Jak moc spí vaše miminka přes den a jak je uspáváte přes den? Co děláte nebo oni dělají, když nespí?
Ahoj, moje 5-ti měsíční holčička spí přes den jedině v kočárku a občas usne při kojení, ale to málokdy. Ven chodíme dopo a odpo, takže spí tak dvakrát denně. I když je unavená, tak doma prostě sama neusne, začne si mnout očíčka a brečí. Když byla menší, pomáhalo skákání na gym balonu, ale to už teď nefunguje ☹ . Takže když nemůžeme jít ven, tak jezdím s kočárkem po ložnici u otevřeného okna (nemáme bohužel balkon), a většinou tak usne. Nevýhoda je, že já si takhle přes den nemůžu lehnout ☹ . Když nespí, tak si většinou hraje na zemi na hrací dece nebo různě blbneme.
Ahojky, mám také 5 měs. holčičku a přesně jak píšeš, spí jen v kočárku hodinku dopo. a hodinku odpo.naštěstí mám balkon, ale stejně nejdřív musím uvozit aby usla ☹ a na balkoně kosa, takže když už se oblíknu jdu radši ven. Nechceš na procházky s kočárky společně?
Mám taky 5ti měsíční. Spí každý den stejně od 9-11hod, 13-15 hod a 17-18 hod, ve 21 jde spát. A spinká taky v kočárku, což je podle mě uplně normální. mám teda tu výhodu, že máme zahradu, takže udrndam a pak mi spinká za barákem 🙂 Když je vzhůru, tak si hrajeme na dece, často s ní tancuju, to má ráda 🙂 Nebo si říkáme říkanky nebo ji jen tak chovám a pusinkuju 🙂
Náš malý první asi tři týdny nespal nejen přes den, ale snad ani v noci. Prý spí mimča 20 hodin denně - náš byl 20 hodin vzůru. Teď už je to lepší, v noci se budí tak 2x na kojení (má 7 týdnů). Přes den dá většinou tak půl až hodinku dopoledne a pak usíná na procházce a někdy zůstává spát i po příchodu domů, takže to bývají tak 2 hodinky. A ještě dáme tak 2-3 desetiminutovky u mámy v náručí, ale to se nedá moc počítat. 😉
Ahoj, můj 7 měsíční syn spí dopoledne většinou 1,5-2 hod, někdy dá i 3, odpoledne už spí tak 1 hodinu, přes den spí v kočárku na kryté terase (ideální za každého počasí), přes léto usínal v těch vedrech i doma, teď s domácím spaním přes den velký problém 😖 Večer usíná mezi 19-20 a usíná jak kdy, někdy v pohodě a někdy si ještě slušně pobečí. Když je vzhůru, tak už slušně šmejdí po celém bytě, vcelku ráno si vystačí sám a zkoumá hračky, odpoledne a na večer už je to horší, to chce pozornost a nosit, mazlit. Dost ho taky zabaví starší syn, i když teď to už začíná být trošku bitka, pač mu bere malej hračky a boří mu stavby a koleje 😀
Osmitýdenní syn přes den max. hodinu v kočárku, doma ani náhodou. Přes noc mu k plnému vyspání stačí sedm hodin.
Nas maly ma 2 mesice a 2 tydny a je zvykly spat pres den mezi 12 a 17 hodinou. Touhle dobou zpravidla chodime ven a je schopen prospat i 4 hodiny. Kocar jede - maly spi. Stejny je to v aute. Kdyz spi i potom co se vratime domu, davam ho na balkon. Kdyz vyjimecne nejdeme ven tak ho staci dat v korbicce na balkon a vytuhne, ale tak dlouho jako za jizdy neprospi. Zbytek dne je vzhuru, hrajeme si, ctu mu pohadky (ano, uz ted 😝). Dokonce se umi zabavit sam, klidne lezi a kouka se hracky na hrazdicce, smeje se a neco si povida. Prcek je vubec celkem klidny, v tom mame obrovske stesti. Ani ho nemusim nijak moc uspavat. Obcas si vecer trochu poplace, ale staci ho ponosit, pochovat, nakrmit a spi. Na noc ho ukladam kolem 20-20.30 a budi se zhruba kazde 3 hodiny. Uplne se probouzi kolem 7-8 a uz v postylce byt nechce. Strasne moc doufam ze nam to takhle vydrzi 😀
Malá (5 měsíců) vstává kolem 6 hodiny - mezi 9 - 11 spí v kočárku venku (na terase) ale ne vždy takhle dlouho, někdy třeba jen půl hoďky a pak spí mezi 15 - 16 hodinou taky venku. Večer koupeme v 18 hodin a v 18.30 bývá už tuhá 🙂
Chci se Vás zeptat, jak to budete dělat v zimě, když většina našich dětí nespí přes den doma? A mohly by mi ty šťastné, kterým dítko doma spí napsat,jestli je dávají spát do postýlky, ve které spí v noci? Já se totiž bojím jí přes den tam dávat, aby si nespletla den s nocí a nerozhodila si noční spaní.
Náš malý brouček (Vojtíšek) má za 4 dny půl roku...vstává +-7 jde spinkat pak +- kolem 9-10 a pak 13-14 nekdy ještě 16 a ještě 18 hod a pak jde v 20 hod spinkat ale nevím jak dlouho mu to vydrží...pořád kojíme tak usne kojením..jinak si hraje na dece s hrazdičkou a plno hraček u sebe...V kočárku moc být nechce podle mě už ho nebaví ležet..nejradči ba seděl nebo stál s pomocí..ještě sám ne..A spinká v postýlce...
Ahoj...nepíšeš, jak stará miminka..tak tedy můj syn nespal první měsíc přes den doma vůbec jen v kočárku, pak začal usínat při kojení - což se povede občas přes den i teď - pro mě nejjednoduší varianta 😅 a nebo ho uspim na balonu...jako úplně malé miminko spal v kočáru i 4 hodiny, takže spal podle toho, kdy jsme vyrazili na procházku, po 6.měsíci se to ustálilo a spí 2krát denně dopo a odpo hodinu a někdy i 2 když se zadaří..spaní přes den se nám s věkem fakt upravilo, v noci je to horší 😀 no když nespal jako mimi, tak byl neustále u mě na rukou-koliky, prdíky, hodně plakal, pak si trošku zvykl na lehátko, pak na dečku, ukazovali jsme mu různá chrastítka, dávali mu je do rukou a teď si rejdí po bytě a zkoumá všechno, ale úplně všechno 🙂