Davídek se v noci budí okolo půlnoci na čaj a pak ve 4 až v 5 ráno na mlíko.....vím, že to není nic hrozného, ale sem tam má noc kdy je vzhůru každou hoďku hoďku a půl...už nekojím, takže místo prsa vyžaduje čajík, zajímaly mě vaše názory a zkušenosti, zda ho vytáhnout z postýlky a nechat vzhůru nebo mu prostě tu lahvičku dát? Pije v postýlce pár loků a hned spinká...
djkrypta – Petulkad: Hmmm.... dyž Davča dudlíka rezolutně odmítá už od narození Postýlku sice máme taky na kolečkách, ale horko těžko jsem si vybojovala že usíná sám si v postýlce i po obědě a že spí ve stojícím kočárku, tak se mi nechce ho na houpání zvykat....v kočárku nespal ze začátku vůbec, musela jsem ho uspat v náruči a pak vozit, ale jakmile se zastavilo, tak byl vzhůru...teď si fakt usne i v postýlce...myslím že už je dost velkej na to aby spinkal celou noc...nechci ho ani zvykat na chování, odbourala jsem i nutnost nošení, má 9 kg a já nejsem žádnej obr, takže ho chvílu chovám a pak mě celou noc bolí záda
Dnes ve 21:26
petulkad – Tak to jsem nevěděla, že Davídek nemá rád dudlík :((( Zapomněla jsem zmínit, že já se Samíkem cvičím 3x denně Vojtovu metodu, takže je i z toho unavený, jak pláče, přes den toho taky moc nenaspí, tak večer usíná hned ...
Chápu, že nechceš zvykat na houpání, to je pravda )) A kdyby jsi mu ten čajík o půlnoci nedala, myslíš, že by nespinkal dál ??? Možná, že by si zvykl a potom by spal celou noc ... Ale opravdu některé mimča se budí v noci třeba 3krát i víc...
Dnes ve 21:43
djkrypta - asi neporadím, jen napíši svou zkušenost. V tomto věku se malá také budila (nekojená). Až poslední měsíc, dva v noci nepapá, ale i přesto se budí. Někdy se jen zavrtí a dudáka si najde sama.......někdy se posadí v postýlce a začne plakat, tak to musím položit a dát dudáka a spí dál.........a někdy (už jen vyjímečně) se stane, že k ránu musím rychle udělat mlíčko a pak ještě na chvíli usne.
Jinak ukládám kolem 20h. (někdy usne hned, někdy uspávám hodinu) a vstává ráno kolem 5.30h.
petulkad - tak teď jsem vypslala román a ono to tam není...takže krátce...Vojtu znám taky jsem cvičili - 4 + denně, je to náročné jak pro mamku tak pro mimčo, ale u nás se vyplatilo...srovnali se mu zádička, na konci 3 měsíce se už přetáčel na bříško, teď se točí i na zádíčka, leze a sám se přitáhne do sedu....bylo to teda hrozný, ale máme díky tomu malýho šikulu...
Takže co se usínání na noc týče, v tom taky nemáme problém, padne osmá a Davča spinká...i třeba když vstává v sedm z posledního spaní....
Když mu v noci nedám napít tak se probre úplně řvaním a těžko se uspává, vydržel dvě hoďky vzhůru dokud nedostal trochu hlad a neusnul po mlíku..tak to už riskovat nechci - nejsem zastánce toho nechat dítě vyřvat- ještě nikdy se mi nestalo že by řval jen tak pro vztek- vždycky v to něco bylo....třeba říhnutí - to je taky naše 🙂
Zkoušela jsem, to odbourat pitím vody, ale to zase skoro vůbec nepije, takže jsme zase u čajíků... ☹
@beruska24.9. už tak brzy? no to teda je...Davča se právě ten naučil vstávat o půl sedmé a já furt přemejšlím jak ho ještě navyknout chrnět dýl...asi mám smolíka ☹
náš malý nekojený (tedy jen částečně) prospal celou noc od ukončeného třetího měsíce. Prý to souvisí s vyzrálostí mozku /a přitom jsme chodili dohánět motorický vývoj cvičením vojtovky/. A určitě taky s návyky....
