Jak řešíte spaní s hodně budivými a cestovacími dětmi?

cherie24
27. říj 2022

Jak řešíte spaní s dětmi, které se v noci pořád budí a hodně se vrtí, kutálí, plazí? Nemá někdo typ? Malá mi dneska spadla nad ránem z postele, takže nervy na pochodu, jestli bude všechno v pořádku. Už jsem ji ale několikrát chytala za 5 minut 12, dneska mě bohužel vzbudila až rána a pláč. 😞
Máme z jedné strany zábranu, dost často spíme tak, že je zábrana, starší, já, mladší a partner, jenže ten vstává do práce dříve, takže nad ránem prostě vznikne ta nehlídaná strana. Ony ale obě jsou schopné se otočit a doplazit se v polo spánku mezi nohy a tam skočit šipku. 🤦 Zároveň jsou obě hodně budivé, vstávám k nim běžně 10x za noc, někdy i víckrát, proto jsou obě většinou v ložnici. Jak řešíte spaní s nespavci vy? 🙄

nita1984
27. říj 2022

Pořídili jsem matraci 200x200 a máme ji na zemi. A je klid.

majaveja
27. říj 2022

Taky jsme s dětmi spali na matracich na zemi 🙂

palja
27. říj 2022

@cherie24 já spím s holkama v dětském pokoji na matraci. Starší spíš ve své posteli a malá 11 měsíců se mnou na matraci. V postýlce spát nechce. Ta matrace není vysoká, ale i tak jí mám obskladanou dekama. Už se mi několikrát stalo, že se v noci ve tmě vzbudila a pelášila po čtyřech pryč 😄😄 no když je na zemi, tak nemůže spadnout.

9radka9
27. říj 2022

@cherie24 nejdřív jsme spali na zemi, to mi pak přestalo vyhovovat, takže máme Japonskou postel z benlemi hodně nízkou

jjasmina
27. říj 2022

Nám když partner odešel do práce, takba svou stranu vratvil periny a dal i na zem.

vikinkav
27. říj 2022

My mame nizkou postel z palet, na zemi koberec. Malej mi leze jak silenej, pada hlavne dolu u nohou, kde to nikdo neuhlida, nastesti z male vysky

vall85
31. říj 2022

Jsem ráda, že v tom nejsem sama. Synáček ze začátku spí v postýlce. Až se mu tam přestane líbit jdeme do obýváku. Na zemi máme matraci. Starší syn spí u sebe v pokojíku.
Holky, co na to říká Váš manžel, že spí dítko s Vámi a že si Vás takhle "ochočilo"? Můj z toho moc nadšený není.

holkaokomodra
31. říj 2022

@cherie24 my meli zabradli kolem cele postele a ted uz mame jen mezi postylkou a posteli monkey mum takze uspim ve ave pritomnosti a ciperu zavru u nej... no ale do roka spal s nami a presne jak pises 10x za noc klasika, ale ono cestuje kazdy dite, u nas pomohli tri noci, kdy jsme mu dali jasne najevo ze k nam nepujde a od te doby spi od 7 vecer do pul seste rano v pohodě, jian kamoska ma monkey mum podel cely postele

cherie24
autor
31. říj 2022

@vall85 tak můj už je zvyklý od první, ta byla ještě horší, tak neříká vůbec nic. 😀 Ale zajímavé je, že u první, asi jak na to nebyl zvyklý, tak se vždy vzbudil při nočním budíčku, pak nemohl usnout a když už zabral, tak zas spustila dcera znova. 😬Tenkrát jsme si museli rozdělit ložnice, byl v práci úplně nepoužitelný a několikrát se málem zranil 🙈 tak jsme usoudili, že takto to asi nepůjde... Musí být v práci opravdu soustředěný a opatrný, tak jsem se odstěhovala s dcerou do dětského pokoje. A teď postupem času a s příchodem druhé prostě spí. V posteli narvané obě děti a on je ještě ráno překvapený, že v noci brečely. Nechápu. Buď předstírá, že je neslyší, aby se ho to netýkalo 😄nebo tím potvrzuje, že zvyknout se dá opravdu na všechno. 😀

geonisa
1. lis 2022

A co zkusit nějakou změnu v spánku ? Když jsem měla syna ten spal docela . Někdy jen vyspulil zadek a přetočil se a spal . U dcery to bylo horší . Cestovala po posteli , přelízala nás nebo si klidně stoupla . Pak jednou měla hrozny zánět průdušek a my jsme spali s otevřeným oknem v chladný v ložnici . Spala krásně , jak se vyléčila . Zase jsme spali klasicky . A zase začala cestovat a budit se. Tak jsme zase zkusili otevřít okno . A zase se ji lip spalo. Už tak spime běžně .