Ahoj maminky,
obracím se na vás s prosbou, jak pomoci mé 18m dcerce usnout kvalitně přes den. Usne sotva na půl hodiny a i když je unavená ( mne si očka apod. ), tak prostě víc nezabere a odpoledne už spánek skoro vůbec nehrozí. Do teď usla dopoledne v kočárku na hodinu až hodinu a čtvrt a to bylo fajn, i když noci byly na prd. Jenže teď už ani to ☹ Je vidět, jak spánek potřebuje. pokud se zadaří a usne 2x přes den na hodinu, tak spinká krásně i v noci. pokud ne, tak i v noci se budí cca po 1 až 2 hodinách ☹
Nevím, jak ji pomoci. Režim, rituály to vše máme už od narození. Zavedla jsem klíčková slova, má plyšáka, ale bohužel to nepomáhá.
Děkuji za tipy
Ahoj, taky bych už vynechala dopolední spánek. Malá už nám taky nespí 2x denně, asi od 1 roku. Když mi neplánovaně vytuhne na dopolední procházce nebo při jízdě autem, tak už podruhé přes den nespí, nechce se jí. Zkusila bych dát spinkat jen po obědě.
Kluci jsou stejně staří a spí již od roku jen jednou denně, někdy ani to ne..
jinak uspávání mi dělá taky problém, usnou jedině v kočárku, takže hned po obědě vyrážíme ven..
jinak když je třeba špatné počasí, nebo jiná situace, kdy nemůžeme ven, buď nespí vůbec a zalomí to už před sedmou a nebo vytuhnou v pět někde mezi hračkami..když si jdu s nimi lehnout po obědě, blbnou a jsou z nich divočáci..
Můj syn je mladší a spí taky už jen jednou denně. Sice dopoledne, usíná mezi 10.-11. (podle toho v kolik vstává ráno) a spí tak hodinku a čtvrt. Jinak výjimečně odpo, když vidím, že je utahaný, ho dá na chvilku do postýlky, on tam tak 5 minut leží, nabere síly a řádí dál 😀 .
Určitě bych dala spát jen odpoledne a než na to přejde, tak bych vynechala vycházku s kočárkem po 10 hodině. Malá (19 m) spí po obědě ještě krásně, ale když s tím začínala, tak jakmile jsem ji vzala dopoledne ven, tak po desáté usnula v kočárku jakoby "omylem", že ji to prostě uhoupalo a odpoledne nechtěla spát a byla protivná a unavená. Tak jsem vyrážela dřív a snažila se být do půl desáté doma, tam jsme si hráli, vařili a po obědě se krásně vyspala 2 hodiny 🙂
Rozhodně v tomto věku už jen jedno spaní a to po obědě. Dva denní spánky v tomto věku je pro dítě moc. Chvilku to bude určitě trvat, než si navykne, ale pak si myslím to bude O. K.
Přesně tak to máme jako @gingerone, snažím se chodit dopoledne hned po snídani, jinak usne a to nechci, chci, aby spala po obědě a pořádně 😉
Holky, tohle ted resim taky. 😖 Mala ma 10mesicu a je to takove blbe prechodne obdobi, kdy chce vetsinou spat jeste 1x dopo a 1x odpo. Takze spi bud v kocarku kolem 10:30-11:30 nebo doma, podle toho, jak se mi chce jit ven. Nekdy ale tenhle spanek vynecha. Paklize spi dopo (vetsinou kolem 30-40min), tak mam problem ji dat spat odpo, to mi usne nejdrive tak v 15:30-16 a musim ji nasilim budit kolem 17hod, jinak by mi neusla vecer. No a kdyz dopoledne nejak vydrzi, tak ji dam spat hned po obede, ale to mi spi zase jen max. hodinu. Zbytek dne uz neusne. To ji snad nemuze prece stacit hodina spanku denne!?? Ja uz jsem z toho na nervy, furt to nemuzu vychytat. Nevim, jestli to zacit striktne dodrzovat to poobedove spani, s tim, ze se ten interval casem protahne na vic jak hodinu nebo nejak prezit jeste ty dva mesice do toho roku?? A to nemluvim o tom, ze pri kazde ceste autem mi skoro vzdy vytuhne a doma uz spani nehrozi. Takze se treba stane, ze spi po ceste nekam 20 min a po ceste zpet zase 20min. Pak taky podle toho vypada vecer chudera. ☹
Omlouvam se zakladatelce za vstup do diskuze, ale snad nekdo poradi. ☹
Takže shodně radíte dávat spinkat po obědě 🙂 Jenže malá mi mnohdy vstane i o půl 6 ráno a to do oběda rozhodně nevydrží i kdybych jí nakrmila už v 11 ☹
Co myslíte? A jak vám děti spinkají v noci? A v kolik cca chodí večer spát?
@jejule No, já bych řekla, že co spí jen jednou, tak začala vstávat později 🙂 Půl šesté je hrozné, to jsem taky mívala, ale už je to dávno. Teď chodí spát večer v osm a vstává ráno kolem sedmé až půl osmé (v noci se cca 1-5x vzbudí, řekne "napít", napije se a lehne a spí). Myslím, že se to taky upraví, až nebude spát dopoledne, ale každé dítě je jiné, tak se to těžko odhaduje.
