Jak uspat miminko?

esterkaasamik
7. dub 2017

Maminky taky vám trvá strašně dlouho uspat mimino(mesicni) když si myslím že konečně usnula je v momentě hned vzhůru a přitom zive a pláče a jde vidět že chce fakt spinkat dudlík moc nepomáhá, já už fakt nevím než mi usne tak to trvá i 45 min 😔

verculen
7. dub 2017

Ahojda,taky jsme takhle ze začátku bojovali. Zkusili jsme vše možné..zpívání,tiché houpání,bílý šum,kolikrát jsem vše zhasla a vypla a jen seděla a tiše houpala a do minutky spinkal. Nakonec si to sedlo tak nějak samo.Není možné že bolí bříško?

wampzee
7. dub 2017

Doporučuju pět bodů podle Harveyho Karpa..nám stačily čtyři body.. 🙂 a zabralo.. 🙂

kacireksro
7. dub 2017

my ze zacatku uspavali v lehatku tim ze jsme ji uhoupali,dala jsem pod ni dečku a pak jsme ji pres tu deku soupli do postylky.delaly jsme to tak asi do 4 mes.pak se to nejak samo zmenilo,jakmile si zacne protirat oci,polozim ji do postylky a chvilku si brouka a usne sama.pomahalo u nas i poustet na notebooku uspavacky( u nas fungoval na youtubu baby mozarth)

pajounek
7. dub 2017

Co treba satek a mit ji u sebe, at je s tebou? 🙂

odula
7. dub 2017

@esterkaasamik vydrž. Zkus nastavit stejný podmínky (tma, písnička, zamuchlani, prso) a každej večer je opakuj. Postupně si bude zvykat a naučí se usínat lip a líp. Ze začátku je to holt někdy boj. Nakonec stejně musíš zjistit ty, co mu vyhovuje nejvíc. Jinak - muj tip - nenechat přetáhnout. Jak v měsíci bdela vic než hodinku, nešla uspat, plakala, byla pretazena. Jakmile jsem ji dala spinkat včas - usnula hezky. Buď v kočárku nebo u me v náručí. (bez houpání bez chození). Měsíční brouček potřebuje maminku. a neboj, že takhle malý miminko rozmazlis. Nerozmazlis. Naši krasave je půl roku a usíná sama. 🙂 držte se 😘

odula
7. dub 2017

@esterkaasamik jo ještě jedna věc - necuka se? Někdy je to budí. Nam hodně taky pomohla péřová zavinovačka

eorien
7. dub 2017

Syn usínal a spal tak první čtyři měsíce jen v šátku a občas v kočárku. Jinak jsem uspávala třeba hodinu, usnul na půl hodiny a pak dvě hodiny plakal, protože chtěl spát. Byl skoro permanentně v šátku...

g_m
7. dub 2017

@esterkaasamik Zavinovat, zavinovat, zavinovat 🙂 Jinak my "učili" hnedka od malička, že večeře je mezi 7-8 a pak šup do postýlky a leželi jsme u ní a drželi ji za ruku nebo za bříško, aby věděla, že není sama a to dost pomáhalo. Ještě jsem u toho dělala šššššš a teď má 5 měsíců, usíná takhle pořád stejně a nikdy jsem nemusela nosit nebo řešit, že nechce spát.

dvork
7. dub 2017

@esterkaasamik Mám dvojčátka - chlapečka a holčičku. Jsou narozeni předčasně o 2,5 měsíce dříve, delší dobu byli na JIP na dýchacích přístrojích, takové děti mívají se spánkem docela potíže. Syn byl navíc dráždivější a velmi citlivý na manipulaci, takže uspávání bylo o to obtížnější. Na syna zčásti zabíralo zavinování, pohupování, bílý šum - viz zmíněný Karp. Dcera usínala o něco lépe. Nejvíce nám ale pomáhaly hojdavaky, v nich oba usnuli rychle, bez pláče a spali mnohem klidněji, před tím trvalo i hodinu, než opravdu zabrali. Když už v hodjavaku chvilku spali, přesunovali jsme do postýlky. Dcera sama začala zhruba kolem 4 měsíce korigovaného věku (podle původního termínu porodu) vyžadovat uspávání bez houpání, stačilo položit a za chvíli spinkala. Syn potřeboval uspávat v hojdavaku do 6 měsíců korigo. Celou dobu od příchodu z nemocnice také večer postupujeme vždy stejně, jak píší ostatní.

eorien
7. dub 2017

Koukám, že jsem špatně pochopila a jedná se jen o uspávání večer. To jsme v šátku nikdy neuspávali. Už od příchodu z porodnice jsme zavedli rituál - koupání, mazání, zpívání, kojení - každý den stejně. Syn si na to zvykl poměrně rychle, i teď to v podstatě dodržujeme, jen už usíná skoro sám...

ulmanka0
7. dub 2017

Velmi doporučuji péřovou peřinku a pevné zavinutí. Divili jsme se s manželem, že čím pevněji byla dcera zavinutá, tím usnula snadněji. Teď má 4,5 měsíce, už z ní vyrostla, ale stále usíná rychleji, když je zavinutá (např. do tetrapleny).

lutu11
7. dub 2017

Syn usinal jen a jen na prsu a to kazdy vecer do 2 let. Uspavala jsem ho vzdy hodinu. Ritual byl koupani, kojeni, spanek. A nez jsem ho polozila musel chvili spat, jinak byl zase vzhuru.Kdyz jsme s kojenim skoncili, uspavani trvalo dele nez hodinu, a doted neumi usinat sam. U dcery jsme s potesenim privitali fakt, ze se dokaze sama uklidnit, unavit i usnout. Ma 3 mesice a pokud ma plny brisko usne sama. Kazde dite je jine. Nehrot to, za mne je 45 minut krasny timing😉

ulmanka0
7. dub 2017

Jo a do 3 měsíců ji trápily větry, takže když nemohla zabrat a kroutila se, pomohla masáž bříška, přímo v peřince (strčili jsme tam ruku, pomasírovali bříško a za chvíli spala).

esterkaasamik
autor
8. dub 2017

@dvork no právě že malá má měsíc a taky jsme byli dlouho v nemocnici(skoro tři tydny) pokaždé když sama usnula tak ji sestřičky probudily(odběry, vážení, atd) tak nevím jestli to není tím.