Jak uspat 6měsíční dítko?

adela1415
16. led 2017

Mam 6mesicniho chlapecka. Prvni 2 mesice jsem v noci vstavala pouze na kojeni. Usinal cca v 11 vecer a budil se v 6 rano. Samozrejme ho trapily prdiky, coz uz je ted v pohode. Od druheho mesice je na UM a temer vubec nespi. Nyni je mu 6 mesicu. Pres den spi 1 asi hodinu a po druhe tak 20min. Vecer jde spat bud v 9 a v pulnoci se vzbudi a nebo jde spat az o pilnoci. Dale se mi budi kazdou hodinu prevazne s krikem a nebo knouranim. Bud ma hlad a nebo se mu neco zda. Vzdy se mi ho povede hned uspat. Ale pak se vzbudi cca ve 4 rano a az do 6 nebo do 7 jsem s nim vzhuru, jelikoz si chce hrat. Pak ho max na hodku uapim a zas dokolecka. Jsme s pritelem zoufali, unaveni a uz to nezvladame. Poradte prosim. Hlavne nam prosim nikdo neradte ad ho dam do postylky vecer, chodim k nemu v urcitych intervalech a necham ho vykricet. To se nema delat. Dekuji za odpovedi

lv
16. led 2017

Netrápí ho zoubky? Co příkrm, nedáváš večer kaši? Bílý šum nepomáhá? To brutální vstávání ve 4 už být může (já vždycky říkala, všechno po 5h ranní je dobrý,no moc často to nebylo).

lucizal
16. led 2017

Muzou ho trapit zoubky,tezke jidlo na noc (pokud davate treba kasi) a nebo jen chce byt s Vami. Ja mela nespavce a zlepsilo se to az po 2.roce. V pul roce se hodne meni spankovy rezim,dozrava mozek,mimca zpracovavaji cely den. Spi s Vami? Mozna to by pomohlo. A pres den zkousela jste kocarek/satek/ nositko?

klara2606
16. led 2017

Taky si pěkně užíváme se spaním. Měli jsme to podobně. Ve 2 ráno malej oči jako sůva a dvě hodiny jsme si hráli. V 5 vstával ☹ děsný. V 8 mém měsíci jsem přestala mít sílu běhat k němu do pokoje a vzali jsme si ho do postele (to jediné jsem nikdy nechtěla - přišlo mi, že není jiná možnost). Ale začali mu růst zuby. Měli jsme ho měsíc u sebe v posteli. Teď jsme ho šoupli do postýlky, ale máme ho pořád u sebe v ložnici a přijde mi takovej klidnější, když je snáma v tý ložnici. Některý ženský říkaly, že jsme ho dali brzo do jeho pokoje. To bylo ve třech měsících. Třeba to má taky nějaký vliv.

ancickahyksova
16. led 2017

My měli se synem v tomto věku stejné problémy.Budil se co hodinu s brekem a od cca 3 hodin byl minimálně dvě hodiny vzhůru a chtěl si hrát.Ze začátku jsme si tedy hráli a pak jsem zavedla to,že když se vzbudil,zhasla jsem,dala si ho do postele pokud brečel,pokud ne byl v postýlce,byla jsem ticho a čekala až usne.Prostě jsem dělala vše proto aby věděl že je noc a že se má spát.Nejdříve to trvalo celkem dlouho než zase usnul,ale za pár dní se to začalo lepšit.Celou noc mi začal spát kolem 1 roku.

hoffi
16. led 2017

Nevím, jak jste na tom třeba s bylinkama, ale já malé dávám meduňkový čaj a zdá se mi, že je klidnější a lépe spinká? Třeba ten Sunárek meduňka (sypaný) nebo porcovaný se šípkem nebo pomeančem.... Asi to nebude ze dne na den zázrak, ale uvidíte. Prckovi to neuškodí a Vám to buď pomůže nebo ne. Jo a ještě, když bylo hodně zle, tak malou jsem na spinkání mazala makovým olejíčkem. Udělaly jsme si i takový hezký rituál a malé se to moc líbí a každý večer se těší (používáme i jiné olejíčky).

Držím palce ať to zabere ;) a pevné nervy 🙂

adela1415
autor
18. led 2017

Na noc mu zadnou kasi ani nic jineho nedavam. Jen v poledne dostane mrev nebo dyni jinak mleko. Spi se mnou v posteli. Nemela jsem silu k nemu porad vstavat a behat. Ted je mozne ze ho asi trapi zoubky. Ma pekne otekle dasne a leze mu leva dolni jednicka. Ale ze by ho zo trapilo od 2 mesice se mi nezda. Chodim a nim ven ale strasne zvedavi malo kdy v kocarku usne.

jarmy_
18. led 2017

nezkoušela jste nosítko nebo šátek? To bylo jediné místo kde mi malá spala, chodily jsme pořád ven, chvíli koukala a pak usla. Nijak jinak to nešlo, nic se jí nelíbilo. A v noci spala dlouho přímo na mě nebo u prsa.

pajula123
18. led 2017

Nam spani pres den hodne resila a i ve 13 mesicich porad resi hacka. Ted syna hodne zlobi zoubky,tak v ni uspavam i vecer. Tez spi s nami,jinak bych to caste vstavani nezvladla. V noci uspavam kojenim,jen kdyz se nekdy stane,ze je vic jak hodinu vzhuru,dam ho do hacky,mame ji u gauce,tak si lehnu na gauc,houpu no a oba usnem.

hoffi
18. led 2017

Ano, šátek je skvělá věc, také používáme. Krásně v něm usne během 10 - 20min, nevadí ji ani, když ji sundávám a pokládám. Tatínek používá Manducu 🙂 Akorát bych řekla, že je to návikové ;) S námi také spinká v posteli, také už jsem potom neměla síly vstávat. Tak jsem to řešila i tou meduňkou a makovým olejíčkem.

adela1415
autor
19. led 2017

Kdyz ja ani nemam problem malyho uspat jako spis to ze se mi stale budi. Satek nemam a kupovat uz ani nebudu. Posledni dobou dost trpim na zada a malej uz taky neni nejlehci ale dekuji za rady. Vsem dekuji

adela1415
autor
19. led 2017

Hlavne ja ho ttebas uspim a do hodky je zase vzhuru. Nejvetsi problem je zr kdyz ho uspim a chci dat do postylky nebo k sobe tak je hned vzhuru. Tak se to opakuje trebas 10krat nez je opravdu tuhej

manys
19. led 2017

@adela1415 Tak my to měli zase opačně jak @klara2606 ... Malá (7m) spí s námi v pokoji ve své postýlce už od narození. Cca v 5měsíci se začala budit, kňourat a plakat ze spaní a završila to tím, že jsem u ní musela sedět, nedej bože když jsem si šla lehnout, ani jsem nestihla položit hlavu a začala znovu. Jediné co pomohlo bylo se přestěhovat do vedlejšího pokoje, (nápad přítele, už se nemohl dívat jak po měsíci "nespánku" chodím jak zombie 🙂 ) jakmile mě necítila v pokoji, tak spala krásně a vzbudila se pouze na jídlo. Nechali jsme ji tak cca 14dní a když jsme se přestěhovali zpět do ložnice, tak je zatím klidná "ťuk, ťuk"