Ahoj maminky. Většinou se řeší jak uspat miminko, já mám opačný problém. Mám tříměsíčního spáče… od 8týdnů spinká celou noc, přes den co hoďku a půl, maximálně dvě taky usne. Přes den když už je viditelně unavenější hrou tak si ho vezmu do nosítka a do 5 ti minut usíná. Vydrží něco okolo půl hoďky až hoďky a vždy to vychází že jdeme krmit. To se děje od pěti od rána do cca tří hodin odpoledne. Pak jde zase spinkat po nějaké hodince bdění a potom už je to fakt problém. Začala jsem kvůli tomu koupat mezi čtvrtou-pátou , potom už chce prostě “noční spánek” a nehne s ním nic. Prostě chce spát . Když ho třeba chci zkusit nakrmit tak začne plakat dokud mu nedám pokoj a nepomůžu mu usnout. Potom ho prostě ještě večer nakrmím ve spánku, okolo deváté. Někdy ale spí tak tvrdě že se to nepovede. Jednou jsem dokonce koupala a zaspal to… myslela jsem si že ho tím probudím… od té doby když usne nevzbuditelně tak nekoupu… od usnutí jeho “nočního” spánku se sám budí na jídlo po 10-12 ti hodinách. Roste krásně, mlíčko mu stačí, to je naštěstí v pohodě, ale ty odpoledne prostě prospí až do noci-rána , tím pádem v podstatě nevidí tátu protože ho zaspí….Máte někdo taky takovýho spáče?
Nijak, buď vděčná, že neřešíš opačný problém.
Bud rada,ze ti spinka,proste to takhle potrebuje,tezko to zmenit. Postupne bude spanku ubyvat.Hlavne,ze prospiva. Tatinka si pak jeste uzije a tatinek jeho taky. Dcera taky prvni rok videla tatu jen chvilku vecer nebo pak vikendy. Manzel pracuje od 8:30-17,doma byl v 18 a dcera sla v 19 spat. Tak to nekdy proste je. Byt tebou tak si to uzivej,jelikoz my,co mame nespavce...to nechces...
Nech ho spat. Ale jako fakt. Ve spanku se vyviji mozek, zpracovavaji podnety, dozrava nervova soustava a miminko se adaptuje na zivot v nasem prostredi, vse je dulezite pro pozdejsi vyvoj. Proste to asi potrebuje, a je stesti ze to i dokaze (spousta miminek by potrebovalo vice spat, ale nemuzou/neumi to a pak jsou plactive). Navic je zimni obdobi, tak je vetsinu dne tma a i ten biorytmus je nastaven vice na odpocinek nez aktivitu… podle me dela tvoje miminko vsechno spravne 😉😀
Do zhruba tří měsíců mi tak obě děti taky spaly, byly vzhůru jen málo přes den. Vždy se probudily, chvíli čumákovaly (nebo brblaly), pak se nakojily a usnuly. Akorát bohužel přibíraly málo (objemově toho vypily dost, ale holt nemám smetanu), takže mě to taky chvíli znervózňovalo (spíš ale u prvorozené dcery, druhému klukovi jsem občas přilepšila, takže ten přibíral podle tabulek). Od 3-4 měsíce byli vzhůru už více, začaly víc past, otáčet se a zajímat se aktivně o okolí. Takže první tři měsíce byli oba taky jak Šípková Růženka, pak se to celkem rychle zlomilo. Ale nadprůměrně spaví byli i potom, nebyl s nimi větší problém (ťuk ťuk). Já mám přitom svůj vlastní spánek a usínání dost děsné.
@marketalevova Taky musím říct, buď ráda. Nebude to tak navždy. Syn parádně spal do 5 měsíců, pak se začaly klubat zuby a začal se v noci budit co 2 hodiny, někdy i po hodině. A trvalo to do 2 let. Tatínka určitě vidí o víkendu. A čím bude větší, spánku bude ubývat.
Já jsem prý spala svůj první půl rok svého života.Mama se děsně nudila 😂Do teď spím rada.
Pokud přibírá jak má buď jen ráda
Děkuji všem za reakce😊 Já jsem samozřejmě ráda že spinká… jen mi to připadalo jako extrém a je mi líto že se míjejí s tatínkem. Ale je pravda že si sebe ještě užijou , nebude takhle spinkat do puberty 😁
Ta nase prvni tydny spala snad 20 hodin denne. Taky to byla pekna nuda 😀
je malý nechte ho, mě mladší taky hodně spal a pořád je spavější. Do půl roku prospal tak 20hod denně, prospíval tak jsem to neřešila. Do roka a půl měl dva spánky denně, Ve školce pak předškoláci nespí on chodil, protože sami učitelky když ho viděli 😀 > usínal mezi prvními, říkávali, že ho nestihli ani přikrýt. Teď v 6 letech mi odpolende taky ještě někdy usíná, příjde ze školy a v půl 5-5 usne, vzbudí se na večeři a v tomhe případě jde spát v půl 9, jinak chodí mezi 7-půl 8 a někdy se ani nevzbudil a spal až do rána
Dítě stejně těch prvních pár měsíců ani rozumně nevidí, takže to, co není do metru od něj, moc nevnímá. Takže "rodič bez prsa" je pro ně zatím fakt nezajímavej. Však on si ho užije až začne lézt (nebo chodit). A to už taky nejspíš nebude zdaleka tolik spát.
Uvědomuješ si, že to tu někdo může brát jako provokaci? 😀
Miminka si do toho kecat nenechají, často se jim ale spánek mění, hodně okolo 4.-5. měsíce. Asi bych byla opatrná na to, co si přeju 😅