Ahoj, můj 5 měsíční syn se v noci pořád budí a má hlad. Snažila jsem se mu dát větší dávku um (220ml) ale nevypije to. Vipije tak 90ml a zbytek nechá a vydrží max. 2 hodiny. Zkoušela jsem mu nechat tři hodiny mezeru (akorat strašně vřískal a stejně vypil ani ne 120 ml a za dvě hodiny se vzbudil zas). Paní doktorka rekla, že už mu jen um nestačí. Ted dáváme v poledne zeleninový příkrm a večer před spaním rýžovou kaši nemlecnou ( mléčnou nám zvraci). Pořadí prosím nekdo
Jinou značku kaše, určitě mléčnou, nebo speciální mléko na dobrou noc. A trpělivost, do 15ti se to spraví 😉
@kittyy17 měli jsme Hami mléčnou rýžovou kaši a tu nám zvracel proudem, tak dětská doktorka řekla že koupit nemlecnou kaši a přidat tam to mlíko co pije - HiPP pro comfort. Míval Nutrilon - po tom spal krásne, ale měl strašný koliky, tak nám řekla ať dáváme tohle a koliky už nema, ale přijde mi že má po něm pořád hlad
Vydržet, krmit jak dítě potřebuje. Však se to věkem upraví..
@lendy01 Hele a neni tam alergie na mleko obecne? Mozna proto nemuze vic vypit, boli ho treba brisko, ja nevim spekuluju. Dcerka alergii prave mela. Projevovalo se to exemem a bolestmi briska, ale to bylo to obdobi, kdy ma prdiky skoro kazde dite. Zkuste Alergy Care tusim od Nestle, normalne se da koupit v lekarne, ale neni sladky, tak mozna mu nebude chutnat...Ale zkusila bych to. Moje zkusenost s pediatry je, ze alergii na mleko moc neresi, protoze jim to zatezuje rozpocet. Ten Alergy Care je totiz nasledne na predpis, ale jak rikam, da se koupit i v lekarne, cenove to vychazi stejne jako Hipp, Nutrilon, lahvicka je mensi, ale je tam mensi davkovani. Dceri exem zmizel po 5ti dnech a prestala mit i ty problem s briskem. Bylo ji tusim dva tri mesice, kdyz jsme to resili.
jeste poznamka. Kdyztak to muzes docasne osladit fruktozou a postupne cukr ubirat...Ale dcera treba mela radsi tak nesladka mleka, na sladka si nikdy nezvykla....Jo a jinak chapu, delat UM co dve hodiny, to je na chocholouska, to kojici matka nikdy nepochopi🙂
@kaja2016 Špatně tráví ten mléčný tuk, proto s tým přeslazených Nutrilonem měl bolesti, ale když byl zrovna v pohodě tak se s ním vzbudil za celou noc dvakrát. S tímhle mlékem bolesti žádné nemá ( to mléko je bez chuti, ale celkem mu chutná), jen hrozně prdí ( ale to asi nebude jen mlíkem). On je spíš líný, usne mi u toho, ale za chvíli chce zase. To mléko je lehké, proto ho snadno stráví, ale má zase brzo hlad. A do toho se ještě budí že ho svědí pusa
A od kdy si vám dítě začlo držet samo láhev s mlickem?
@lendy01 Hele pokud vám nutrilon v tomhle směru vyhovoval více, co zkusit jinou řadu? Nutrilonu je strašně, my dáváme profutur, přidáváme espumisan a jsme strašně v pohodě, v noci spíme tak těch 6 hodin shruba.
Ja male davala na noc kasi, UM ji take nestacilo ale nevypila vic, nez svou davku. Po kasi krasne spala. Take jsem davala nemlecnou, mlecna ji nepasovala (blinkala) a jedna dokonce nechutnala.
Jeste dodam, ze jsem kupovala kasi mysky krupicky, male chutnala nejvic a je nevarena, takze krasne smychatelna s UM.... Jine kase jedla, ale tato vedla na cele care, nektere si dala dvakrat a uz ji nechtela a tuto pokazde spapala.
Mám doma něco podobné večer dávám vločky s kaši a stejně se mi to nepomohlo. Jde spát v 8 a v 11 už ho musím kojit a pak to mám jak hodinový budík až do 6. Proto je dobré si odpoledne s ním lehnout. Už se těším až se vyspím v kuse celou noc
Ahojte, mám doma 10mesicni holčičku a budí se mi různě v noci. Někdy vydrží jen tři hodiny nekdy5.. Nevadi to ze se budí ještě tak casto i trikrat?
Ja teda mam 6m dite,mame nutrilon profutura a spi krasne v noci.Vecer nekdy usne v pet,nekdy v 7.Pokud ji vecer moc brzo tak ji jeste dam mliko nez jdu spat ja a vzbdudi se pak kolem 5-6 rano.
Vcera jsem dala kasi vecer a pak uz jsem mliko nedavala ale vzbudila se uz kolem 2rano,mela hlad nebo spis asi zizen.
Ono je mozne,ze mimco ma reflux a to ho budi protoze krome ublinkavani je projevem refluxu taky paleni zahy.Mala mela reflux a pomohlo nam snizit davku,doktorka rikala,ze to treba vypije ale precpava se a pak ma reflux.
Alergie na laktozu nebo mlecne bilkoviny to asi nebude,to by vyvadel i ve dne nebo by mel prujmy.
Ja si dala omylem caj s mlikem asi dva tydny zpatky odpoledne v cajovne a blbe mi bylo az do rana :D
@lendy01 ja bych to otocila..kasi nedavat na noc..je to.plny sacharidu tudiz energie a ta na nic neni potreba. Davala bych polevku nebo tu zeleninu na noc a jeste at se klidne dotapne tim um pred spanim. Jinak beporadim, kdyz si zkousela vydrzet a stejne se budil tak.nezbyva nez vydrzet.