Jak poznám, že chce jíst, když má dudlík?

aqeris
20. srp 2015

Ahoj ženy,
dlouhou dobu jsem si myslela, že malému vůbec dudlík nedám. Dnes jsem však podlehla. Okamžitě s ním usnul a vypadá moc spokojeně, ale já najednou nevím, jak poznám, že chce jíst. Poznávací znamení u nás je mlaskání, když ho delší dobu "ignoruju", pak nastane fáze řvaní a to už je průšvih. Jak se dostaneme k fázi řvaní, tak je tak rozčílenej, že má problém se přisát. Ale jak poznám že už mlaská, když má v pusince dudlík?
Díky za vaše nápady a tipy

mysonek
20. srp 2015

@aqeris Moje malá když má hlad tak dudlík plive. Takže myslím, že to poznáš. Když bude mít hlad vyplivne dudlík a začne mlaskat 🙂

cabo
20. srp 2015

@aqeris Ja kojila jen kratce,maly byl velky jedlik a nestacilo mu..... Ale jak pise pani nahore, probihalo to u nas take tak. Jakmile mel hlad,dudlik vyplivl a dozadoval se. Pozdeji to probihalo stejne, kdyz vyzadoval flasku

aqeris
autor
20. srp 2015

Jé to jste mě uklidnily, díky 😉

liska01
20. srp 2015

Taky jsem vzdorovala a nakonec podlehla. Když měla hlad, tak dudlík nechtěla ani náhodou, letěl pěkně daleko. Nic z něj neteklo... 😀

alena666666
20. srp 2015

Dudlík je první krok k odbourání kojení. Proto se mu říká šidítko. pokud chcete kojit, dudlík nepoužívejte. používání dudlíku snižuje tvorbu mléka. přečtěte si o tom http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/cumliky/

vikynka33
20. srp 2015

Malá začne dudlík víc sát, když má hlad. Je to fakt poznat proti tomu, když si jen tak dumlá. A kojím v pohodě a ničemu to nevadí. Je teda fakt, že jako malinká ho nechtěla a vnutili jsme jí ho asi až ve dvou měsících, protože si pláčem zhoršovala kýlu.

liska01
21. srp 2015

@alena666666 😀 JO, šidítko to je, ale ne za prso, ale u nás za palec. Dostala ho v měsíci a půl, protože by jí z palce u rurčičky za chvíli slezl celý nehet... Už jí bude 6 měsíců a plně kojím 6x denně a je to faldíkové miminko. Zas tak černě bych to s dudlem neviděla, horší je flaška, to věřím, že jí mimčo dokáže za prso vyměnit.
Věty typu, jestli chcete kojit dudlík nedávejte, jsou trochu hysterie,ne? 😎

mandarinkka
21. srp 2015

Malá se taky o kojení hlásí mlaskáním a dělá to i když má dudlík v puse🙂

zo_ja
21. srp 2015

@alena666666 Obecně to doporučit nelze, ale není to absoltuní pravda. Jedno dítě jsem měla žužlací, dudlík dostal na doporučení zkušených proti mému přesvědčení asi 2 dny po narození, kojeno plně skoro do roka a pak ještě daší skoro rok, kdyby nedorazil další sourozenec, bylo by i dýl. Děti jsou různý.

aqeris
autor
21. srp 2015

@alena666666 vím, proto jsem vzdorovala, malý si už málem sežral ručičky, ale prso nechtěl, s dudlíkem je spokojený a znám ve svém okolí tři děti plně kojené do dvou let i přes dudlík a bez potíží. Pokud se mi začne kazit přisátí, tak to budu řešit, ale děkuji

jetynka
21. srp 2015

Ja měla dudlikoveho syna od narozeni, kojila jsem bez problémů 20mesicu, plně do 6mes a mléka jsem měla že bych mohla kojit dvojcata. takže v dudliku to určité nebude. nicméně dotaz zněl úplně jinak .
taky mi děti plivaly dudlik když měly hlad a letěl daleko, popř. když ho měly v pusince a nevyplivly tak někdy tak silně sály že ho neslo z pusy dat ven.

alcar
21. srp 2015

U nas taky dudlik plivala, kdyz mela hlad... Pozdeji uz fungovala jako hodinky a ja presne vedela, ze uz ma asi hlad. Casem to na nem taky poznas, jestli to je plac z hladu nebo z jineho duvodu. Neboj, on se ozve. 😉 Zamerne nepisu slovo "rekne si", to uplne nesnasim. Kojenec si nerekne, ale casem budes znat jeho neverbalni komunikaci a budes mu rozumet i beze slov. 🙂 Dudliku (od slova dudlat) se neboj, miminka do 3 mesicu veku maji silne vyvinuty saci reflex, takze je uklidnuje sani ci dudlani a ver tomu, ze je rozhodne neosidi (od slova siditko) od sve porce mleka. 🙂