Jak řešíte studenou podlahu s lezoucím dítětem?
Jak to řešíte se studenou podlahou a lezoucím dítětem? Koukala jsem na pěnové puzzle ale abych obložila celý obývaci pokoj tak to bych musela utratit majland.
@martina8383 presne tak, bud prioblect (puncochy, teplaky, backorky ci teple ponozky) nebo koupit koberec. my to zatim zvladli bez koberce, ale mozna jeste koupime.
Já mám pro holky tepláčky s laclem od české značky Wolf. Jsou úžasné, nepustí k tělíčku zimu od podlahy. Laclík chrání bříško a vzadu je taky, tak ani záda nejsou studená.
@martina8383
z puzzle beztak sleze 🙂 mám koberec, ale když chtěly, lezly si i po chidbě, kuchyni, kde já bosou nohou nešlápnu, jsme v přízemí. Oblíkala jsem je, triko, mikinka, tepláky..kupodivu i ted jsou obě nejraději bosé, babičky šílej, hned hledaj papučky (obvykle někde zabordelený), ale nohy mají teplý a nevadí jim to.
Zatim mame hotove jen prizemi, kde je vsude dlazba bez podlah.topeni. nejdriv sem mela puzzle 3baleni a stejne neslo daz vsude a u nas horsi udrzba. Nakonec sme tam co je nejvic koupili ten nejlevnejsi koberec, zbytek sem zahradila ohradou a kdyz tam vlezla na chvili tak sem to nijak neresila a pokud sem ji potrebovala mit delsi dobu v kuchyni vzala sem ji deku. Ted mam v planu na jare koberev vyhodit a udelat mensi hraci koutek s nejakym lepsim kobercem
starý přízemní dům a podlaha na betoně - malý je zvyklý 🙂 . má punčochy nebo tepláčky, body, slabší mikinu/triko a teplé ponožky (třeba i dvoje) - ruce má studené pořád, ale jinak vše teplý 🙂. Já koberec nedoporučuji kvůli údržbě i jiným věcem - byli jsem u mojí mamky a ta koberec má . malý spadnul (nic nového pod sluncem jak se staví padá pořád), ale sedřel si nos a to bylo pláče ☹
Já mám nějak pocit, že těm dětem to tolik nevadí. Mají body, tepláky, ponožky, občas lehkou mikinu a jsou ok. Ruce teda studený, ale to mají skoro vždy. A nastydlý z toho nebyli nikdy.
Ale koberec hodně ulehčuje psychomotorický vývoj, neklouže to na něm, takže děti dřív začínají lézt po čtyřech.
@martina8383 já to u první řešila tím pěnovým puzzlem. V té době jsem bydleli mimo ČR, víc než na 17 stupňů jsem to v zimě nevytopial, všude jenom dlažba a obří prostory. Takže jsem do obýváku koupila puzzle, celkově asi 25m, cenu jsem radši neřešila. Ale bylo to super (hodně jsme si zvykle ležet s dětma na zemi a hrát si, bylo to teplé i měkké), část jsem pak použila i u druhé a doteď je používám venku jako podklad pod bazén, takže se mi zaplatily několikrát.
My máme také starý přízemní dům a všude dlažbu...taky jsme ho zvykli :D! Dávám teď jak je hodně zima punčochy a tepláčky + fusekle nebo capáčky. Nemocný nebyl ani jednou. Jen v říjnu rýmička na pár dní. Za mě v pohodě bez nějakých větších opatření. Pěnový koberec má metr na metr, s pár hračkami 🙂 (stejně trajdá všude jinde). A.
@blondynka400 to je dobrý nápad s tím dát puzzle pak pod bazén! Každý rok to řešíme co tam dát. Dík za radu. Jinak já objednala z bazaru puzzle a za pár kaček obložím půl obýváku. U nás právě rýma už proběhla i s kašlem a to jí oblékám 2 vrstvy☹ Asi je hold choulostivější po taťkovi. Já furt v tričku 😉
Více ho oblecu. Pod tepláky dávám ještě punčochy protože bydlíme ve starém domě a od zeme je fakt zima. A máme plovoucí podlahu.
Víc oblékáme. Máme doma plovoucí podlahy, ale bydlíme v paneláku, takže nejsou až tak studené, ale i tak je zkrátka trochu víc oblečený, když je zima 🙂

máš dvě možnosti, buď dát ohrádku a vystlat podložkou jen tu a nebo dítko pořádně přiobléknout 😉