Jak uspat dítě v 2. měsíci?

ljusli
20. dub 2017

Ahoj holky, rada bych se poradila. Dcerce je 7tydnu a nechce mi vubec spat doma. Ve skratce vyvolavany porod,bohuzel zadny bonding je na UM. Hodne spatna kombinace :( s usinanim ma potize. Uspavame ji na rukach treba 2hodiny. Jedine kde usne je venku v kocare. Ani vevnitr v kocarku nepomaha. Doma je to strasny boj. Polozit do postylky ji hned nemuzeme protoze trpi refluxem a jidlo se ji vraci. Krom toho mi prijde,.ze kdyz neni kojena mela.bych ji vic chovat..... nejake rady a triky???

betelgeuzz
20. dub 2017

Doma pomáhalo houpací lehátko a prudké houpání. A pak šátek, nebo nosítko a s tím jsem chodila po bytě.

ljusli
autor
20. dub 2017

Jo prudke houpani nekdy pomuze.. I kdyz ji konecne uspime a chceme prelozit do postylky,hned se vzbudi. Zkusime jeste satek.

betelgeuzz
20. dub 2017

@ljusli já ji do postýlky nepřekládala, nechala jsem v lehátku. Ona stejně spala tak půl hodiny a pak se vzbudila. Chodila jsem hodně na procházky, aby se vyspala. Ještě mě napadá, znáš Nejšťastnější miminko v okolí? Ty rady z knížky u nás taky pomáhaly http://www.jaknamiminka.cz/harvey-karp-nejstast...

kacireksro
20. dub 2017

my jsme taky uspavaly v lehatku stim ze jsme pod ni daly deku a jak usla tvrde deku jsme chytly za rohy a i sni prenesly do postylky.a spala v klidu dal.ono kdyz ji z tepleho lehatka polozis do studene postylky vzbudi se.tak jsme to vyresily dekou ktera sla sni do postylky.musite vyzkouset co vyhovuje vam 🙂

zuzzik82
21. dub 2017

Taky mame reflux. Ted koncime 3m a prvnih cca 6 t jsme uspavali na rukach cca 20 minut. Pak polozit a nechat. Kdyz delsi dobu knourala tak jsem prisla. Jinak ne. Ted ve 3 m jsem zavedla ze si povykladame a ja ji ulozim, odejdu. Prvni den si par minut kricela, byl to boj vydrzet tam nejit. Ale od te doby klid. Sice nekdy breci kdyz ji ukladam, ale nez sejdu shody ( 30 sekund) tak je ticho. Svedci nam to oboum. Pomaha taky rezim. Ona vi kdy se vstava i kdy se jse spat.

ivannka92
21. dub 2017

Me se osvedcila klasicka stara zavinovacka. Houpala jsem ho v tom na rukou a pak polozila a spal dal 🙂 i kdyz on na ni byl zvykly uz z porodnice. Nebo misto zavinovacky zabalit treba do deky, hlavne pevne rucicky k telu. On pak ma pocit jako v brisku 🙂

ljusli
autor
21. dub 2017

@zuzzik82 kdyz ji polozim do postylky rozbreci se a breci klidne hodinu..I kdyz tam.chodim a konejsim ji. Pak chytne uplny hysak a zmodra. Zatim ji mame na rukach az kym celkem neusne...

jipe
21. dub 2017

já jsem s prckem v náručí hopsala na gymnastickém balonu. Můžeš ještě zkusit šátek, hacku, zavinovačku nebo pod malou dát do postýlky péřový polštář, at je jako v hnízdečku

zuzzik82
21. dub 2017

@ljusli a netrapi ji prdiky nebo brisko? Me se takhle chovala kdyz bolelo. Pak jsem hodne polohovala a snazila se ulevit nahrivanim. Hodne zpocatku taky pomohla zavinovacka. Bez ni rvala a byla neklidna. Bez rucek se usinalo lip.

panickatlamicka
21. dub 2017

Urcite nenechavat vybrecet. chudaci deti, co tyhle tyransky metody musi podstoupit. Syn byl podobne neusinaci, tezna UM. pomahalo s nim chodit po byte a neco mu vykladat. ale nesmelo.ho nic dalsiho vyrusit. a spal s nami v posteli, stejne jako nyni dcera.

