ahoj, potřebuji jak odstavit roční dítě. Přes den už to máme vychytané, ale v noci se budí a třeba hodinu řve jak tur, sousedi už si začínaj chodit stěžovat. Odmítá mi flašku, chce natvrdo prso. Jenže já jsem těhotná a přes nevolnosti prostě nedokážu jíst. Za celý den sním jednu přesnídávku a vypiju jeden džus a víc ani ránu. Rozkojit jsem se pokoušela, bez úspěchu mléka je čím dál mín a už i na noc je ho málo. Malý večer dostává kaši do flašky (polévky apod.odmítá).... Nevím už co dělat.... Potřebujeme se všichni vyspat
@geilinka muzu se zeptat, jestli syn spi sam v pokoji nebo s vami? nam na tohle nocni rvani hrozne pomohlo soupnout dcerku do jejiho pokoje - a tim, ze me v noci nevidela, tak zas usnula a nervala. ale jinou radu nedam, ta nase se odstavila v podstate sama, takze jsem to nejak neresila. to nocni rvani ji par dni drzelo, hlad nemela, jen chtela k prsu, ale moc nesala. tak jsme ji prave presunuli, a to zabralo, hned prvni noc se vzbudila jen jednou a pak uz vubec.
@listopadka1 od roka je přestěhovaný v pokojíčku takže už se nebudí 9x ale 1-4x
@verundice malý dudlík právě odmítá od narození....tatínka jsme zkoušeli ale byl to ještě horší hukot....zkusím na noc dávat tedy mlíko
@geilinka no tak to neporadím 🙂 bohužel je každý dítě jiný a na každý platí něco jinýho... tak držím palce, ať to zvládnete.
Na noční odstavení není evidentně zraly. Já to taky zkoušela v roce, omezit/ukončit kojení v noci a hysterickej řev byl taky. O dva měsíce později už jen dvě noci poknouravala a dobry. Ale to jsem ti neporadila. Pokud fakt už nemůžeš, vysvětlila bych malemu situaci (i takto male deti rozumi vic nez si myslime) a vydrzela bych. Pokud není zbytí, on to pochopí. A ty musíš být vnitřně pevne přesvědčena, že děláš dobre jinak vycítí nejistotu. Jo a můj poznatek, o to více přes den mazlit! Přeji pevné
@geilinka hele ja mam dite rok a pul stare na UM od narozeni a porad ho v noci chce. Je to narocnejsi nez prilozit prso, musis to mliko rozespala i pripravit, ja bych ti to teda nedoporucovala. Kamaradky, co koji supnou dite do postele a koji ze spani. JInak chapu, ze o mlicko prichazis, ale mozna by mu stacilo se prisat, kdyz nechce lahev, nevim...
Já to udělala ze dne na den v 9 a půl měsících. Přesně, přes den dobrý, ale v noci se budil snad každou hodinu. Odjela jsem na víkend pryč a manžel mu řekl, že mlíčko už prostě nebude. Malej prej chvíli brečel, ale zdaleka to nebylo tak hrozný, jak jsme podle té závislosti čekali. Stejně tak druhou noc a už to prostě šlo (noční buzení se tím tedy moc nezlepšilo, to vymizelo až časem postupně, ale když se vzbudil, dostal dudlík a hned zase spal, už žádný krmení). Nám tedy taky nefungovala kaše večer, dávala jsem mu večer mlíko a ráno až kaši snídal; takhle rovnou, žádný postupně jedno mlíko za noc a tak...