Ahoj, chci se zeptat asi do dvou měsíců mi syn usinal po krmeni 19-20 hodina spal tak do 2-3 a potom až do rána 8-9. Teď ve třetím měsíci se budí vždy po třech hodinách. Odsávám takže i to mi zasebere čas a než potom vše umyju a sama zaberu je hodina pryč, ve 4 ráno se mi vzbudí už neusne už jsem z toho docela unavena a syn je prozměnu z těchto nočních vstavani hodně protivný. Jen mě zarazí proč taková změna, spurt to nebude ve dne ji stále stejně. Do UM jit nechci mléka mám jak pro celou porodinici.
Přesně dala bych ho k prsu a zdrimla si já to tak v noci praktikovala
Asi neporadím a ani tě moc nepotěším. Dcera mi do třech měsíců spala celou noc (usnula v 8, vstávala v 6). Přes den jsem kojila po 2h. Po třetím měsíci se začala budit po třech hodinách a teď skoro v sedmi měsících je schopná vstávat po 3/4 hodině 😨 Jako je super, že chodí spát večer v 18:00, ale taky kolikrát je do půlnoci vzhůru i 5x..zbytek noci pak dá alespoň po dvou hodinách...
Zkoušela jsem víc oblékat a přikrývat (v ložnici máme chladno), večer dávat příkrmy, častěji přebalovat, atd a nic. Jediné co pomůže, vzít si ji k sobě do postele, pak spí klidněji. Jenže v posteli už máme syna (3r), který tam skončil z úplně těch samých důvodu, takže se o dceru dost bojím aby ji nezalehl, neuhodil apod...musím ji po usnutí vracet zpět do postýlky.
No, jsem zvědavá kdy se konečně zas vyspím 😂
Doporučila bych neodsávat, normálně kojit. Kolem toho třetího měsíce je to častější buzení normál. Může to být i ten spurt, můžou to být zuby, může to být zpracovávání zážitků.
Do cca 3-4 měsíce je potřeba spánku čistě fyziologická, od té doby do toho promlouvají už další aspekty, je tedy zcela normální, to co popisujete...
Jinak UM rozhodně nedávej. Kojení je nej. A přímo k otázce - podle mě s tím nenaděláš nic, protože je to u kojence naprosto přirozené a normální.
Muzete prochazet spankovou regresi. Ta prvni klidne
muze zacit kolem 3 mesicu. Ja mam v telefonu aplikaci, ktera se imenuje wonder weeks - popisuje vselijake mozne faze a vyvoj miminka, ktery muze souviset se spankem. My take praktikovali tzv. Dream feed - nakrmis mimco 2-3 hodiny po jeho ulozeni ke spanku. Tim jim prodlouzis dobu, kdy muzou byt bez jidla. Mimco je v polospanku a je to opravdu rychle. Ale ne u vsech deti to funguje a mimca se ne vzdy budi hladem.
Jinak s odstrikavanim...kojit a po kojeni odstrikavat je dobre na zacatku, aby sis poradne ustanovila “zasoby”, ale pozdeji je idealni mit tak akorat. Predpokladam, ze odstrikavat v noci, protoze te boli prsa? Ja take odstrikavam, ale syn spi 11 hodin. Pak jeste tak jednou pres den, Kdyz chci nekam jit.
@hanka_12345 @fouskovi @olga_ Syn se nechytne prso odmítá LP to s námi vzdali, takže odsavam a odsávat budu než abych dávala UM a myslím si ze dělám dost, každopádně na to jsem se vůbec neptala...
@alexovka No tak to je skoro jako přes kopírák 😀 také mi přes den pije po 2h někdy 2,5h ale někdy i po 1h vypije sice málo což jsem se děsila jak nebude pribirat a že mi po tom právě blbne s tím spaním a on přibral za měsíc ještě více než by měl. 😀 Jinak s námi v posteli spi tak snad to nebude ještě horší by mě asi kleplo. 🤦♀️
@mariegroth Krmeni po uložení po 3 hodinách jsem delala vycházelo to v 10h pil mi ve spánku s tím problem nemáme každopádně se potom budil v 1 stejně jako když jsem dala v 7 a potom už nic tak se zase budil 1 takže tohle nic moc neřešilo jen byl rozdíl v tom kolik toho vypil.
Odsavam protože se mi neprisaje.
Dcera se mi začala víc budit po 1. očkování, do té doby spala nádherně... Nemůže to mít i u vás spojitost? Jinak mimo téma, vůbec bych nezatracovala vyzkoušet přiložení dítěte v tom rozespalém stavu v noci, měla jsem jedno dítě, které se mi také nepřisálo, krmila jsem ho první týdny stříkačkou odsátým mlékem a první pokus přiložení se zadařil právě v rozespalém stavu pozdě večer (pro mimčo v noci). Druhý den to samé, až se to naučil normálně, na druhé prso se mu to podařilo až po týdnu. Za vyzkoušení člověk nic nedá🙂
@zuzkasim Též jsem zkoušela a bez úspěchu, hysterický záchvat, rudnutí a zástava dechu. Radši budu odsávat a nevidím na tom nic špatného než trápit syna a sebe. Každopádně ockovany byl před třemi dny takže tady souvislost není.
