Maminky taky vám trvá strašně dlouho uspat mimino(mesicni) když si myslím že konečně usnula je v momentě hned vzhůru a přitom zive a pláče a jde vidět že chce fakt spinkat dudlík moc nepomáhá, já už fakt nevím než mi usne tak to trvá i 45 min 😔
Doporučuju pět bodů podle Harveyho Karpa..nám stačily čtyři body.. 🙂 a zabralo.. 🙂
my ze zacatku uspavali v lehatku tim ze jsme ji uhoupali,dala jsem pod ni dečku a pak jsme ji pres tu deku soupli do postylky.delaly jsme to tak asi do 4 mes.pak se to nejak samo zmenilo,jakmile si zacne protirat oci,polozim ji do postylky a chvilku si brouka a usne sama.pomahalo u nas i poustet na notebooku uspavacky( u nas fungoval na youtubu baby mozarth)
Co treba satek a mit ji u sebe, at je s tebou? 🙂
@esterkaasamik vydrž. Zkus nastavit stejný podmínky (tma, písnička, zamuchlani, prso) a každej večer je opakuj. Postupně si bude zvykat a naučí se usínat lip a líp. Ze začátku je to holt někdy boj. Nakonec stejně musíš zjistit ty, co mu vyhovuje nejvíc. Jinak - muj tip - nenechat přetáhnout. Jak v měsíci bdela vic než hodinku, nešla uspat, plakala, byla pretazena. Jakmile jsem ji dala spinkat včas - usnula hezky. Buď v kočárku nebo u me v náručí. (bez houpání bez chození). Měsíční brouček potřebuje maminku. a neboj, že takhle malý miminko rozmazlis. Nerozmazlis. Naši krasave je půl roku a usíná sama. 🙂 držte se 😘
@esterkaasamik jo ještě jedna věc - necuka se? Někdy je to budí. Nam hodně taky pomohla péřová zavinovačka
Syn usínal a spal tak první čtyři měsíce jen v šátku a občas v kočárku. Jinak jsem uspávala třeba hodinu, usnul na půl hodiny a pak dvě hodiny plakal, protože chtěl spát. Byl skoro permanentně v šátku...
@esterkaasamik Zavinovat, zavinovat, zavinovat 🙂 Jinak my "učili" hnedka od malička, že večeře je mezi 7-8 a pak šup do postýlky a leželi jsme u ní a drželi ji za ruku nebo za bříško, aby věděla, že není sama a to dost pomáhalo. Ještě jsem u toho dělala šššššš a teď má 5 měsíců, usíná takhle pořád stejně a nikdy jsem nemusela nosit nebo řešit, že nechce spát.
@esterkaasamik Mám dvojčátka - chlapečka a holčičku. Jsou narozeni předčasně o 2,5 měsíce dříve, delší dobu byli na JIP na dýchacích přístrojích, takové děti mívají se spánkem docela potíže. Syn byl navíc dráždivější a velmi citlivý na manipulaci, takže uspávání bylo o to obtížnější. Na syna zčásti zabíralo zavinování, pohupování, bílý šum - viz zmíněný Karp. Dcera usínala o něco lépe. Nejvíce nám ale pomáhaly hojdavaky, v nich oba usnuli rychle, bez pláče a spali mnohem klidněji, před tím trvalo i hodinu, než opravdu zabrali. Když už v hodjavaku chvilku spali, přesunovali jsme do postýlky. Dcera sama začala zhruba kolem 4 měsíce korigovaného věku (podle původního termínu porodu) vyžadovat uspávání bez houpání, stačilo položit a za chvíli spinkala. Syn potřeboval uspávat v hojdavaku do 6 měsíců korigo. Celou dobu od příchodu z nemocnice také večer postupujeme vždy stejně, jak píší ostatní.
Koukám, že jsem špatně pochopila a jedná se jen o uspávání večer. To jsme v šátku nikdy neuspávali. Už od příchodu z porodnice jsme zavedli rituál - koupání, mazání, zpívání, kojení - každý den stejně. Syn si na to zvykl poměrně rychle, i teď to v podstatě dodržujeme, jen už usíná skoro sám...
Velmi doporučuji péřovou peřinku a pevné zavinutí. Divili jsme se s manželem, že čím pevněji byla dcera zavinutá, tím usnula snadněji. Teď má 4,5 měsíce, už z ní vyrostla, ale stále usíná rychleji, když je zavinutá (např. do tetrapleny).
Syn usinal jen a jen na prsu a to kazdy vecer do 2 let. Uspavala jsem ho vzdy hodinu. Ritual byl koupani, kojeni, spanek. A nez jsem ho polozila musel chvili spat, jinak byl zase vzhuru.Kdyz jsme s kojenim skoncili, uspavani trvalo dele nez hodinu, a doted neumi usinat sam. U dcery jsme s potesenim privitali fakt, ze se dokaze sama uklidnit, unavit i usnout. Ma 3 mesice a pokud ma plny brisko usne sama. Kazde dite je jine. Nehrot to, za mne je 45 minut krasny timing😉
Jo a do 3 měsíců ji trápily větry, takže když nemohla zabrat a kroutila se, pomohla masáž bříška, přímo v peřince (strčili jsme tam ruku, pomasírovali bříško a za chvíli spala).
@dvork no právě že malá má měsíc a taky jsme byli dlouho v nemocnici(skoro tři tydny) pokaždé když sama usnula tak ji sestřičky probudily(odběry, vážení, atd) tak nevím jestli to není tím.
Ahojda,taky jsme takhle ze začátku bojovali. Zkusili jsme vše možné..zpívání,tiché houpání,bílý šum,kolikrát jsem vše zhasla a vypla a jen seděla a tiše houpala a do minutky spinkal. Nakonec si to sedlo tak nějak samo.Není možné že bolí bříško?