@djkrypta - pro ní to asi tak brzo není. Zato já se už těším, až se v důchodu dospím 😀
Myslím, že to asi nejde je naučit spát déle, spíš je to dané nastavením ´´biologických hodin´´ 😉
Jen pro zajímavost 😉 Včera malá usnula v 17.15 a vzbudila se až!!! v 19.45 (tj. čas koupání). Tohle se zatím nikdy nestalo, aby spala tak dlouho. Tak dostala přesnídávku, šli jsme ještě ven a koupala jsem ve 21h. Pak jsem do 22h. uspávala. A co myslíš ráno?? Chvíli po 5.30 už byla vzhůru a musela jsem vstávat.
Malý spí celou noc od ukončeného sedmého měsíce - do té doby jsem kojila, pak jsme přešli na UM, dá si v 11 večer flašku sunaru a pak chrní do půl sedmé do rána kdy si dá další flašku a spí ještě cca do osmi.
@beruska24.9. děvče je ranní ptáče 🙂 😀
ahojky, my teda jsme na UM castecne od narozeni, od konce 3. uplne, a od pulky 3 spi denne od 23.15 po krmeni do 7.30 kazdy den, obcas teda i do 8.30 ale to pak uz budim ja kvuli jidlu, takze s timhle se vyspinkat da...........
@djkrypta - pokud chceš dávat kaši, tak co ji dávat někdy během dne?? V tomhle poradit nedokáži, malá kaši nechtěla, tak nedávám. Kolem 18h. papá většinou ovoce (kousky, aby se mohla krmit sama) a večer po koupání, než jde spinkat, mlíčko.
@beruska24.9. - jéjej, nedávat na noc kaši, tak je za 2 ho´dky vzhůru jak na koni a máme hlad...mlíčko samo o sobě nám stačí tak max. na ty 2 hoďky už od narození...šak taky Davča není žádný malý mímo.... 😀
@djkrypta - tak kaši zkus dát o hodinu, hodinu a půl dřív a před spaním mlíčko. Nebo to ho také pak nevypije??
@beruska24.9. - jj, kaši dáváme hoďku před spaním a mlíčko pak nic...jen čajík a hají...dneska třeba zase vůbec nechtěl kaši, jen mléko, ale to asi tím vedrem 🙂 odmítal i oblíbenou mrkvičku, prostě celý den mlíčko, někdy jsem z něho fakt na hlavu 😠
@djkrypta - na hlavu jsme z těch našich zlatíček občas asi každá 😉 A co třeba zuby?? Ty to být nemohou??
@beruska24.9. - jj, zuby máme už tři a čtvrtý se tlačí...ale zatím byl vžycky jen protivnej a troška pozornosti to spravila...
Dneska se v noci předvedl....šel spát až o půl deváté a od půlnoci každý dvě ho´dky vzgůru a v šest ráno finálovka!!!! Takže paráda ☹ ☹ ☹ ☹
Ahoj holky,nemohla jsem najít vhodnější diskusi tak jsem zavítala sem.mám 3 měsíční dcerku.Už od 1měsíce prospí celou noc.Usne 8 večer a vstává až kolem 7 ráno,spinká často i přes den,vydrží tak hodinku vzhůru.Co myslíte je to normální aby byla takhle spavá.
Tak jsem chtěla nahlásit, že už spíme celou noc....papáme večer v sedm kaši a snídáme až v osm ráno!!!! Ale budíme se na čaj, ne často a tak se to dá vydržet 🙂 jj a už máme zoubků 6 🙂
@gabinka1012 ano 😊 taky máme takovou holčičku, sousedi taky, kamarádka má spaveho chlapečka
Djkrypta: Mám stejně starého chlapečka, taky nekojím, Samík chodí spát kolem 20 hod., budí se až kolem 6 hod. na mlíčko. Když se někdy stane, že se vzbudí dříve než v 6 hod., dám mu dudlíček a jezdím chviličku s postýlkou (máme ji na kolečkách) a on tak hned usne.
Co kdyby jsi skusila dát Davídkovi dudlíček okolo té půlnoci ???