Jak odnaucit dítě na vibrační lehátko?

petraszi
31. říj 2018

Maminky zavarili jsme si s manzelem.. Maly ma 2 mesice a byl uz hodnekrat v lehatku a tak si na to zvykl, ze na navstevach i rodicu a babicek neustale rve protoze nevydrzi jen lezet :( nejaky tip aby jsem ho netyrala neustalym rvanim? :((

anina32
31. říj 2018

@petraszi Co třeba vzít do náručí nebo šátku?

katkaajirka
31. říj 2018

Miminko ve 2 měsících většinou nechce chodit po návštěvách a s lehátkem to nesouvisí. V cizím prostředí, tedy jinde než doma, s neznámými lidmi okolo v klidu nebude, a ležet už vůbec ne. Zkušenost má i mých známých je taková, že dříve než cca v půl roce se miminko na návštěvách necítí bezpečně. Tedy pokud tam nejste každý den... 😉 a když je více lidí, bude to o to horší.
Jinak k těm vibračním lehátkům. Máme ho doma a používali jsme ho u prvního syna. Až později jsem si o tom něco zjistila a lékaři i fyzioterapeuti se shodují, že vibrování není vhodné pro malé děti. Narušuje to prý centrální nervovou soustavu. Je pravda, že syn je dodnes neklidný a bojím se, že to má z lehátka. Postupně jsme tedy snižovali čas s vibracemi a pak se mu tam líbilo i bez vibrací. 🙂

pabka
31. říj 2018

@katkaajirka ale to je individuální, naše deti například měly rady návštěvy a výlety odmala, hodně mých kamarádek má stejnou zkušenost, tedy nemusí brecet ze je na návštěvě a rodiče nemusí půl roku sedět doma, spis možná pláče z toho, ze z lehátka má vyhled a ten v leže tolik nemá. To jsme si taky u deti my naučili 😂😂🙈🙈
@petraszi
Moje rada - vozit sebou lehatko 😉 tahali jsme ho úplně všude. Ale tedy bez vibrací, ty jsem jim nepoustela, jen ruční houpani.

dora13
2. lis 2018

Bud (idealne) chovat v naruci nebo satku nebo s sebou vozit lehatko🤷‍♀️ Ale s tim lehatkem opatrne, ma byt na obcasne odlozeni a ne aby v nem dite travilo dny.