Jak rychle roste noha?

5. led 2022

Ahoj kočky, dcera Sofinka má 14 měsíců a koukám na jarní boty (celoroční) teď má 13 cm, tak se chci optat jak rychle ji vyroste noha? Zda ji vzít 22 které jsou 13,5 a nebo ještě větší.. teď je mají zrovna v akci.

Děkuji Klára

hojda
5. led 2022

Počkat na jaro a kupovat dle toho, jak bude noha velká, fakt se to špatně odhaduje a potřebuje mít správnou velikost.

vitezove
5. led 2022

bohužel je lepší počkat no :(. Četla jsem, že noha má růst asi milimetr za měsíc? Ale je to blbost. Naše dítě má třeba měsíc stejnou velikost a pak během dvou dnů šup a noha vyskočí třeba o 2 cm. Prostě ze dne na den je jí bota malá.

mamikry
5. led 2022

Pockala bych, jak poroste nozka. U nas to bylo taky skokove. Vetinou teda o cislo, nikdy ne vic, takze pokud chces mermomoci koupit ted, rekla bych, ze bohate staci tech 13,5 cm. Kazde ditko je ale jine a roste jinak.

autor
6. led 2022

Děkuji holky 🙂

leilinka1234
6. led 2022

Tak už jen proto, že dítě má mít v botičce nadměrek, 13,5 cm je bota už teď malá.

martiniquest
6. led 2022

13,5 cm uz je mala ted, v bote musi byt nadmerek kolem 8-12 mm dle vyzralosti chodce. Koupila bych velikost 24, kterou bud vynosi na jare nebo pozdeji.

martiniquest
6. led 2022

@vitezove noha vyroste naraz o 2 cm? 😆 Promin, ale to je solidni blbost. O pul cm ano, ale 2 cm je zhruba celorocni prirustek v zacatcich rustu.

malenka3
6. led 2022

Už teď bych jí takové boty nekoupila, měla by je na pár dnů.. počkej na poslední chvíli, noha má tendenci růst skokově (ale o 2 cm fakt ne 😁, to jsou 2 až tři velikosti boty). Pro začínajícího chodce nadměrek do 1 cm.

jiss
6. led 2022

Koupit až na jaře a pořádně změřit, klidně tenisky (levnější než celoroční) a počítat s tím, že padnou jen krátce. Já jsem kupovala synovi v dubnu (15 měsíců) 21, v srpnu jsem letěla pro 23, v listopadu 25 zimní, takže nejpozději na jaro počítám s novými a děsím se, že budu muset koupit ještě druhé zimní.

malinkaelinka
6. led 2022

U nás je to strašně nárazové. Dvouletacce jsme na jaře koupili celorocky, na začátku září ji byly, noha poporostla sotva o pár mm. Za mesic najednou boty úplně malé, noha o cm větší. Dopředu bych nic nekupovala, bota může být velká nebo už bude malý nadmerek a za pár týdnů budeš kupovat zase a neusetris nic.

syslounek
6. led 2022

V říjnu jsem dvouleťákovi kupoval zimní boty, protože celoroční měl prošoupané. Zkoušeli jsme je přímo v obchodě, nadměrek takovýto, že prodavačka šla zkoušet i menší botu, za dva měsíce mu byly malé. Přitom od předloňského listopadu měl pořád stejnou velikost.

zelenaesmolda
6. led 2022

@syslounek
kupovala jsem loni stjene stare dceri pred Vanocema,v unoru je mela male.

andelka
6. led 2022

Jarní bych kupovala až to bude opravdu aktuální. Dopředu takovému prckovi ne, nožka rychle roste a mění se. Jestli má teď nožku 13cm, tak současné boty by měly mít prostor 13,8-14cm, takže ty co máš vyhlédnuté na jaro by byly malé už teď. Případně, pokud myslíš, že budou sedět tvarově, tak vzít větší. Já takhle kupovala dopředu, protože zrovna byly, a už jsem měla zkušenost z dřívějška, že by měly sedět. Na jaře byly ještě velké, ale hodily se v létě a na podzim.

autor
6. led 2022

Děkuji za názory. Nechám si to projít hlavou, buď až na Jaře tedy a nebo ji vezmu větší. 😉
Co se týče toho “volného místa” tak to já vůbec neřeším. Kupuji raději xx bot, samozřejmě ale zdravé (DD step, Froddo..) ale ty co ji sedí akorát nebo jsou o chlup větší než, aby měla takový kus místa. Ona v nich pak padá a chodí se ji opravdu blbě. Měly jsme takto dvoje boty a opravdu v tom plavala. Měla teda tu vůli jak píšete. Takže toto já nekupuji. Uvidím na tom Jaře 😉

vitezove
7. led 2022

Musí mít 1cm nadměrek. Pokud koupíš správné boty, tak se ani s nadměrkem nezakopává. Důležité je vědět, že když změříš nohu, tak prostě při běhu, chůzi, se nožička mění. Roztahuje na všechny směry. Takže pokud tam ten nadměrek není, tak jí bota může dost tlačit a deformovat nohu. Doporučuji zajít do nějakého odborného obchodu, kde ti vše vysvětlí a poradí.

vitezove
7. led 2022

@martiniquest no já nevím. Ale u nás to tak prostě bylo. Koupila jsem boty. 1cm nadměrek. Obula - měla tam viditelně ten 1 cm. Za 3 týdny se jí tam už ta noha prostě nevešla.

krisstina93
7. led 2022

Našim dětem skokově, klidně půl roku nic a pak během dvou měsíců o dvě čísla. Jarní bych brala až fakt na jaro, ve chvíli, kdy je bude nosit a u tak malého dítěte bych zašla do specializované prodejny, ať jí změří. Nejde jen o délku stélky, ale i šířku a výšku nártu, každé boty jsou jiné a první je dost důležité vybrat správně.

autor
7. led 2022

@krisstina93 Byla jsem, máme všechny boty DD step, sedí ji nejlépe. Chodí už od 10 měsíce, takže už nějakou zkušenost mam

malytlustyhroch
9. led 2022

@vitezove taky se nam to stalo, dokonce dvakrat. Myslim, ze mu proste vyrostla nejdriv do delky a pak se postupne zas zvedala nahoru do oblouku klenby, takze jednou se mu snad i trochu smrskla zpatky, koukala jsem na to jak puk.