Ahojky, malému bude za 14 dní 3 měsíce. Od 2. Měsíce spal ukázkově celou noc. Nyní se ale budí čím dál častěji.
Přes den žádný extra režim nemáme, řídím se spíš potřebami malého. Někdy je klidnější někdy vzteklejší.. ale obvykle to funguje tak, že nakrmím (UM) hodinu si hrajeme, povídáme a další hoďku spinká , pak opět krmení.
Někdy je na něm vidět únava a že je přepjatý a nedaří se mu usnout, tak se kroutí, mručí, ale nakonec třeba uhoupeme a usne. Poslední krmení dávám cca ve 22:30 (dříve od této doby spinkal celou noc) nyní se mi probouzí cca kolem 3h a pak kolem 6h.
Na noc v těch 22:30 zavinuji - máme takovou tu spací kukličku na zip. Díky ní spal právě celou noc.
K postýlce dávám bílý šum nebo tlukot srdce - máme usínáčka s různými melodiemi.
Nevím si rady, protože kolem té 3h se mi stalo, že koukal a byl probuzený , jakoby se mu nechtelo spát (vždy ale probíhalo noční krmení tak, že spinkal jakmile dopapal). Tak přemýšlím co mu může najednou vadit nebo co mám zkusit dělat jinak.
Ony miminka někdy spí? To jsem netušila. 😁 Moje děti nespí od narození ani doteď. 🙈 U nás běžně i 12x za noc vzhůru u starší a mladší měla téměř 4 měsíce otočený režim a kolem 11 večer se budila a pak na mě do 4 do rána koukala, než zas usnula. Tohle je ještě v pohodě. 🙂
No tak to čumím… já si právě zvykla, že mi spinkal celou noc a najednou se začal budit, tak přemýšlím, co se stalo, co je jinak.. jestli má více hlad.. vedu si takový diář krmení a změny UM a co jsem vyčetla, tak nejdéle spal na kozím mléce, ale to mu nesedlo. Po Hippu má zase časteji hlad a to buzení v noci, ale sedí mu
Nic se nestalo, režim se mění každou chvíli, a kolem 3./4. měsíce mívají spánkovou regresi a můžou se budit klidně co hodinu, je to normální a přejde to
Cim je prcek starsi, tim mene spanku potrebuje. Mam 5-ti mesicniho a celou noc mi nespal nikdy. Vydrzi byt plne vzhuru i 8 hodin v kuse
@misha31 no spíš prcek jak teď přes noc nespí v kuse tak přes ten to dospává a cca hoďku po krmení je grogy a natahuje si to mezi jídly .. klidně 1-2h spí po každém jídle
Tak v tom pripade bud rada za takoveho space 👍
Ale jako zavinout meho Lukaska po druhem mesici, to by vubec nespal. Mozna zkusit zmenu, mimco se pak uz i chce hybat, uvelebit se
3/6/9 - týdny a měsíce. V ten čas je u dítěte velmi často změna - ať už spaní, bdělá okna apod. A je pravda, že vždy ten daný čas se náš malý pbčas projevil jinak. Ono i teplo těm prckům nedělá dobře. Syn od 4 měsíce spal jen po obědě. Do 9.měsíce nechtěl spát v postýlce přes den a šel spinkat do postýlky okolo 22.hodiny, kdy byl u mne. Okolo toho 4.-5.měsíce jsme najeli na striktní čas - v 18 koupání, krmení a uspávání. Ale až k tomu 8/9měsíci vzal večer na milost postýlku. Je dodnes (2,5roku mu bude) velmi kontaktní. Mohou ho trápit i prdíky, když se kroutí (to kluky velmi trápí).