Ahojte holky,
máme doma témeř 3 měsíční holčičku.
Do druhého měsíce zaspávala hlavně na rukou. Poslední měsíc mi zaspava pri kojení na posteli A pak jí dáváme do postýlky. Občas se ale stane že jí musíme uspávat pořád na rukou co co už je náročné při její váze 6 kg. Poslední týden sebou strašně háže, co jí probudí musíme a uspávat na rukou a kolotoč se opakuje. Kdy se mi podaří tak jí za zavinu počas spánku. Zajímalo by mě jak uspávat vy, A případně jak pokračovat a vyhnout se nošení na rukou.
Aktuálně chovám po dobu ukolébavky, pak položím do postýlky, zazpívám ještě druhou a pak už jen sedím vedle postýlky v tichosti, dokud neusne. U staršího fungovalo “chování” v sedě na posteli, kdy jsem půlku těla měla v náruči a půlku opřenou o postel.
Tak já mám syna 16m a na rukou uspávám do teď ☺️ Naštěstí jen denní spánek. I když je syn unavený, nezastaví se. Musím ho držet v náručí a do pěti minut spí. Večer jen vypije mléko, zhasneme lampičku, přitulíme se pod jednu deku a usne (žádné přenášení, má postýlku u naší postele). Už od miminka večer dobře usínal, pokud ho netrápili prdíky nebo něco. Takže podle mě styl uspávání záleží na tom, jak máš spavé miminko
Minimálně do roka jsem uspávala na rukou nebo kojením, někdy to prostě jinak nejde 🤷♀️. Myslím, že tříměsíční miminko je ještě na nějaké trénování usínání moc malinké.
@lienka159 a nejak ti to vadi nebo jen mas pocit, ze norma je, aby melo miminko svou postylku? Protoze pro me je treba norma, aby spalo s rodici a myslim, ze jsem ve srovnani se vsemi, kteri k diteti v noci vstavaji, nadstandarne vyspana (ted teda po tom, co jsem mnoho let spala jen par noci vkuse uz to neni tak ruzovy, ale s malym miminkem jsem spala uzasne)
@lienka159 první dceru jsem na rukách uspavala až do roku a půl, jinak by se uřvala.
Druhou dceru jsem jen položila do postýlky, zapla jsem kolotoč a ona si usnula úplně sama bez řevu, bez pláče. Tak to bylo až do té doby než chytla covid, ztratila hlas a měla 40st horečky. Od té doby vyžadovala už jen spát se mnou v posteli.