dora13
21. dub 2017

Jestli ma rada houpani, tak doporucuju hacku, to je uzasny vynalez🙂 Jinak u starsiho zabiralo zavinovani a dudlik, u mladsiho dudlik, plenka na muchlani a uhoupat v hacce.

pajounek
21. dub 2017

U nas taky zabiralo chovani a zpivani nebo si ho manzel polozil na sebe, kdyz sedel na kresle, trosku pohupoval a hladil po zadech. Taky jsme chovali v zavinovacce, aby pak nebyl polozeny do studene postylky a nevzbudil se. Nechat brecet miminko hodinu az do hysteraku? Nebylo vam ji lito? Poslouchej svoje instinkty..vsechno je pro ni nove nebo ji neco trapi.

maybe72
21. dub 2017

Moje lentilky byly extrémní nespavky (navíc bez dudlíku, takže kombinace přímo vražedná...), osvědčilo se mi mimo jiného uspávání na mém těle, položila jsem je (malé na zádíčka, větší už na bříško) na svoje břicho, hlavičku mezi prsa, pod zadeček jsem jim podložila ruku a opatrně je pohupovala, cítily moje srdce, uklidnily se většinou velmi rychle a zabíralo to... Hodně sil a lepší dny!

hapovab
21. dub 2017

Proste jsem chodila s kocarem, mala taky jinak nespala, tak jsem to vzdala.2x nebo 3x denne za kazdeho pocasi.Ze zacatku dokonce spala jen v jedoucim kocare, tak jsem proste dve hodiny chodila,neuskodilo mi to,pozdeji stacilo jen udrncnout,ale vzdy venku,doma v kocare taky nespala.Asi od 8 mesicu mi spala sama v postylce,postupne jsem to trenovala, az tam sama do minuty usnula a spala.Proste jsem to vzdala a podridila se ji ono se to pak spravi.

andysek2512
21. dub 2017

@ljusli u nás pomáhalo pevné zavinutí. Bílý šum, a houpat na rukou nebo v lehátku🙂 a pak jsem nosila v šátku/nositku🙂))))

ljusli
autor
21. dub 2017

@pajounek no ja jsem ji mezitim chovala a zvedala. Potiz je,ze ona ty hysaky ma I v naruci. Vcera jsme zacali satkovat a to jedine zatim pomohlo

pajounek
22. dub 2017

@ljusli tak to mi je lito :( nase mala takhle ted zacala plakat v 15m - nic na ni nezabiralo, uplne se propinala a neslo ji utisit. Rostlo ji nekolik zoubku najednou a do toho ji bolelo brisko. Takze dostava espumisan - u vas bych hodne masirovala brisko a prave nosila. Mozna zkusit jine mlicko..?

ljusli
autor
22. dub 2017

@pajounek treti den satkovani a musim rict, ze chyba byla samozrejme na nasi strane. Malou.brisko boli,to ano z UM ale davame ted.kapicky bio gaia a vypada,ze pomahaji, ale hlavne v satku je bozii, klidna hodna a spinka. Klepu o.dvere aby to vydrzelo 🙂 chtela.jen mamu u sebe

karlajasmine
22. dub 2017

@ljusli Satek jsem zrovna chtela doporucit 🙂 Muj syn byl sice kojeny ale chtel spat zasadne na me prvni 3 mesice, odlozeni kamkoliv jinam nez do jedouciho kocarku nemozny. Ono se to spravi - vyroste z toho - to jsou jenom ty zacatky kdy chce byt u mamy.

anniesfibis
22. dub 2017

@ljusli satek a klidne ji i prso nabidnoit(i kdyz neni kojena..kdyby meka prso nonstop verim, ze se lze rozkojit i ted). a dal n8c at si usne kdy se ji chce, vubec nereste. V satku se uhoupa prirozene a vy mate volne ruce. Kdyz nespi, tak se ji soat nechce..nebude spat prece porad.

lasicek
22. dub 2017

Prosimspinkej.cz
Najdes tam, co potrebujes.

anniesfibis
22. dub 2017

@ljusli
@ljusli me usina dcera 16m temer jedine v satku...ne tak nekam odlozit ;)