Jak pečovat o genitálie holčičky?

mandarinduck
19. bře 2021

Ahoj holky, prosím vás o radu. Jak pecujete o genitálie holčičky. Vím že promazavat aby to nesrostlo, ale spíš mi jde o to, že mala má mezi stydkymi pysky pořád ten bílý mazek.V porodnici mi říkali, že se to musí čistit. Ale mě to pořád dost dobře nejde. Bojím se jí tam nějak zasahovat abych ji tam nějak nepodrazdila. Jakým způsobem to prosím čistite? Moc děkuji za rady.

martiina_k
19. bře 2021

My teda genitálie nepromazáváme, ani nám to nikdo neřekl, ani v porodnici, ani pediatra. Malé jsou dva měsíce.

mandarinduck
autor
19. bře 2021

@martiina_k mě to právě říkali i v porodnici a dětská doktorka taky.

mimco
19. bře 2021

@mandarinduck umyju čistou vodou při koupání, prostě malinko roztáhnu a rukou přejedu, někdy bývá přílišná péče na škodu..
Mám 2 holky a já jsem taky holka...není v tom žádná věda👍

me_druhe_ja
19. bře 2021

Nepromazavam, jen omyvam a trochu roztáhnu. Mazek se vstřebal.

evawest
19. bře 2021

Ja taky nepromazavam, nikdo mi nikdy nic nerekl. Jinak taky jen ve vane omyju vodou a je to. Nikam prilisne nezajizdim, tady v UK rikaji spis min nez vic, holcici genitalie jsou samocistici.

madbetka
19. bře 2021

Mám tři holčičky, nikdy jsem nic nepromazávala. Umyju čistou vodou ve vaně, při utírání lehce roztáhnu a utřu látkovou plenkou (ale ne pokaždé a nijak moc, jen zlehka).

aniea
19. bře 2021

Tak mě to říkali v porodnici i doktorka. Trošku roztahovat a namocenym uchostourem ve slunečnicovem oleji z lékárny čistím.

klokanka31
19. bře 2021

@mandarinduck Taky nepromazávám, o tom slyším snad poprvý 🤔 normálně při koupání umyju žínkou a hotovo, je čistá, a nic jí nesrůstá.

aneta_v
19. bře 2021

@mandarinduck ani mně nikdo neříkal v porodnici ani u pediatry a závěr? Synechie ve dvou letech. A to jsem jí tu pipinu kontrolovala narozdíl od okolí docela často. Nová pediatrička radila spíš než promazávat naopak vysušit a lehce roztáhnout od sebe, tak to teď praktikuju u obou holek. Mázek beru štětičkou namočenou v měsíčkovém oleji od Weledy

jjasmina
19. bře 2021

My sme byli teď se srostlyma pyskama, dr jí to musela rozlepit a roztahuju i doma.Jinak sama dr na dětské gynekologii říkala umyvat mýdlem

sisa158
19. bře 2021

Mám dvě holky,nikdy mi žádný lékař neřekl o promazávání,první dcera bez problémů,bohužel druhá musela ve dvou letech na zákrok. Chirurgicky ji oddělovali pysky,srůstaly ji. Od té doby promazávám Avirilem olejíčkem,prý v téhle péči máme vydržet cca do 7 let. Takže omýt pořádně vodou,osušit a promazat.

biciklissie
19. bře 2021

Od narození po přebalování trochu odtahnu a uchostourem namocenym v aviril olejicku očistím. Když byla miminko, tak po každém prebaleni teď (2,5 roku) vecer nebo ob den.

zuzroko
19. bře 2021

Doktor na dětské gyndě nám říkal, že olejíčky jsou jako lepidlo na pysky. Takže umýváme vodou, nečistoty vezmu ubrouskem a už žádný olej 🙏 nemá cenu se tam nějak násilím vrtat, ono to stačí omejt. I dětská říkala ať ji ten mázek nedrhnu, když se tomu nechce.

panihk
19. bře 2021

Po umytí promazávám olejíčkem od Saloos.

katebk
19. bře 2021

Mně to taky říkali v porodnici a i dr, dr říkala klasickou tyčinkou do uší vzala jsem sádlo a opatrně ocištila, za pár dnů byla "pipinka" pěkná

elis101
21. bře 2021

Také jsem neslyšela nic o promazávání. V porodnici i pediatrička říkali z počátku pečlivě oddělit a jemně projet navlhčeným odličovacím tamponem při přebalování, tak jsem to dělala tak. Teď, když už je malá větší (14m), to tak vždycky jakože ,,zkouknu" při přebalování, když ji otírám mokrým perlanem a tamponek už nepoužívám. Zatím bez problémů (tak snad to tak zůstane)

jjasmina
21. bře 2021

@elis101 nám to teď ve 13 měsících rozlepovala dr a po dvou dbech, kdy jsem ji to mě rozdělovat u každého prebalovani už na sebe nechce nechat sahnout :((

elis101
30. bře 2021

@jjasmina tedy...tedy, to musi byt asi osklivy ukon. To me desite 😶...ja teda opravdu pokazde kdyz prebaluju, jemne oddelim/projedu tim navlhcenym perlanem a diufam, ze je vse v poradku, zmeny nepozoruji, tak snad...to bych si doufam vsimla 😮...ale i na kontrolach zatim vse v poradku...

jjasmina
30. bře 2021

@elis101 jj malá už v pohodě , nejhorší to asi bylo ty první tři dny po tom rozlepeni