Jak poznám zácpu/koliku u měsíčního miminka?

n_ikola
28. črc 2021

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat. Mám mimco 100 procentně na UM BEBA COMF 1. Dávám mu i fenyklový cajik na pití během dne. Prdi hezky, ale stolice je třeba tak 1x za cca dva dny ? 1x jakoby vytlačena zubní pasta, pak Michna vajíček tužší 😀
Davame i probiotika a vitamin D terezia.
Nepřijde mi, ze by se nějak kroutil.. jen to asi nepoznám, jsem prvorodicka… ráno tlačí, tlačí snaží se a nic nejde, když zkusim dat jemne teploměr do dupky(pro pomoc) tak tam žádné hovino nemá.

Malý váží 4,530 g a pije cca 120 ml, někdy nechá a dá 90 ml. Sem tam dal i 150 ml
Interval je tak 2,5 hodinky, 3 hodky
Někdy se u pití ke konci hodně kroutí a odmítne pít, po pití neplace a někdy usne.

Jak to u vás případně probíhalo ?

Díky moc

mamikry
28. črc 2021

@n_ikola Kdyz mel maly (plne kojeny) prdiky, tak porad tlacil, az byl rudy, mel tvrde brisko, pritahoval nozicky a kroutil se... a hlavne plakal. Neslo mu poradne se ani vykakat. Koliky neznam, ale podle vseho jento jeden velky rev. Myslim, ze tveho maleho muze troku bolet brisko, prece jen jeste neumi poradne tlacit, ale koliky nebo velke problemy s prdiky to nebudou.

majena39
28. črc 2021

@n_ikola dávám sunar ale jinak to máme úplně stejný podle popisu včetně léků. No a přijde mi, že je prcek spkojenej. Hezky spinka. Taky kaka obden... 🙂

carameels
29. črc 2021

Můj 3,5měsíční syn (plně kojený) trpěl na koliku. 8 hodin denně hysteráky, pořad se kroutil, téměr vůbec neprděl, ale každý den kakal. U nás to byly pláče hned po kojení nebo do 5 minut po kojení, opravdové peklo. Jako prvorodičce mi hned nedošlo, že by mohla být chyba v mé stravě. Vyřadila jsem bílkovinu kravského mléka a je to lepší 🙏🏻 Nepřeju nikomu zažít, děsilo mě každé kojení, psychicky už jsem byla na dně. Takže u vás to možná bude jen lehké bolení bříška. Až začne být více na bříšku, tak to bude lepší 🙂 U nás hodně pomáhá nechat na volno bez plenky, klidně i na zádech. Jak kopou nožkama, tak se většinou pěkně vyprdí a vykadí.

n_ikola
autor
30. črc 2021

@majena39 a kolik Vám tak pije? Počítáte denní příjem podle jeho váhy ? Mi se ted malý asi 3 dny rozčiluje u lahvicky, ne pokaždé, ale když už tak poradně. Place, rozhazuje rukama, ale přitom se vzdycky přisaje k láhvi a pije, zvednu ho, odrihne si a znovu… tak si říkám, jestli má hlad a nebo jestli mu to mléko chutná ???! Chceme zkusit kendamil, jestli nebude pro nej lepší i to zažívání

majena39
30. črc 2021

@n_ikola za celý den vypije tak cca 550-650ml. Jak který den 🙂 podle váhy a tabulek nejedu. Snažím se krmit po třech hodinách a ne častěji aby to stihl strávit, ale ne vždycky to vyjde. Někdy vypije na zátah 60ml a spí, jindy 100. Ale přes stovku na jednu porci nedá nikdy. Je mu 7 týdnu a vazi 4,7kg 🙂