Mám 3-letého syna, který se prostě nechce stříhat. Je stříhán od 10 měsíce. Ze začátku to celkem šlo, ale pak začal být hysterický. Tak jsme to pak zkusili strojkem u kámošky kadeřnice, ze začátku řev, ale nechal se asi po hodině ostříhat a zjistil, že to nic není, že to nebolí a prostě dobrý. Ale teď opět hrůza a děs a prostě se nechce necaht osstříhat, vypadá opravdu hrozně, kotlety má až skoro pod uši a nevíme jak ho máme přesvědčit, nezabírá nic, ani po dobrém ani po zlém. Máte někdo zkešenosti, jak na to?
U nas strihame malyho od roku, strojkem. Docela v pohode. Striha ho manzel, oba spolu vlezou skoro nahati do sprchy nebo do vany, pred malyho dam reklamni noviny a on si cte a manzel striha. Maly si cte, ukazuje, co je na obrazkach. Za dvacet minut je hotovo. Pak manzel vlasy pozameta, vyhodi, s prckem se osprchuji a je to 😉
známá má 3 kluky, tak si je vždycky posadí vedle sebe, pak i manžela a stříhá všechny .... děti se dívají na to , že tatka taky drží, tak drží taky 🙂
tak já si dítě stříhám sama...od roka ze začátku fakt děs ale teď pohoda..nejdřív ostříhám tatínka a pak malýho hrajeme si u toho na kadeřnici má svojí peněžku a platí mi je u toho hrozně důležitej 😀 pustím mu k tomu pohádku a dám křupky jako v kině... 😉 hodně úspěchů je to boj s těma harantama 😀 😀 😀
s Aničkou problémy nebyly nikdy, tu nám od malička stříhá sousedka. Marka zkusila stříhat jednou - ona rozstříhaný prsty, Marek - totální vyčerpání křikem. Pak jsem začala zvát domů kamarádku-kadeřnici. Vletí k nám jako vítr a během chvilky má ostříháno. Mára sedí ve své židličce, do ruky mu šoupnu kus hořké čokolády (na kterou celou dobu jen nevěřícně kouká... 😀 ) a než se vzpamatuje, je hotovo. Musí to být ale hoooodně rychle 😀
Vedela jsem, ze u nas budou se strihanim problemy, tak jsem malo vzala ke kadernici driv, tocila ji na kresle a hlavne vzala s sebou televizi do auta, kde ma nahrane svoje videa, ktere se ji libi a tim jsem ji dokazala udrzet u sebe na kline. Vydrzela to asi 10 minut a to stacilo 🙂 fotky ze strihani jsou v mem albu.
u nás u všech dětí to bylo bez problémů-naštěstí,ale od švagrové museli kluka stíhat na dvakrát i zkušení kadeřníci
u nás též katastrofa,syn 3.5 roku od mala jednak nesnáší vůbec česání a už z porodnice měl vlásku strašně moc,stříhat se vůbec nechce ani strojkem ani nůžkama,švagrová je kadeřnice-zná jí no hruza hysterák hadr,u cizý kadeřnice to samý...,zkoušeli jsme pohádky,bonbony aby seděl a nic takže ho tří držíme aby mu to aspon trochu zkratila má hodně hustý a tvrdý vlasy tak mu vůbec dlouhý nesluší tak i když má hysterák tak prostě takhle.Už taky nevím jak mu to vysvětlit,on říká že ho to nebolí nic nevim proč taková averze 😖 .No a když už se to tedy nějak podaří tak další šílený horor mytí vlasů 😲 to je druhá šílenost...
Jako kadeřnice přidám jen své postřehy z práce.Stříhám děti zákaznicím a kamarádkám,tutíž mě znají od mala.Je to zvláštní,neboť ze začátku třeba nebrečí a postupem času začnou dělat scény a s tím nenaděláte nic,prostě počkat,až je to přejde a ono je to jednou přejde 🙂Taky záleží,jakou mají náladu,aby je nic nebolelo (kamarád přišel s chlapečkem,který měl předtím zánět ucha a píchali mu ho,tak na sebe nechtěl nechat sáhnout) a byli vyspaní,atd...
Obecně doporučuji chodit od začátku k holiči,aby si děti navykli od mala.S holčičkami většinou problém není.
Takže pevné nervy,jednou je to přejde 😉
Mě vždycky udiví,když se ptám,jak třeba u zubařky a slyším v pohodě,nepláčou,že u holiče,kde to nebolí,takové scény 😨
Já bych též přidala svůj zážitek z dnešního stříhání nestříhání. Než sme vůbec stačili dojít s malým kolem prvního roku k holiči tak mu 3 dny po jeho prvních narozeninách píchali obě ouška, takže dojít s ním k holiči nehrozilo. V létě nám ho přišla ostříhat kamarádka, byl pláč , ale neřekla bych že nějak velký, dnes sme byli prcka nechat ostříhat u kadeřnice, jen sme tam přišli a hysterák jako blázen, takže sme odešli bez ostříhání, pěkně sme poděkovali a bylo. prostě od toho píchání oušek na sebe nenechá ani šáhnout, já teda tušila , že budou problémy, ale chtěla jsem to zkusit. Takže budeme muset vzít doma strojkem a bude muset být akce kulový blesk 😒
mam cerstvou radu od kadernice, vzit dite strihat s tatinkem ke kadernici (bez maminky). 99% decek s tatinkama pry nerve 🙂
Cha cha...! Tak my máme taky kluka, budou mu 3 v únoru a culik a sponká to jisti.. 99,9% lidi ho považuje za holčičku.. I ti, kteří me docela znají, vedi, ze mam kluky, ale proste radši připutí, ze si to špatne zapamatováli než že tohle je kluk 🙂 stříhání si bez narkozy neumím představit. 😀
já ho beru strojkem na vlasy...a malej se tou směje 😀
Holkdyp řesně tak! Nefunguje vůbec nic...jak já se v těch vašich příspěvcích vidím....bonbony, televize stíhání u kadeřnice s tatínkem, nic nefunguje....dřív to šlo alespoň nějak..teď m kotlety pod uši, včera jejich ustřižení (a ještě nic moc) trvalo hodinu a půl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Člověk se už neubrání pocitu vzteku..byly jsme dvě holky a takovýhle hysterický scény nezná nikdo rodiny!!!
Ahoj holky, napište sem někdo nějaký fígle nebo aspoň v jakém věku to ty děti přejde. My máme souseda, který se tím živí, mám kamarádku kadeřnici,u každýho ječí a nejde ho ostříhat. Kamarádka to vždycky nějak zvládla i když sebou šil, ale teď i ona řekla, že má strach, aby ho nestříhla. Strojkem, to je ještě horší. Vypadá taky hrozně ☹ .