Jasně, jen mě to s tím přiložením v polospánku napadlo, u nás zafungovalo, tak jsem psala naši zkušenost.
U nás to bylo podobné, od 3. měsíce častější buzeni.
Dcera celkově špatně spala, coz souviselo s jinymo problémy.
Trošku nám pomohl dudlicek, zavinovani. Ale jinak preckat. Kolem osmeho mesice jsme navic upravili denní spanek a v noci zacala spát delší intervaly.
A po dvou letech jsme se dočkali prospane celé noci. 😀
Vždyť se budí krásně! Co by za to jiné maminky daly, aby se dítko budilo po 3 hodinách. Nešlo by ho dát spát třeba o hoďku později, aby ráno spal do 5 aspoň? Jinak doporučuji kvalitnější LP, pokud to nějaká s vámi vzdá, už to je vizitka... Zkontrolovala uzdičku?
@luj89 Ano kontrolovali i po několika dnech se stále nedařilo, syn měl strašné hysteráky. I když ho dám později nebo u dříve stále se budí ve stejnou hodinu a ráno ve 4 je vzhůru a už neusne až je z toho podrážděný.
Muze se u kojeni vztekat, protoze je namahavejsi sat, nez to nechat samovolne stekat do pusinky z lahvicky.
Syn ma ted 4 mesice a taky se casteji budi. Od narozeni mi spal okolo 9 hodin kazdou noc bez vzbuzeni, ted se budi i co 3 hodiny, coz je na me silene, v noci vubec nevim, kde to jsem a co se deje 🙂 Dam prso a spime dal. Ja bych to nezvladla se v noci uplne probudit.
@puhelin Těžko rict nepil mi už v porodnici dostala jsem ho k sobě druhy den zhubnul půl kila domu jsme odcházeli s UM kazdopadne to asi s buzením nemá souvislost.
Co tak čtu asi je to buzení po třetím měsíci normální.
A kolikaty den mu dali dokrm?
Oni se casteji v noci budi, aby se ubezpecili, ze jsou s maminkou
@puhelin Třetí den v noci přes noc nabral 200g částečně jsem začala odsávat a čtvrtý den nás pousteli domů protože přibral.
U nas v porodnici pousti, kdyz jim do porodni vahy chybi az 10 %. Spousta holek mleko nema, ale dokrm se dava pro jistotou cevkou po prstu nebo panakovkou, aby vubec nepoznali, jak je to z lahvicky jednodussi. Kdybys treba tu cevku po prsu zkusila, spojil by si to s prsem a pak by v noci v polospanku prso nemusel odmitnout. Jasne, ze je jen na tobe, jestli by ti to vyhovovalo, ale urcite by to bylo snadnejsi a rano by jsi byla krasne vyspana a odpocata.
@puhelin Přes cevku to zkoušeli v porodnici chvíli pil ale vypil pouze z cevky z prsu nic a potom řev a k prsu ho už nikdo nedostal. Ono jde o to ze jakmile ho někdo k prsu přiblíží tak má záchvat takže zkouset mužů co chci ale ze všeho má záchvat.
Kontroloval nekdo kiss syndrom? Muze mit blokaci obratlu, ktera se prihodila pri porodu.
@puhelin Pediatricku to napadlo ale nemá. Zkoušela jsem i kojit ze syn ležel a já se nadklonila nad nej napadlo mě ze mu třeba vadí různé polohy i u toho mi hystericky ječel jen měl prso u pusy.
Taky jsem celou dobu jen odsávala (14m), bylo to pro nás lepší. Je super, že máš dostatek mlíka. Já to přes noc vyřešila tak, že jsem neodsávala a spala tak 22-6 hod (později se to posouvalo až na 22-9). Sice jsem ráno měla od mlíka celé břicho, ale aspoň jsem se vyspala. Ráno jsem pak odsála megadávku 😀 Můžeš na něj zkusit dudlík, to dceru víc uspalo, když už jsem rozhodla, že nebudeme hrotit prso a můžu ji tím dudlíkem klidně rozmazlit. Potom zkusit víc znehybnit (zavinovačka, pytel...), pak se tolik nevrtí a když jim nejde se pohnout, spí dál. Ale co mám zkušenosti od ostatních, opravdu bývá kolem 3m zlom a mohou se častěji budit. U nás to byla výjimka a stal se opak.
@daasqua Ze začátku mi také jednou spal od 9 snad do 5 a já s nim takže to byl taky pocuc naplnila jsem tři čtvrtlitrové lahve. 😀 Dudlik máme ale spis nezájem. Zavinutí jsem zkoušela ale nedá se to vystrčí ruce a nohy i třeba násilím a rozčiluje se u toho musí být to má po mě já jsem nenáviděla zavinování. 🤷♀️ Tak asi mám smůlu mě mamka říkala ze já jsem třeba od třetího měsíce spala jen od osmi do půlnoci a stačilo mi to.
No je to namahave sat, tak proto se vzteka. Netece to samo.
@puhelin On se ale nevzteká má spis záchvat a z prsa mi to samo popravdě teče když začne brecet hlady muže mít plnou pusu mlika ale jakmile je u prsa tak má záchvat a je konec, takže bych řekla ze je pes zakopaný jinde.
Muzu se zeptat proc odsavas? Tak ho normalne nakoj a muzes u toho spat. ??