Ahoj ženy,
dlouhou dobu jsem si myslela, že malému vůbec dudlík nedám. Dnes jsem však podlehla. Okamžitě s ním usnul a vypadá moc spokojeně, ale já najednou nevím, jak poznám, že chce jíst. Poznávací znamení u nás je mlaskání, když ho delší dobu "ignoruju", pak nastane fáze řvaní a to už je průšvih. Jak se dostaneme k fázi řvaní, tak je tak rozčílenej, že má problém se přisát. Ale jak poznám že už mlaská, když má v pusince dudlík?
Díky za vaše nápady a tipy
Jé to jste mě uklidnily, díky 😉
Taky jsem vzdorovala a nakonec podlehla. Když měla hlad, tak dudlík nechtěla ani náhodou, letěl pěkně daleko. Nic z něj neteklo... 😀
Dudlík je první krok k odbourání kojení. Proto se mu říká šidítko. pokud chcete kojit, dudlík nepoužívejte. používání dudlíku snižuje tvorbu mléka. přečtěte si o tom http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/cumliky/
Malá začne dudlík víc sát, když má hlad. Je to fakt poznat proti tomu, když si jen tak dumlá. A kojím v pohodě a ničemu to nevadí. Je teda fakt, že jako malinká ho nechtěla a vnutili jsme jí ho asi až ve dvou měsících, protože si pláčem zhoršovala kýlu.
@alena666666 😀 JO, šidítko to je, ale ne za prso, ale u nás za palec. Dostala ho v měsíci a půl, protože by jí z palce u rurčičky za chvíli slezl celý nehet... Už jí bude 6 měsíců a plně kojím 6x denně a je to faldíkové miminko. Zas tak černě bych to s dudlem neviděla, horší je flaška, to věřím, že jí mimčo dokáže za prso vyměnit.
Věty typu, jestli chcete kojit dudlík nedávejte, jsou trochu hysterie,ne? 😎
Malá se taky o kojení hlásí mlaskáním a dělá to i když má dudlík v puse🙂
@alena666666 Obecně to doporučit nelze, ale není to absoltuní pravda. Jedno dítě jsem měla žužlací, dudlík dostal na doporučení zkušených proti mému přesvědčení asi 2 dny po narození, kojeno plně skoro do roka a pak ještě daší skoro rok, kdyby nedorazil další sourozenec, bylo by i dýl. Děti jsou různý.
@alena666666 vím, proto jsem vzdorovala, malý si už málem sežral ručičky, ale prso nechtěl, s dudlíkem je spokojený a znám ve svém okolí tři děti plně kojené do dvou let i přes dudlík a bez potíží. Pokud se mi začne kazit přisátí, tak to budu řešit, ale děkuji
Ja měla dudlikoveho syna od narozeni, kojila jsem bez problémů 20mesicu, plně do 6mes a mléka jsem měla že bych mohla kojit dvojcata. takže v dudliku to určité nebude. nicméně dotaz zněl úplně jinak .
taky mi děti plivaly dudlik když měly hlad a letěl daleko, popř. když ho měly v pusince a nevyplivly tak někdy tak silně sály že ho neslo z pusy dat ven.
U nas taky dudlik plivala, kdyz mela hlad... Pozdeji uz fungovala jako hodinky a ja presne vedela, ze uz ma asi hlad. Casem to na nem taky poznas, jestli to je plac z hladu nebo z jineho duvodu. Neboj, on se ozve. 😉 Zamerne nepisu slovo "rekne si", to uplne nesnasim. Kojenec si nerekne, ale casem budes znat jeho neverbalni komunikaci a budes mu rozumet i beze slov. 🙂 Dudliku (od slova dudlat) se neboj, miminka do 3 mesicu veku maji silne vyvinuty saci reflex, takze je uklidnuje sani ci dudlani a ver tomu, ze je rozhodne neosidi (od slova siditko) od sve porce mleka. 🙂
@aqeris Moje malá když má hlad tak dudlík plive. Takže myslím, že to poznáš. Když bude mít hlad vyplivne dudlík a začne mlaskat 🙂