Jak prodloužit intervalu nočního krmení UM?

lendy01
22. říj 2018

Ahoj, můj 5 měsíční syn se v noci pořád budí a má hlad. Snažila jsem se mu dát větší dávku um (220ml) ale nevypije to. Vipije tak 90ml a zbytek nechá a vydrží max. 2 hodiny. Zkoušela jsem mu nechat tři hodiny mezeru (akorat strašně vřískal a stejně vypil ani ne 120 ml a za dvě hodiny se vzbudil zas). Paní doktorka rekla, že už mu jen um nestačí. Ted dáváme v poledne zeleninový příkrm a večer před spaním rýžovou kaši nemlecnou ( mléčnou nám zvraci). Pořadí prosím nekdo

leniczka23
22. říj 2018

@lendy01 ja bych to otocila..kasi nedavat na noc..je to.plny sacharidu tudiz energie a ta na nic neni potreba. Davala bych polevku nebo tu zeleninu na noc a jeste at se klidne dotapne tim um pred spanim. Jinak beporadim, kdyz si zkousela vydrzet a stejne se budil tak.nezbyva nez vydrzet.

soleilll
22. říj 2018

@lendy01 Já jsem na noc zahušťovala UM, aby dítě vydrželo déle spát. Ale mám žrouty, takže nebyl žádný problém s trávením. To mléko stačilo zahustit jen tak, aby se pořád dalo dobře sát přes savičku, klidně krupičkou - rýžovou nebo kukuřičnou.

kittyy17
22. říj 2018

Jinou značku kaše, určitě mléčnou, nebo speciální mléko na dobrou noc. A trpělivost, do 15ti se to spraví 😉

lendy01
autor
22. říj 2018

@kittyy17 měli jsme Hami mléčnou rýžovou kaši a tu nám zvracel proudem, tak dětská doktorka řekla že koupit nemlecnou kaši a přidat tam to mlíko co pije - HiPP pro comfort. Míval Nutrilon - po tom spal krásne, ale měl strašný koliky, tak nám řekla ať dáváme tohle a koliky už nema, ale přijde mi že má po něm pořád hlad

drakenn
22. říj 2018

Vydržet, krmit jak dítě potřebuje. Však se to věkem upraví..

kaja2016
22. říj 2018

@lendy01 Hele a neni tam alergie na mleko obecne? Mozna proto nemuze vic vypit, boli ho treba brisko, ja nevim spekuluju. Dcerka alergii prave mela. Projevovalo se to exemem a bolestmi briska, ale to bylo to obdobi, kdy ma prdiky skoro kazde dite. Zkuste Alergy Care tusim od Nestle, normalne se da koupit v lekarne, ale neni sladky, tak mozna mu nebude chutnat...Ale zkusila bych to. Moje zkusenost s pediatry je, ze alergii na mleko moc neresi, protoze jim to zatezuje rozpocet. Ten Alergy Care je totiz nasledne na predpis, ale jak rikam, da se koupit i v lekarne, cenove to vychazi stejne jako Hipp, Nutrilon, lahvicka je mensi, ale je tam mensi davkovani. Dceri exem zmizel po 5ti dnech a prestala mit i ty problem s briskem. Bylo ji tusim dva tri mesice, kdyz jsme to resili.

kaja2016
22. říj 2018

jeste poznamka. Kdyztak to muzes docasne osladit fruktozou a postupne cukr ubirat...Ale dcera treba mela radsi tak nesladka mleka, na sladka si nikdy nezvykla....Jo a jinak chapu, delat UM co dve hodiny, to je na chocholouska, to kojici matka nikdy nepochopi🙂

kittyy17
22. říj 2018

@lendy01 zkus kaši Sunarek na dobrou noc, vyrostli na ni oba kluci, a dá se sehnat v akci za rozumnou cenu. Nebo babylove od dm...

lendy01
autor
22. říj 2018

@kaja2016 Špatně tráví ten mléčný tuk, proto s tým přeslazených Nutrilonem měl bolesti, ale když byl zrovna v pohodě tak se s ním vzbudil za celou noc dvakrát. S tímhle mlékem bolesti žádné nemá ( to mléko je bez chuti, ale celkem mu chutná), jen hrozně prdí ( ale to asi nebude jen mlíkem). On je spíš líný, usne mi u toho, ale za chvíli chce zase. To mléko je lehké, proto ho snadno stráví, ale má zase brzo hlad. A do toho se ještě budí že ho svědí pusa

lendy01
autor
22. říj 2018

@kittyy17 A je ta kaše nemlecna? Z mléčné je mu blbe

lendy01
autor
22. říj 2018

A od kdy si vám dítě začlo držet samo láhev s mlickem?

hannasweet
22. říj 2018

@lendy01 Hele pokud vám nutrilon v tomhle směru vyhovoval více, co zkusit jinou řadu? Nutrilonu je strašně, my dáváme profutur, přidáváme espumisan a jsme strašně v pohodě, v noci spíme tak těch 6 hodin shruba.

kaja2016
22. říj 2018

@lendy01 Oni i ty prdiky muzou znamenat spatne snaseni. Nevim, tezko rict. Informaci jsem predala🙂

kittyy17
22. říj 2018

@lendy01 dělají i nemlecnou, a dala bych mu tam víc odmerek mlíka, aspoň jednu navíc

lendy01
autor
22. říj 2018

@kittyy17 Jo to zkusím. Diky

zrzeckas
24. říj 2018

Ja male davala na noc kasi, UM ji take nestacilo ale nevypila vic, nez svou davku. Po kasi krasne spala. Take jsem davala nemlecnou, mlecna ji nepasovala (blinkala) a jedna dokonce nechutnala.

zrzeckas
24. říj 2018

Jeste dodam, ze jsem kupovala kasi mysky krupicky, male chutnala nejvic a je nevarena, takze krasne smychatelna s UM.... Jine kase jedla, ale tato vedla na cele care, nektere si dala dvakrat a uz ji nechtela a tuto pokazde spapala.

aja55
24. říj 2018

Mám doma něco podobné večer dávám vločky s kaši a stejně se mi to nepomohlo. Jde spát v 8 a v 11 už ho musím kojit a pak to mám jak hodinový budík až do 6. Proto je dobré si odpoledne s ním lehnout. Už se těším až se vyspím v kuse celou noc

alvapcz
31. říj 2018

Ahojte, mám doma 10mesicni holčičku a budí se mi různě v noci. Někdy vydrží jen tři hodiny nekdy5.. Nevadi to ze se budí ještě tak casto i trikrat?

zelenaesmolda
31. říj 2018

Ja teda mam 6m dite,mame nutrilon profutura a spi krasne v noci.Vecer nekdy usne v pet,nekdy v 7.Pokud ji vecer moc brzo tak ji jeste dam mliko nez jdu spat ja a vzbdudi se pak kolem 5-6 rano.
Vcera jsem dala kasi vecer a pak uz jsem mliko nedavala ale vzbudila se uz kolem 2rano,mela hlad nebo spis asi zizen.
Ono je mozne,ze mimco ma reflux a to ho budi protoze krome ublinkavani je projevem refluxu taky paleni zahy.Mala mela reflux a pomohlo nam snizit davku,doktorka rikala,ze to treba vypije ale precpava se a pak ma reflux.
Alergie na laktozu nebo mlecne bilkoviny to asi nebude,to by vyvadel i ve dne nebo by mel prujmy.
Ja si dala omylem caj s mlikem asi dva tydny zpatky odpoledne v cajovne a blbe mi bylo az do rana :D