@jejule taky mi tak starší vstávala brzo ráno, i v 5 hod:! Vydržela do oběda, dala jsem jí oběd dřív a zalomila to pak i na 3 hodiny. Ta mladší vstává ráno v rozmezí od 6.30 - 7.30 hod., někdy i později (výjimečně kolem 8.30), po obědě jí dávám spát kolem 13 hod., spává 2 hodiny minimálně a pak ji dávám spát až po 20 hod., dříve se jí nechce.
@janapavlik Nevadí mi brzké vstávání, ale musíme být obě vyspané 🙂 Což se říct nedá a když ji pak 45minut uspávám, abys spinkala sotva 30minut, tak už prostě nevím, jak ji pomoci ☹
@alcar U nas je to stejne, i ted ve 14m dcera spi pres den tak ruzne.. Spi celou noc bez probuzeni od 20,30h do 8h rano, ale znovu spat chce jit uz v 11h, dele to nevydrzi, vodi me k postylce a breci. At ji obed dam ci nedam pred tou 11.h, tak spi stejne jen hodinu. Dalsi spani vyzaduje cca v 15,30h, kdy vsechny ostatni maminky vyrazi s detmi ven☹ , spi opet cca 1h, v kocarku na prochazce. V aute mi take vytuhne treba jen pri 10min jizde, jak vypnu motor, vzbudi se, doma uz pak spat nechce a vecer je protivna. Uz jsem si zvykla, proste odpol musim brat kocarek, aby si mohla chrupnout, jinak strasne breci a stoji na miste. Cekam, kdy se to zlomi a pujde chrupat jednou po obede na vice jak hodinu.
@jejule jak píšou holky....dávat spát jen jednou denně. Malou jsem začla dávat spát po obědě v 17 měsících. Když spala dopoledne, tak už se jí moc nechtělo odpoledne, tak jsem jí učila na nový režim. I když mi vstávala v 5h nebo kolem 6., tak jsem se jí snažila udržet, aby mi dřív jak po obědě neusla. Hrát si s ní atd. Už v 11h oběd a před 12h spát. Celkem rychle si na to zvykla. Ráno vstává později...mezi 7 - 8 h.....v 11h oběd, ve 12h už je tuhá v postýlce a spí cca do 15h. Večer chodí spát mezi 19 - 19:30h a spí celou noc 🙂
V roce a půl mi dcera spala od dvanácti dopůl druhé,bohužel kolem druhého roku se usínání začalo prodlužovat a o co usnula po oběde později,o to šla večer později spát,takže jsem postupně spaní po obědě uplně odbourala a teď ve třech letech mi po obědě nespí vůbec,ve školce to asi bude problém,ale aspoň mi usne v osm večer a spí až do rána,vzhledem k tomu,žen vstávám v půl páté do práce mi to docela vyhovuje....
@alcar dceru jsem právěže musela dopoledne uhoupat v kočáře, aby spala, a už mě to přestalo i "bavit", pořád jen huškat, aby usla 😀 Tak jsme přešly jen na spaní po obědě v postýlce.....spaní v kočáře už ani nezná...nechce ani dolehu 😀 Každé dítě je ale jiné.....některé potřebuje spát víc, některé míň....u své malé jsem ale už věděla, že jí bude stačit spát 1x denně....
@alcar Přesně takhle spala dcera. Teď jí je 2,5 a odpoledne když už usne by spala nejraději 3 hodiny a večer zase problém s uspáváním. Synovi je 10 měsíců a dopoledne cca v půl 11 ho vystrčim v kočárku ven, spí tak 1 hoďku a odpoledne je to různé (necelá hodina), ale doma ho musím uspávat u prsa ☹Každopádně už jsem zjistila, že moje děti nejsou extra spavý a nevyžadují 100% pravidelnost, takže nemá cenu tlačit na pilu a stresovat se. Ono je to stejně každou chvilku jinak 🙂
Dcerka má tedy 16m a od cca 13m mi spí od 12-14.30 nekdy i do 15hodin...Záleží zda jí trápí zoubky nebo ne.Přes den dceru neuspávám kolem 12h jí dám s mlíčkem do postýlky a ona si hraje a válí se až usne 🙂 Večer jí někdy čtu pohádky někdy usne hned.
Teď máme podobný problém.Malou bolí zoubky a spinká rozkouskovaně v noci :(
@jejule Zvykla si na to hodně rychle 😀 již ten den, co jsem jí nedala spát dopoledne, si ani nevzpomněla na nějaké spaní 😀 to dopolední spaní bylo fakt už jen o tom, že jsem jí uhušala v kočáře a to třeba trvalo i půl hodiny....to už jsem začala přemýšlet, jestli nebude stačit jen odpolední spaní.....a stačí. Ale samozřejmě byla některé dny mrzutá, ospinkaná, ale zabavila jsem jí a vydržela....
Ahoj, mrkni na www.abymimispalo.cz. Je tam spousta rad a tipů ohledně spaní a uspávání. tak držím palce ať se spaní vylepší.
Ahoj, a nepomohlo by už pouze jedno denní spaní po obědě? v tomhle věku už mi syn spát 2x nechtěl ani omylem. Třeba by jí to stačilo, zkoušela jsi?