Ahoj! Prosím, mám menší “problém”. Mám dvouměsíční mimco. Na spinkani se ji snažím dávat na stridacku - zada/pravý a levý bok. Ale ona se z boku vždycky převali zpátky na zada. Řešil jste to někdo? Dá se tomu nějak zabránit? Ptám se kvůli tomu, ze strašně moc nechci, aby měla placatou hlavičku 🙈
Diky!
Obě moje děti spaly (spí) na zádech. Už jen díky tomu, že nosili (nosí) peřinku na kyčle. Hlavičku si vždy natočily na jednu či druhou stranu. Hlavičky jsou krásně kulaté. 🙂
Moje ditko spi pouze na zadech, a placatou hlavicku opravdu nema :D muzete ho nechat spat i na brisku, v porodnici mi bylo receno - pokud jsem u nej.
@zrzinda Moje se přetáčela jak se jí chtělo. Většinou spala na zádech, ale pak i na boku...
Podkládat ze stran, aby se neotočila, třeba dekami. Hlava roste nejvíc do 3m, takže pokud už má někde placku, je nejvyšší čas, aby se napolohovala tak, aby se to srovnalo samo. Dcera ležela jen na zádech a malou placku vzadu má doteď (3r), i když doktorky říkaly, že se to úúúúplně srovná (srovnalo se to dost, ale pořád je to mým pohledem vidět, ostatní si nevšimnou).
@zrzinda Tak to je fajn, to už se jí moc zhoršit nedá, nejdůležitější jsou první 2-3 měsíce. Od 3 měsíce se taky víc vrtí a víc si dávají hlavu, jak se jim líbí, takže potom ani polohovat moc nejde... Dceru jsem dávala na boky a ona si potvůrka vždy otočila hlavu na tu placku vzadu :-P Ale dost se jakékoli šišatiny srovnají do 1 roku, jak dítě víc pase, je vzhůru apod.
@zrzinda měla jsem hnízdo a vždy opřela zádíčkami o kraj