Jak si užít (přežít 🙂 ) mateřskou dovolenou a mateřství vůbec?

kukokuko
26. bře 2018

Milé moudré ženy,
inspirujte nás vaším typem na to jak si užít mateřskou dovolenou a vůbec mateřství..
Já to mám tak, že se řídím výhradně svým zdravým selským rozumem, nesrovnávám se s ostatními a snažím se maximálně využít pomoci okolí a rodiny.
Nemám holt nažehlené miminko v 19.00 vykoupané (to jsme často ještě venku, koupu cca 2x týdně), krmené super jídly z biopotravin atd. atd., ale zase si to víc užívám a náš prcek se přizpůsobuje spíše nám než my jemu. A jde to celkem pěkně a jsme všichni spokojeni.
A jak říkám, když nevařím (to je partnerova parketa), nežehlím (nevidím důvod proč), nepřeháním to s úklidem (nehrotím to, sterilní čistotu neuznávám) a péčí o prcka (tuny kosmetiky, všechny ty blbosti a pracholepy, které teď frčí..), tak bych tu mateřskou snad i opravdu nazvala jako dovolenou. Člověk se věnuje prckovi a má i čas na sebe, takže naprostá spokojenost...
Užívejte krásné jaro a ať nám to všem krásně jde🍀

janager
27. bře 2018

Cte se mi to moc hezky a dekuji za povzbuzeni🙂 Mela jsem obdobi, ze potrebuji byt dokonala, ale vzdycky to dopadlo tak, ze jsem byla vystresovana, rozhadana s manzelem a nespokojena. A od te doby, co nektere veci tak "nehortim" je nam vsem lip. Nerikam, ze nemam rada poradek, ale delam si priority(cista zeme, wc, koupelna a linka) a pak ostatni. Jsem kavarensky typ a udelala jsem to i z meho synka🙂 ted ovsem uz musim vybirat, kde je hraci koutek. 🙂 A nevidim v tom problem. Varim, ale rozhodne neresim bio potraviny. A proc? Protoze to casto byva reklamni trik, ale je pravdou, ze mame maso, zeleninu a ovoce od babi a dedy. Fo se tyce spani, tak to mame jinak. Maly jde po 19:00 spat, naucila jsem ho takhle a jsem za to rada, mame s manzelem chvili pro sebe. Ale verim, ze ted s nastavajicim jarem/letem, to bude jine a budeme treba dele venku. Co je perfektne upravene miminko? Miminko v ryflickach a dokonalem svetyrku, ve kterych mu neni dobre? Zlate puncosky, teplacky, overalek...v cem je svobodny. Pro me je dokonale upravene mkminko, kdyz ma suchou plinku a smeje se🙂 Kazdy tohle ale vidime jinak, tak se za muj nazor nikdo nezlobte. Takze @kukokuko fandim vam a souhlasim. Preju hezke jaro plne usmevu 🙂

kukokuko
autor
27. bře 2018

@janager
Není za co, snaha o dokonalost člověka zbytečně brzdí a omezuje v rozletu, to mi nikdo nevymluví..Já jsem typ aktivního kavárenského povaleče a náš prcek v tom jede s námi a nemá s tím problém🙂 Užíváme si každý den, naštěstí je hodný a flexibilní, tak snad mu to vydrží. My jsme naopak rádi, že chodí spát až kolem 22, lépe to koresponduje s naším životní stylem a aspoň toho dost stihneme (procházky, cca 1-2x za 14 dnů pozdní návrat z nějaké akce atd. atd.) Přítel si ho prý užije víc než kdyby usínal brzy..A jen my dva si vyrazíme cca 1x týdně, když máme hlídání, takže pro nás ideál a spokojenost..Kdybych věděla, že to bude taková pohoda i se dvěma prckama, tak jdu do druhého určitě🙂 Nápodobně, také Vám fandím..Užívejme každý den, ty děti tak rychle rostou..

kukokuko
autor
8. dub 2018

Tak tato dizkuze se nějak nechytla🙂 Žádné tipy a inspirace, milé ženy?

pratensis
8. dub 2018

@kukokuko Dobrý den, no já už když jsem sem nakoukla poprvé, tak jsem si říkala, že vlastně není o čem moc diskutovat. Z toho, co píšete, je vidět, že jste spokojená, vlastně není co měnit. A tohle je tak široké téma, kde každá máme situaci naprosto odlišně nastavenou. když to přeženu, tak někdo má hlídání třikrát do týdne, jiný žádné. Někdo má spavé nenáročné dítě, jiný křiklouna...
Ale za mě: mám obrovskou spoustu koníčků, které jsem s příchodem dětí musela ohromným způsobem očesat. 😀 ...Ale i tak mě neskutečně těší po večerech šít, vymýšlet a vyrábět dětem hračky, hry a pomůcky, přes sezonu zahradničit a z vlastních zdrojů vyrábět marmelády, kompoty, sirupy, džusy, sušit bylinky, konzervovat nebo mrazit zeleninu, plést košíky... Nabíjí mě to na den, kdy pak s dětmi podnikáme spoustu zajímavých věcí, které plánuji tak, aby to bavilo nejen je, ale i mě. I do té zahrádky se oba zapojují. A už se těším, až trochu poporostou a budeme moct všichni dohromady vyrazit na nějaký pořádný vandr se stanem. 😉