, abych slyšela.