Prosím nějaky fígl jak odnaučit pít 2,5leté dítě?? V lete jsme mu vzali dudlík, zaroven ale když v noci se začal budit tak jsem šahla po flašce s čajem a to mu zůstalo... ted se budí 3-5x a stačí mu cucnout ale budí se furt každou noc. Nevím jak s tím přestat, abysme spali celou noc.. :-s nějaka rada? děkuji!
@verry Dělala nám to malá (2r) teď na podzim a o Vánocích jsem jí řekla, že už je velká a pití si vzal Ježíšek. Neprotestovala a ani jí nechybí. Spíš nás tím vždy nutila vstanout a dojít k ní do pokojíčku než že by měla žízeň. Zkusila bych prostě jen vysvětlit, že už je velký a čajík nepotřebuje. Dvě noci to asi bude těžší, ale pak si zvykne.
mě je 28 a musím pít v noci dodnes 😀 proč mu zakazovat pít? Vždyť tekutiny jsou důležité a 8 či více hodin bez tekutin je pro tak malé dítě moc... prostě ho naučte, ať se umí obsloužit sám. Aby měl čajík na nočním stolku a je to 🙂
@makronka222 Muzu se jen zeptat, kdyz vam pila v noci nebyla pocurana? Me syn take pije v noci ale uz o dost min. Rano je pocurany. Brzy mu budou 3roky. Doktorka rikala ze mu mam dat pit naposled tak v 17-18h. Ale to asi nepujde.
@verry nám malá taky hodně pila, ale zjistila sem, že jí kolísá docela teplota v noci a že je asi přehřátá. sem jí vyměnila deku za tenčí, nebylo jí asi takové vedro, častěji sem větrala a pak se to zmírnilo a teď už tak jednou za noc má žízeň a nebo při teplotě. Je dobrý sledovat, jestli není přehřátej. Měřila sem bezdotykovým teploměrem, takovým tím co máš za vteřinu hned hodnotu, Cemio Metric 308 myslím, takže jsem jí nemusela ani budit. A pak sem viděla jak ta teplota kolísá a že občas je fakt asi v pokoji přetopeno a ona je přehřátá.
V noci bych do flasky nedavala caj ale jen vodu. Může mit flasku po ruce a malit se sam.
Já sama ze své zkušenosti musím říct, že jediný způsob jak odnaučit je mu to prostě nedat 😀 Vydržet těch prvních pár nocí, kdy se mu to líbit nebude, ale pak bude klid! Náš malý ještě ve dvou letech pil 2x za noc mlíko a mysleli jsme si, jaký to bude průser ho to odnaučit. Pak dostal střevní chřipku a mlíko prostě nesměl, to jsme mu vysvětlili, on to celkem pochopil (protože mu bylo tak blbě...) a prostě od té doby v noci nepije nic. Za mě jediná dobrá rada je, že tohle se děti jen tak neodnaučí a zabere jen pevný přístup a prostě jim to nedat.
Mám stejný problém,nechci ji to vyloženě brát, chápu, že má třeba i žízeň,ale jde o to, že o to víc v noci čůrá.pokud se nám podaří spát bez pití,je zo na plince znát.A právě mi jde spíš o to,aby se v noci naučila spát bez pliny.Takze si taky ráda přečtu rady.
U nas to bylo taky tak, kdyz jsem klukovi vzala dudlik, tak se upnul na flasku s pitim. Pil hodne pres den, ale i v noci a pak byl porad pocuranej. Vymenila jsem lahev s dudlikem za lahev treba od jupiku a za par noci byl klid. Ma ji si ce porad u postylky, ale to jen kdyby nahodou.
Já teda v pití v noci nevidím problém, sama mám u postele flašku z vodou a piju několikrát za noc. Tak ho naučte, ať pije sám bez vaší asistence. Dejte mu flasticku s čajem na dosah a ať se obslouží.
A teda ta rada doktorky, jak psala @vecerinka, aby nedala dítěti od 5 napít, to je docela síla , k takové odborníci bych uz dítě nevodila. Buď holt se bude dítě ještě nějakou dobu pocuravat, nebo ho můžou rodiče v noci vzít na nočník, ale nechat o žízní? To je mazec.
holky bude to boj, zkusim v noci nedat.. Můj první syn tohle vůbec neměl právě. Ten asi od roka se večer napil mlíka než šel spat a probudil se až rano.. v noci vůbec. Takže ted u druhého mě to překvapilo a proto se ptám. Zkusim vysvětlit že už flaška není a dame ji večer od postylky.. aby věděl že v noci se už nepije.. snad to zabere 🙂
Jak to delate, kdyz se v noci vzbudite ziznive? Taky si vodu odeprete?
Nase trileta mela vzdycky u sebe lahev na piti a napila se sama. Ted se taky probere a rekne, ze ma zizen, napije se a zase spi... nenapadlo me ji to odnaucovat, kdyz ma nejakou potrebu.