Jak se perete s únavou, když vám děťátko moc nespí?

veeeraf
15. pro 2015

Ahoj, máte některá zaručený recept jak se poprat s únavou když vám děťátko moc nespí?? Jsem od přírody spáč, jakmile nemám svých 6-8 hodin, tak bych někam zalezla. S malým prckem to moc nejde (k tomu neposedná tříletá) a já pořád jen myslím na tu postel, jak bych si dáchla aspoň na tu hodinku. Kafe piju minimálně, je mi po něm těžko, energy drinky nepiju a kojím, takže nic 😀. Tetičky a babičky na procházky nemůžu využívat pořád...jsem chodící zombík 😕

Chci spát 😀 😀 😀

ma_jo
15. pro 2015

@veeeraf mě na únavu vždycky dost pomohl mladý ječmen. Je navíc dost zdravý 🙂
A taky bych se zkusila domluvit s partnerem na nějakém režimu, aby ses mohla taky vyspat...

brokovich
15. pro 2015

Není to originální, ale snažím se okamžité padnout do pelechu, když přes den usne malej. 😀

konidana
15. pro 2015

@veeeraf Jé spřízněná duše.... já se prostě peru... mám to stejně jako ty (ani to kafe nepiju) - ideálně 8 h spánku a k tomu potřebuji na spaní úplný klid a ticho. Bohužel dcerce stačí snad od roka a půl jen 9h spánku a synáček je sova, takže jak ho brzy budím do školky, tak tam tvrdě spí 2h(usíná mezi prvními) a večer neusne před 22.. V týdnu nemám sama pro sebe ani minutu. Když to jde chodím spát rovnou s dětmi, někdy potřebuji něco udělat nebo jen prostě relaxovat a to jsem pak další den nepoužitelná.... Vždy se těším na další období - "za rok to bude lepší" ... teď se upínám k tomu, že kluk už snad půjde do školy a tak nebude tolik ponocovat... Poku dmáš tetičky a babičky , tak využívej, co to jde!

naho31
16. pro 2015

Já jsem si koupila magnesium a ten ječmen je podle mě ještě lepší. Jsem single mom a tak slovo klidný spánek a odpočinek téměř neznám. Chodím spát i po O. 🙂

zazana81
16. pro 2015

Já jak ráno vstaneme, tak luxuju - ale ne byt, ale ledničku. Mám štěstí, že nepřibírám, takže co najdu , to spasu a tím doplním energii, kterou nemůžu nabrat při spánku. A večer, jak zalehnou děti, jdu taky, což moc neprospívá vztahu s mužem, ale musím teď hlavně přežít.

topinambur
17. pro 2015

Ahoj, já jsem také spáč :D. Snažím se sem tam spát když spí malý 🙂. Ale většinou to ani nejde, protože je plno věcí, co musím udělat - vařit, žehlit apod. :D. Já jsem si taky koupila magnesium. Navíc se snažím jíst co nejlépe, abych měla potřebné živiny 🙂. Hodně ovoce a zeleniny. Opravdu to je taky znát 🙂. Člověk se pak cítí mnohem lépe. A taky co to jde, chodit na procházky, čerstvý vzduch mě tak nějak probere a dodá energii 🙂

evaamy
17. pro 2015

Prý 20 minut meditace vydá za 3 hodiny spánku..🙂

michaela_2
17. pro 2015

@veeeraf Máme děti 22 měsíců od sebe a syn, byl od narození velký nespavec. Zaručený trik bohužel nemám, ty první měsíce se musí vydržet a přežít se zachovalým fyzickým i duševním zdravím 😀 .
Využívej babičky i tetičky co to jde, pokud je máte a jsou s dětmi rády, využij toho 😉 alespoň pro dcerku. Já Adrianku také posílala často na různé výlety s někým, a to jí ještě nebyly ani dva roky, ale syn pořád plakal zezačátku a vzhledem k počasí venku, v listopadu, jsme museli být spíš doma, takže alespoň měla zpestření.
Pak také vykašlat se na ostatní věci, vánoční úklid a podobně, novorozenec + o trochu starší sourozenec tě plně vytíží a potřebují tě teď nejvíc 🙂.
No a kdyby joo bylo nejhůř, domluv se s manželem, ať třeba do půlnoci nebo do 1 do rána hlídá malého, přinese ti jej třeba jenom na kojení a ty si zalez do postele. My to takhle jednu dobu praktikovali, protože malý opravdu nespal déle jak dvě hodiny v kuse.
Držím palce, ať je brzy lépe!

zuzineckah
17. pro 2015

@veeeraf lehni a spi, kdy můžeš, to je jediná rada... Vyprdni se na i na úklid, v nejhorším si najmi hospodyni, která občas vygruntuje 😉 Spánek je důležitý, já jsem se nevyspala 2 roky, bylo to šílené. Ani babičky nemáme po ruce, nikoho. Nějak jsme se s manželem prostřídali a aspoň o víkendu jsem doháněla spánkový deficit. K tomu Magnetrans, ten mě držel při životě.

karlajasmine
17. pro 2015

Využívám babičky a teticky, a manžela..jinou radu nemám ☹

malibu77
17. pro 2015

Tak to mame stejny problem.Uz potadne nevim co je kvalitni spanek a spat v kuse.A ne mit to rozkouskovane ☹ zadnou radu nemam jen vydrzet nez jim to prejde.Nemam tu nikoho kdo by mi pomahal ☹