Všechny zdravím a chtěla bych se zeptat, jak řešíte nočník/odplenkování
Respektive malá už je doma bez plenky, dokonce i po obědě spí bez plenky. Na čůrání/kakani se ptám a někdy si i řekne sama. Samozřejmě pár nehod, kdyz je zakoukaná. Co mě ale překvapuje, tak když řeknu vydrž, tak fakt vydrží...jakože chvilku, než donesu nočník, když je jinde třeba...
A teď:
Jak a kdy jste se odhodlali a nedali planku na ven ( já jsem si teď říkala, že na zimu jí tim nebudu stresovat, ale abych nezastavila postup? 🤔
Kdy jste se odhodlali třeba do autosedačky bez plenky 😅. A jak se v tomhle případě postupuje. Nemyslím hned na 4hodinovou jízdu, jenže někdy blbých 20 minut ve špatnou dobu...že...
Tak bych ocenila nějaké rady, triky, typy a zkušenosti.
Díky 🙂
@petradt1986
igelit do postele fakt ne,nedycha.lepsi je nepromokavy chranic postele
@elis101 když jsme jeli do města, tak jsem jí třeba pro jistotu tu plínku dala a pak hned sundala, jak jsme přijeli domů. Kolem baráku jsem se odvážila celkem brzy 🙂.. no a do auta jsem zkraje pod ní dávala přebalovací podložku.. paradoxně starší byla bez plen na zimu (já to tak úplně neplánovala,ale když chtěla, tak jsem ji o jaru napovídala a koupila pro jistotu ještě jedny oteplováky,no 😂)
Syn je doma bez plenky, má akorát na noc a na ven, já se bojím, že si pocura zateplené kalhoty, tak mu plinku ven zatím necham 🙂 až bude teplo, tak to bude jedno, to kdyžtak vezmu náhradní kalhoty. Ale je bez plinky chvilku, je to sotva pár dní co mu to seplo a začal sám vyžadovat nočník.
@zelenaesmolda mám nepromokaviu podložku na posteli a když jde spinkat po obědě mám pod ní rovnou jenorázovku...nějak to tak jednou vyšlo a tak jsem to nechala...nehoda přinodpoledním spaní ještě nebyla...ale právě se mi nechce řešit, že jí budu v zime někde vystrkovat prdku chuděře, nebo ještě hůř, že se počůrá a bude to studené...ale tím, že je do teplých časů právě daleko, přemýšlela jsem, jestli tím něco nezkazím. Když bude doma bez plenky a venku v plence...aby to pak v létě šlo...
Jakmile jsem malé vzala plenku na den, tak se vším všudy. Že začátku jsem dala do autosedačky a kočárku nepromokavou podložku a s sebou tahala náhradní oblečení. Přišlo mi zbytečné ji mást že doma je bez plenky a venku s, když to chápala.
Ahoj, dcera, 2 roky, teď tak půl roku bez pleny přes den. Ze začátku se stávaly nehody často-buď jsem převlékala několikrát za den doma, nebo počurala autosedačku, dědu v kavárně atd. Teď když někam jdeme, tak se buď vyčůrá doma, nebo když odmítá, tak někde venku. Čím víc jí otravuju s dotazy na čůrání, tím je někdy vzteklejší a zatvrzelejší a na nočník nejde. Čůrání už zadržet dokáže, takže i svléknout stihnu a nehody jsou výjimečné. Musela k tomu "dorůst", i když mi přijde, že zatím pořád nerozlišuje nutkání malá/velká. Na noc pleny má, a často jsou ráno suché, teď je nachlazená, tak se moc nedaří. Jinak dcera byla cca od 3m v latkových plenkách, ale to nevím, jestli na odnaučení mohlo mít vliv.
Jo a jinak všude na delší pobyt venku z dosahu našeho domu si dcera nosí v batůžku náhradní oblečení. Pití neomezuji, v době nachlazení a suchého vzduchu z topení v autě/doma to myslím ani není dobré. A když se počůrá v zimě do oteplovaček, první zima bez pleny, tak holt musíme domů dřív. 😉 Okolí ze začátku tlačilo, když byly nehody, ať jí plenu vrátím, ale někde jsem četla, že jsou děcka pak zmatená, proč teď bez pleny a najednou zase s ní, takže jsem už nevrátila. Oni to pochopí rychle. Jako když mi jednou slezla z pohovky a vyčůrala se vedle a pak to přišla nahlásit, abych to uklidila.😂
@lenatko91 tak jsem to rozcisla a vzala male plenku tak jako vy. Snazim se, aby se pred kratkym vyletem opravdu vycurala a planuju se ted nikde nezdrzovat dele nez hodinku a idealne vyrazet po vycurani. Jistim se take podlozkami...zatim to vypada na uplnou pohodicku, ale doma je to horsi. Uz nevim ☹... kolikrat si sama rekne a dojde ( casto ma ,,cvrnknuto" e to je snad pri treninku normalni?).ted se snazim ji i posilat, hlavne pred jidlem...protoze mi zacala curat do sedacky a od jidla ji nedostanu. Jenomze ne vzdycky to vyjde, kdyz proste nechce na nocnik, prece ji tam nebudu privazovat, protoze jinak s tim evidentne problem nema. Jenže pak se vycura v sedacce, nebo si i dojde pred, ale pak dlouho ji a zas....od jidla nechce za zadnou cenu i kdyz vysvetluji, ze si to pak muze dojist...uz nevim ☹((((
Tak ja to nechavala vzdy na teplejsi mesice. Kdyby byla venku nehoda, tak at neprostydne. V zimě doma pořád bez plenek.
Kdyz jsem vedela, ze se nekam jede. Tak sli na nocnik pred tim. A v aute zadne piti(kdyz to nebyly dve hodiny). A kdyz nahodou, tak se zastavilo a sli jsme dat curat. Kdyby nahodou dej do autosedacky igelit. Tak stejne jsem to mela i v posteli u deti. Pod prosteradlem. Kdyby byla nehoda v noci. Obe deti byly do dvou let bez plenek.