Dobry den, jak cam spi vase deti v noci, jak casto se budi? Moje ditko vydrzi spat max 3 hodky v noci. Zato pres den spi i 4-5 hodin. Od prichodu z porodnice jsem se snazila utvorit rezim pred nocnim uspanim, ale nemam pocit ze to nejak pomaha.
Spi deti s vami v posteli nebo maji vlastni postylku?
@soyevita tak Sara ma sicecsvoji postylku, ale spala v ni tak 5x. Jinak je u nas v posteli. Kojeni ke pro me pohodlnejsi. Ja zatim zkousim koupani ve stejnou dobu (plus minus) a pak majist a u toho poustim ocean. Nekdy mi usne jindy ani nahodou, jak se zvednu tak je vzhuru a oci ma jako baterky.
@moudra_sova1 spaci rezim je bohuzel neco naprosto individualniho a kazde dite to ma jinak, takze bych se tim, jak to chodi jinde, vubec nestresovala 🙂 pokud te to presto zajima, tak u nas dokud byla Ela prte (cca prvni 3-4 mesice), tak v noci spala klidne i 6 hodin v kuse, pres den ty 3. Od zacatku byla ale sova, usinala vicemene az s nama, to se doted (19m) moc nezmenilo, kdyz ji zazenu pred pul desatou, jsem stastna 😀 Spani se dost zmenilo, jak zacly rust zuby, pak kdyz se zacla hybat (plazit se, lezt, chodit)....a porad se to meni. Spala a spi s nama, ciste z moji pohodlnosti, kojeni je jednodussi v posteli nez prebihat z pokoje nekam jinam nebo lovit dite z postylky. Navic zrovna poslednich par mesicu spi fakt blbe, budi se 3-4 za noc, rostly ji ctyrky a obcas mi prijde ze ma i osklive sny, place ze spani...takze ted se slzou v oku vzpominam jaka to byla pohoda, dokud byla malicka a spala tech 6 hodin v kuse 🙂
ale jinak teda postylku ma, bez bocnice prirazenou k moji pulce postele jako balkonek.
Neřeš spací režim jiných dětí, protože každé dítko je jiné. Má jiný denní režim, jiné aktivity, jinak jí, jinak tráví atd. To fakt nelze srovnávat 😉 My máme doma třeba spáče. Od narození spal přes den třeba 4-5 hodin, najedl se, pomazlil se a šup, spal znova. V sedm-osm jsme ho uložili, okolo půlnoci jsem ho vzbudila, nakojila, přebalila, pak se probudil kolem páté, opět jsem nakojila, přebalila a spal do devíti. Od 4. měsíce už nepotřeboval to kojení o půlnoci a prospal noc v jednom kuse. A dodnes (2,5 roku) prospí přes noc 11-13 hodin a po obědě tak hodinku, dvě, a když má spací, tak i čtyři! 🙂
My máme také problém se spaním, usína až kolem jedné či druhé hodiny v noci a dost mě to vyčerpává, vstává později a myslím si, že to je tím, takže nejpozději v 9 budu budit, jednou spala dokonce do jedenácti. Jsme na UM plus příkrmy.
@moudra_sova1 jestli.mas listopadove miminko, tak asi.neni divu, ze nespi.dyl... Nasi male taky trvalo, nez vydrzela dyl... Ted v 5ti mesicich vydrzi bezne 6 hodin, vyjimecne i vic 🙂 dej mimcu jeste cas.
@dzogobela nakonec jsem rodila predcasne uz v rijnu. Cas ji davam, jen me zajimalo jak to chodi u ostatnich.
@moudra_sova1 Každé dítě je jiné,píšu to z vlastní zkušenosti.Mě začaly holky krásně spát,až když jsem přestala kojit.Do těch 14měsíců se budily celkem často.
Nas mrnous, kdyz jsme prisli z porodnice, spal max 2 hod v kuse (pak se 3/4 hodiny kojil) a to jen v noci, pricemz v 5 uz vztaval (nebo ve dne spal v satku, ale jen venku). Trochu lepsi to bylo, kdy mi spal na brise na prsu, ale to jsem zas skoro nespala ja, tak jsme to moc nepraktikovali. V posteli s nama spal vyjmecne-ja se nevyspala a on nespal lip, spis mi prijde, ze ho nase vrteni rusilo. Pak se to nahle ze dne na den zlomilo,asiv pul roce, a zacal vztavat jen jednou za noc (kolem 1) a rano v 5 jeste vetsinou zvkadne na hodku usnout. Jinak kase ani nic podobneho unas nemeko zadny efekt.
Dokud jsem kojila, tak se malý budil ve dne v noci nejpozději po dvou hodinách na jídlo. Ani teď nevydrží celou noc v kuse spát, minimálně jednou dvakrát se vzbudí. Od malinka spí sám v postýlce, s námi jen když byl nemocný. Od roku spí ve svém pokojíku. Budí se tak stejně jako před tím....
Přes den spí +-2 hodinky, jednu dopoledne a jednu odpoledne. Vstává brzo kolem 5-6 a usíná kolem 20.
asi zalezi na ditku - ja mela vsechny deti spaci od narozeni jak pres den tak v noci...rezim jsme meli uz celkem brzo..ne ze bych ho hnedka chtela dat ale delaly se veci v cca stejny cas tak to vyslo....v noci i kdyz jsem kojila se budili tak 1x za noc max 2x a od 3/4mes spali i non stop ...pres den spali kdyz byli mimi casto ..pak 3x za den 2h pak 2x 1-2h..ja mam docela deti spaci... a rano se vstavalo tak 7-8h nekdy i v 9h a spat vzdy chodili jako mimi kolem 19h pak pozdeji kolem 19:30 a ted ty vetsi chodi spat max do 20h nejmensi 11mes chodi spat kolem 19h a vstava 1x v noci na mliko / nekdy ani to ne / a ranko kolem 7:15 - 7:30
Synovi byl rok. Cca mesic spi uz jen jednou denne,zhruba 2-2,5 hodiny. Teprv s tim jednim spanim mame pravidelnejsi rezim. V noci spal nejdriv s nami,od 4 mesicu v postylce bez bocnice vedle me postele. V noci se budi,kdyz mame dobrou noc,tak cca co 2 hodiny,kdyz horsi noc,tak to radeji nepocitam.
U nás už se režim zlepšil, chodí spát mezi 9-10.hodinou, asi to bylo tím, že byl chlap doma, nebo byla přetažená či co.
@moudra_sova1 Na utvoření režimu je brzy.Jediné co u nás funguje,je večerní ukládání.To usne kolem 22h a budí se kolem 2h ráno.Spánek 4-5h ve dne jsem nepoznala ani u jednoho mého dítěte.V noci se mi běžně budily cca po 3h,někdy dříve a někdy déle.Všechny děti měly svoji postýlku ,ale často spaly se mnou.I nejmladší ,protože je nespavec a lépe se jí spí u mě.A i pro mě je to pohodlnější kvůli kojení,jsem líná vstávat s postele.